REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

A FURAT o ȘALUPĂ și a PLECAT la PLIMBARE pe DUNĂRE

A FURAT o ȘALUPĂ și a PLECAT la PLIMBARE pe DUNĂRE

Replica API 9 ianuarie 2022 | 12:22 1134

Furturile de autovehicule au devenit deja un lucru banal, zeci de cazuri fiind întâlnite săptămânal. Dar ce faci când stai într-un oraș unde sunt mai multe ambarcațiuni decât autovehicule? E simplu... furi una și îti rezolvi treburile. Este cazul lui Octavian Pavel, care a furat o ambarcațiune cu motor și 155 de l de benzină, după care s-a plimbat pe canalele navigabile dintre două localități, fără a avea certificat de capacitate pentru a conduce ambarcațiunea.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța l-au condamnat pe Pavel Octavian la 4 ani 6 luni și 559 zile închisoare, acesta fiind liberat condiționat, prin revocare restul pedepsei adăugându-se la noua pedeapsă. Acesta a fost găsit vinovat de săvârșirea faptelor de furt calificat, furt calificat de folosință și conducere a navei de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător. Totodată, acesta a fost condamnat și la plata a 5255 de lei, reprezentând daune materiale. Pavel Octavian a făcut apel la această sentință, iar Curtea de Apel Constanța a menținut pedepsele aplicate însă a micșorat daunele materiale la 620 de lei. Decizia este definitivă.

A sustras barca de la ponton

Potrivit anchetei, inculpatul a sustras barca de la pontonul de acostare, având în rezervor cantitatea de 155 l benzină, prejudiciul creat fiind în cuantum de 36.000 lei. Totodată, inculpatul a sustras și cantitatea de 155 l benzină, din care 140 l erau depozitați în trei bidoane aflate la bordul ambarcațiunii și a altor două bărci acostate, iar cantitatea de 15 l benzină în rezervorul uneia dintre bărci. După sustragere, inculpatul s-a deplasat cu ambarcațiunea pe traseul Canalului Litcov - și Dunărea Nouă, ajungând la domiciliul său din satul Dunăvățu de Jos unde a stat circa 2 ore, apoi a efectuat mai multe deplasări cu ambarcațiunea, pentru a se întâlni cu diferite persoane, revenind în Dunăvățu de Jos unde a fost depistat de către organele de poliție în timp ce se pregătea să plece de la pontonul de acostare.

Curtea de Apel a micșorat daunele materiale acordate

Curtea de Apel Constanța a constatat că solicitarea formulată de inculpat în sensul reducerii cuantumului despăgubirilor acordate cu titlu de daune materiale este întemeiată, rămânând să acopere numai contravaloare benzinei nerecuperate, în sumă de 620 lei cu care a fost de acord și pe care instanța nu o poate modifica având în vedere principiul disponibilității ce guvernează acțiunea civilă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar ca multi analfabeti.se scrie legat ce ai scris tu idiotule?
2
0
Multinanalfabeti mai sunt in tara asta
0
2
peste va livrat sa scape?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212