REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

A cumpărat două TELEFOANE de pe NET şi a primit CĂRĂMIZI

A cumpărat două TELEFOANE de pe NET şi a primit CĂRĂMIZI

Replica API 29 octombrie 2020 | 00:20 2942

Florin F. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune întrucât a indus în eroare un tânăr din Constanţa căruia i-a prezentat pentru vânzare, prin intermediul unui site, două telefoane mobile. Însă, i-a trimis acestuia prin curier un colet ce conținea o bucată de cărămidă, o bucată de carton și un telefon de jucărie, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în valoare de 310 lei. Îndividul şi-a recunoscut vina, precizând că și-ar fi dorit să înapoieze suma de bani persoanei vătămate şi că nu se va mai întâmpla niciodată așa ceva, solicitând aplicarea procedurii simplificate. Astfel, instanţa a decis să-i aplice inculpatului pedeapsa de 8 luni de închisoare, decizia putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Cărămizi şi cartoane în locul telefoanelor mobile

Potrivit anchetatorilor, la data de 10.04.2015, inculpatul Florin F. l-a indus în eroare pe Marius L., căruia i-a prezentat pentru vânzare, prin intermediul unui site, două telefoane mobile marca Samsung Galaxy Trend Lite, contra sumei de 310 lei. Însă, i-a trimis acestuia, prin curier, un colet ce conținea o bucată de cărămidă, o bucată de carton și un telefon de jucărie, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în valoare de 310 lei. Păgubitul Marius L., a declarat că la data de 09.04.2015, în urma vizualizării unui anunț în care se ofereau spre vânzare două telefoane mobile marca Samsung Galaxy Trend Lite la prețul de 180 lei /bucata, a contactat persoana care postase anunțul.

În urma convorbirii telefonice, au stabilit prețul pentru cele două telefoane la suma de 310 lei, reprezentând contravaloarea telefoanelor și taxa de curier.

La data de 10.04.2015, prin serviciul de curierat Fan Curier, persoana vătămată a primit un colet, iar la verificarea acestuia a constatat că acesta conține o bucată de cărămidă, o bucată de carton și un telefon de jucărie, cu carcasă din plastic de culoare neagră cu gri, motiv pentru care a decis să sesizeze organele de poliție, care au solicitat ulterior firmei de curierat să blocheze livrarea sumei de 310 lei către expeditorul coletului. Persoana vătămată s-a prezentat la sediul Secției 2 Poliție Constanţa, unde a prezentat și coletul primit.

Inculpatul, cunoscut cu antecedente penale

Florin F., nu a achitat nici până în prezent valoarea prejudiciului, fiind cunoscut şi cu antecedente penale. De asemenea, pe parcursul urmăririi penale, inculpatul nu a manifestat o atitudine sinceră. Astfel, instanţa a decis să anuleze suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 6 luni de închisoare, la care inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 6-București, şi a decis să aplice inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 6 luni închisoare, pe care o sporește cu încă 2 luni, în final inculpatul executând pedeapsa de 8 luni închisoare. În baza art.92 alin.(1)/Cod penal, instanţa a stabilit un termen de supraveghere de 4 ani.

Muncă în folosul comunităţii şi reintegrare socială

Potrivit anchetatorilor, instanţa îl obligă pe Florin F. ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. În plus, inculpatul este obligat ca pe durata termenului de supraveghere să urmeze un curs de reintegrare socială şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei/Consiliul Local Dragomirești Vale din județul Ilfov, pe o perioadă de 120 zile.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce rahat pentru 300lei bani care se fac in juma de zi ala a primit saracu pedeapsa de parca ar fi furat 300k euro...
0
0
Cred ca erau furate !-----le-ar fi dat si cu 10 lei daca nu avea client
1
3
IE UN MARTALOG PE NUME DAN ALDEA CARE VINDE LUCRURI FUARTE SI DA TEPE CU TELEFOANE STRICATE ARE O CARUTA DE MASINA CU ALD LA NR NEVASTASA IE BARBAT ISI BAGA MERE SI BANANE IN CUR PE TELEFOANE LA ARABI!!
2
3
basi hotiisint prosti.auzicoua telefoane de 180 lei buc.tot pirnaie faci,de ce hu i.ai vindut tel dem1800 lei bucata?
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218