REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

A fost aprobat mitingul navetiştilor de pe ruta Năvodari - Constanţa!

A fost aprobat mitingul navetiştilor de pe ruta Năvodari - Constanţa!

Replica API 20 iulie 2017 | 22:09 528

Primăria Constanţa a dat undă verde la scandări în faţa CJC

Primăria Constanţa a dat undă verde la scandări în faţa CJC

Primăria Constanţa a aprobat mitingul de susţinere a unui transport civilizat pe ruta Năvodari - Constanţa şi retur. Manifestarea, iniţiată de consilierul local din Năvodari, Costel Aurelian Dumitraşcu, va avea loc în data de 30 iulie, între orele 17.00 şi 19.00. “Cu această ocazie, invităm şi consilierii judeţeni de la ALDE, PSD şi PNL să discute cu oamenii şi să le explice de ce nu au considerat ei oportun să susţină un proiect în beneficial navetiştilor”, a delcrata, pentru “Replica” de Constanţa, Dumitraşcu.

Amintim că PMP, prin consilierul judeţean Daniel Turcu, a iniţiat un proiect privind înfiinţarea unui nou traseu, care să deservească ruta Constanţa - Năvodari - Lumina. Proiectul nu a trecut, la fel cum anterios nu a trecut nici proiectul privind suplimentarea numărului de microbuze pe ruta Constanţa - Năvodari. Între timp, şi preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, a demarat o serie de verificări, pentru a se lua o decizie în privinţa problemei transportului în comun.

Reporter: Care este problema pe această rută? De ce este nevoie de un miting?

Costel Aurelian Dumitraşcu: Navetiştii se ceartă cu şoferii de pe mijloacele de transport în comun din cauza condiţiilor şi se plâng pe facebook de ani de zile, însă până acum au avut parte doar de promisiuni din partea partidelor. Când cereau soluţii clare de la politicieni, toţi ridicau din umeri, atât cei de pe plan local, cât şi cei de la judeţ. O soluţie pe termen scurt este cea propusă de domnul Claudiu Palaz, proiectul de hotărâre care va intra în următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean, prin care va obliga cele două firme de transport în comun de pe ruta Constanţa-Mamaia-Năvodari să suplimenteze numărul de maşini la orele de vârf. Însă eu sunt sceptic în respectarea acestei hotărâri din partea firmelor de transport. De exemplu, cei de la GMS ne-au anunţat de vreo două luni de zile că au suplimentat maşinile la orele de vârf, însă nu se vede nici o diferenţă.

Rep.: Dar au început controalele pe această rută. situaţia nu s-a schimbat?

C.A.D.: Când reprezentanţii CJC făceau controale în teren împreună cu cei de la Poliţia Rutieră, şoferii respectau graficul şi nu luau navetişti în picioare, însă imediat după ce se incheiau controalele, microbuzele circulau în continuare pline până la refuz. Dacă nu stăm să îi verificăm 24/24 de ore şi să îi amendăm de fiecare dată, eu sunt de părere ca nu va exista nici o schimbare. Iar asta o să ne convingem cu toţii după impunerea noilor condiţii.

Rep.: Care este, până la urmă, soluţia?

C.A.D.: Cea mai bună soluţie, dar care va dura câteva luni bune ca să fie implementată, este propunerea colegului meu Daniel Turcu cu înfiinţarea unui nou traseu pe ruta Constanţa-Mamaia-Năvodari-Lumina. Astfel, navetiştii din Năvodari vor avea încă o alternativă la transportul în comun şi n-ar mai fi nevoiţi să suporte aglomeraţia şi condiţiile deplorabile ale celorlalte firme existente, o alternativă cu mijloace de transport în comun cu minim 35 de locuri şi cu o limita de vechime rezonabilă a acestora.

Această solutie vine şi în sprijinul navetiştilor din Lumina care sunt nevoiţi să ajungă în staţiunea Mamaia şi să nu mai schimbe două mijloace de transport în comun, însă vor beneficia şi cei care doresc sa ajungă doar până la Năvodari şi sunt nemulţumiţi de actualele condiţii ale firmelor ce operează prin Lumina. Am hotărât sa organizez acest miting pentru a trage un semnal de alarmă.

Mă bucur ca tot mai mulţi navetişti au ales să îşi spună liberi părerile despre condiţiile de transport în mediul online, însă "gălăgia" de pe facebook trebuie să se mute neapărat în faţa instituţiei care are putere de decizie, în acest caz, în faţa Consiliului Judeşean Constanţa. Ieşim în stradă pentru a le cere consilierilor judeţeni de la ALDE, PSD şi PNL să se delimiteze de interesele de partid şi să susţină interesele oamenilor care i-au votat şi i-au pus pe funcţii. Problema transportului în comun din tot judeţul este sub orice critică şi a venit momentul să le oferim navetiştilor condiţii decente de transport!

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare vor avea curaj sa participe si CONSILIERII MILIARDARO-IMOBILIARI ai Primariei Navodari ? Poate doar in Jeep-uri sau Volvo negre !.... ca altfel duminica pe 30.07.2017 or sa si-o fure ! Impreuna cu lunganul de Primare care a ajuns o marioneta a consilierilor locali !
2
0
de ce trebuie sa se iasa in strada pentru rezolvarea unor probleme atat de minore si nu se poate rezolva o data pentru totdeauna si fara scandal? asa s-au invatat putorile de politicieni? fara sa le tataie curu ca le cade scaunul nu se poate? luati dominilor masuri ca toata lumea sa fie multumita!!!
6
0
Dezinformati opinia publica......
1
4
,,va dura cateva luni bune ca sa fie implementata,este propunerea colegului meu... cu implementarea unui nou traseu...."!!!!! Ba,dumitrascu asa vorbeste sau asa scrie!?Asa e la PiMPi?!Turcu-PiMPi propune un alt traseu care va aduna si mai multi oameni in acelesi neincapatoare masini.Solutia ar fi ca detinatorii de licenta ptr traseul ala sa fie obligati fie sa achizitioneze autobuze incapatoare,fie,sa accepte si alti operatori pe acelasi traseu.
7
3
astea sunt probleme care ar fi trebuit rezolvate din capul locului,sau mentinem tara membra u.e de 11 ani cu transport la nivel de pakistan?gata,reset,scoateti licentele la o licitatie curata,nu cred sa nu fie un investitor folositor sau reinfiintati liniile RATC.Tataru patron al Nursen Transcom de exemplu,sa scoata bombele pe roti de pe ruta C-ta-Independenta.si asta e doar un exemplu.gata cu prosteala pe fatza!sau si astia sunt protejatii lu Tudose??
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272