REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

A fost aprobată 'AMNISTIA FISCALĂ' pentru 22 de mii de constănţeni. Făgădău a şters pe jos cu liberalii!

A fost aprobată 'AMNISTIA FISCALĂ' pentru 22 de mii de constănţeni. Făgădău a şters pe jos cu liberalii!

Replica API 1 noiembrie 2019 | 00:00 302

VIDEO!

VIDEO!

Consilierii locali constănțeni au votat instituirea unor facilități fiscale la nivelul municipiului. La acest proiect a intervenit consiliera PNL Adriana Arghirescu, aceasta solicitând ca termenul de acordare a acestor facilități să fie prelungit. Amendamentul a fost respins.

Primarul Decebal Făgădău a luat și el cuvântul, arătând că liberala habar nu are legea și că extinderea ar fi ilegală, în afară cadrului legal care a permis inițierea proiectului. Proiectul a trecut.

Conform proiectului devenit hotărâre: „Se aprobă anularea obligaţiilor de plată accesorii datorate bugetului local al municipiului Constanţa aferente obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018, conform procedurii de acordare a anulării accesoriilor (dobânzilor, penalităţilor, majorărilor etc.) (...)”.

La finalul şedinţei de joi, 31 octombrie, Decebal Făgădău a ţinut să facă şi următoarele declaraţii pe acest subiect: „Proiectul vizează, să zicem aşa, amnistia. Datoriile lor însumate sunt de 141 milioane de lei, la care se adaugă penalităţi de 61 de milioane de lei. Hotărârea de guvern nr. 6 ne dă posibilitatea să acordăm facilităţi fiscale celor care sunt de bună credinţă şi vin şi îşi plătesc ce au de plată: datoria de bază, şi ştergem penalităţile de până la 31.12.2018. Impactul maxim asupra bugetului local este acela că încasăm 141 de milioane de lei pe care nu le-am încasat şi acordăm facilităţi de 61 de milioane de lei. Sunt convins că nu se va ajunge aici, pentru că sunt foarte multe companii aflate în insolvenţă, faliment nedeclarat; sunt, de asemenea, foarte multe persoane fizice care au datorii la bugetul local, dar care nu au domiciliul în municipiul Constanţa. Vorbim despre datorii „născute” de amenzi, şi ştiţi că sunt amenzi pentru prostituţie, pentru încălcări ale regimului circulaţiei, unde este mai greu să urmăreşti şi să execuţi, iar de multe ori nici nu ai ce să execuţi. Este un poriect foarte bun, pentru că vine să limpezească situaţiile financiare ale municipiului şi, întrucât mă aşteptam ca în perioada de dezbatere să se formuleze propuneri, nimeni nu a formulat propuneri”. „În schimb, ne-am trezit azi (ieri – n.r.) în şedinţa Consiliului Local cu o propunere ce încalcă legea, din partea preşedintei comisiei juridice (Adriana Arghirescu - n.r.), care nici după 3 ani şi jumătate nu înţelege care e rolul Consiliului Local. Nu poate să adauge un Consiliu Local la Codul fiscal! Acest analfabetism politic îl pot înţelege, dar să votezi împotrivă sau să te abţii la un proiect prin care se acordă facilităţi fiscale pentru 22 de mii de oameni, credeţi-mă că nici în cheie electorală nu pot să o înţeleg. Liberalii să voteze împotriva facilităţilor fiscale pentru 8 mii de companii... nu prea e liberalism. Cel puţin aşa am învăţat eu la şcoală. Dar, după cum vă spuneam, suntem în campanie electorală şi fiecare face după cum îl taie capul: unii mai cu seriozitate, alţii... mai aşa, fentând cititul şi muncitul”, a mai declarat Făgădău.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/se-sterg-penalitatile-scutiri-pentru-constantenii-cu-datorii-la-bugetul-local-406098/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Le ai dat machidonilor tai amnistie? Nu aveau bani sa si plateasca impozitele? Lasa ca altii platesc.
3
0
Dar sa le ceri oamenilor inapoi ajutorul la incalzire dupa 12 ani ptr ca au avut la banca bani ptr inmormintare e uman ??----sau ca la niste amariti au primit mincare la cantina sociala si apoi sa le ceri banii pe ea ?----Doamne cum ii mai suporta pamintul asta ?----Rusine primariei care se gindesc doar la burtile lor !
3
0
Ionel , Ionelule nu mai bea baiatule...
3
0
Bai, ce baieti buni. Pai atunci astora care am platit taxele la timp, dati-ne inapoi echivalentul cu care ia-ti scutit pe smecheri.Viata tata.....
4
0
Rusinea Constantei esti tu TONTULE ! Nu Primarul .
0
8
Rusinea Constantei este acest frezat de primar , parsiv si pervers !
8
0
vin alegerile machidonilor !
10
0
mai e cineva pe aici care e la zi cu taxele si impozitele si are un sentiment de indignare ?
13
0
bravos oras al prostilor... ati platit si pentru cei de la modulare , ca sa aiba voturi cretinul asta fost sluga a mascariciului bolnav psihic. cu alegerea din primul tur , acest impostor va fi ales cu circa douazeci si ceva la suta , iar gasca din jurul lui si el implicit vor continua distrugerea totala a cestui asa zis oras municipiu...
16
2
Si uite asa, 42500000 de milioane de euro, se duc pe valurile marii! Sa ne tot traiesti premare! Dar in alta parte. Nu la noi in urbe. Ce se puteau face cu atatea milioane? Un mic spital de pediatrie? Case pentru nevoiasi, pe care le putea inchiria? Tare sunt curios cine sunt cu adevarat beneficiarii acestei gratieri fiscale! Sa imi fie invatatura de minte sa mai iau de la gura copiiilor sa-mi platesc darile la stat. Nu mai bine procedam ca makedonii? Prost eu!
11
0
Analfabetismul economic, social, educational e la cote alarmante. Ma uit la cei ce comenteaza aici si habar nu au de un minim de cunostiinte sau de informatie. Fiecare comenteaza dupa cum il duce capul si prea putini se intereseaza ce se intampla cu adevarat in jurul nostru. De asta prin la romani fakenewsurile, pentru ei halesc orice. De asta ajung in functii calde si prospere toti neavenitii, pentru ca romanul are deviza crede si nu cerceta. Amnistia asta fiscala nu are treaba cu bogati sau saraci, ea a fost data de guvern cu posibilitate de a fi aplicata si la nivel local.
7
5
tara hotilor. ceteanul de rand munceste si plateste taxe, trantorii si parazitii traiesc de pe urma lor si hotii si smecherii profita de pe urma tuturor. tara fara viitor.
12
1
Ascundete cucoana.Esti inocenta si pedealaturi.Nu mai argumentez aici de ce ai incasa consiliera pdlpnl ce zisese esti.Incercati la aj social poate vi se admite dosarul.
4
1
Bine de tinut minte: cand se apropie alegerile nu mai platim datorii la stat pentru ca se ingramadesc ei sa dea "amnistii fiscale". Nu cumva sa uitati de aceste datorii imediat dupa alegeri, atunci va executa de nu va vedeti.
8
0
Pentru saracii Constantei, a fost un gest umanitar. Suntem de acord cu el. Pentru bogatii Constantei - nu.
9
0
speram ca ati anulat datoriile la saraci , someri , nonangajati si nu firmelor de casa sau rudelor si amicilor cu vile si iahturi .
15
0
Machidonii au halit orasul ca niste sacali..jos machidonimea
19
0
Cand asfaltati in zona Baba Novac-Anadalchioi. Ati terminat la smecheri de vreo 2 ani.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272