REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

A fost emis primul ordin de protecţie provizoriu la Constanţa! AGRESORUL, obligat să părăsească domiciliul. VIDEO

A fost emis primul ordin de protecţie provizoriu la Constanţa! AGRESORUL, obligat să părăsească domiciliul. VIDEO

Replica API 9 ianuarie 2019 | 00:06 706

Legea care protejează victimele violenţelor domestice a intrat în vigoare de mai bine de o săptămână! De câteva zile au fost emise şi primele ordine de protecţie provizorii. În Bucureşti, 10 femei au sunat la 112 şi au anunţat că au fost bătute de soţi. Poliţia i-a scos din casă de îndată pe agresori, în baza noilor puteri conferite de lege.

La Constanţa, primul ordin de protecţie de acest gen, valabil pentru 5 zile a fost emis în cursul zilei de 7 ianuarie! Secţia 4 de Poliţie a fost sesizată prin 112 că o femeie de 39 de ani şi fiul acesteia, un minor în vârstă de 10 ani, sunt victime ale violenţei. Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi, analizând riscurile, au dispus emiterea unui asemenea ordin faţă de agresor, un bărbat în vârstă de 29 de ani. Faţă de acesta s-au dispus următoarele: părăsirea temporară a domiciliului, interdicţia de a se apropia de victimă la o distanţă mai mică de 50 de metri etc. - Detalii AICI:

În cursul zilei de 8 ianuarie, poliţiştii au înaintat ordinul unităţii de parchet competente, pentru a dispune faţă de emiterea acestui ordin provizoriu.

Ce aduce acest ordin avantajos faţă de ordinul emis de instanţă este că se emite pe loc şi îi crează victimei protecţie suplimentară, continuă de la momentul în care sună la 112 şi până în momentul în care acest ordin este emis de către instanţele de judecată.

Documentul este valabil 5 zile, până când instanţa va emite un nou ordin. Odată încălcat, agresorul riscă închisoarea.

L.C., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cea mai buna lege! daca esti barbat adevarat nu ridici mana la femei
2
0
Legea e stramba!Caz concret in Constanta,sotia unui cunoscut a obtinut un asemenea ordin pe baza unei marturii mincinoase!Problema este ca ordinul de parasire a domiciliului a expirat dupa trei luni,dar dupa aceea a mai stat ,,agresorul" peste un an cu chirie,desi legal avea dreptul sa se intoarca in casa!A mers cu avocatul la sectia de politie,acolo au ridicat din umeri cand a intrebat ce face intrucat perioada de parasire a domiciliului expirase.Asta-i intrebarea!
3
3
Bravo Sectiei 4!
4
0
TOATE FEMEILE BATUTE SA FACA LA FEL, AFARA DIN SOCIETATEA ROMANEASCA CU AGRESIVII, SUNT SUTE DE MII DE FEMEI CARE TREBUIE SA FACA LA FEL, SA-I LASE FARA CASE, SA SE UITE BINE CU CINE FAC COPII CA MULTI O SA-SI MOSTENEASCA TATII SI O SA LE IA SI COPIII LA BATAIE CAND CRESC MARI, ASTIA TREBUIE OCOLITI SI MAI ALES TREBUIE ANCHETATI SECURISTII PENTRU EI II BATEAU PE BARBATI, BARBATII LE BATEAU PE FEMEI, FEMEILE PE COPII SI COPIII INTRE EI, O TARA IN CARE COMUNISMUL SI-A INFOMETAT SI BATUT CETATENII, AUTORII MORALI AI VIOLENTEI IN POPORUL ROMAN SUNT SECURISTII, LA PUSCARIE, PROCESUL COMUNISMULUI!
12
5
cand mam insurat ,mia promis ca face si sex oral ,,acum de ce sa razgandit,,era normal sa ii dau in gura.
9
15

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218