REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

A început școala, iar elevii nevoiași tot nu pot participa la cursurile online

A început școala, iar elevii nevoiași tot nu pot participa la cursurile online

Replica API 22 aprilie 2020 | 23:51 1381

Vacanța de Paște s-a terminat și, începând de miercuri, 22 aprilie, se reiau cursurile școlare ce se vor desfășura tot în regim online. Ce se va întâmpla însă cu miile de elevi din județul Constanța care nu au dispozitive electronice și nu au participat la nicio lecție online de la suspendarea cursurilor școalare?

S-au mai rezolvat dintre probleme, dar nu știm câte

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța dă asigurări că problema a fost rezolvată, în mare parte, doar că nu ne poate pune la dispoziție și cifre care să-i vină în sprijinul declarației, momentan.

"Între timp s-au mai rezolvat din aceste probleme, dar și noi vom actualiza informațiile începând de miercuri. Vom solicita să ni se spună câți elevi nu beneficiază de dispozitive electronice. Din câte știu, administrațiile locale s-au implicat și au rezolvat o parte dintre probleme, însă au fost și donații din partea unor agenți economici. În paralel se derulează și programul Euro 200.", a declarat, pentru "Replica", Sorin Mihai, inspectorul școlar general al ISJ Constanța.

Sorin Mihai

"Vom solicita cifre"

Din păcate, "Euro 200", programul amintit de inspectorul școlar general, nu-i poate ajuta deloc pe elevii nevoiași din două considerente. Beneficiarii acestui program sunt elevii și studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.

Practic, asta înseamnă că doar cei mai nevoiași dintre nevoiași vor putea beneficia de acest program. O altă problemă este că elevii fără posibilități vor primi acest ajutor abia la finalul lunii iulie.

Ce spune șeful ISJ

"Într-adevăr, programul Euro 200 nu îi poate ajuta acum pe acești elevi. Vom solicita directorilor cifre pentru a afla câți elevi au fost ajutați, la nivelul fiecărei unități de învățământ. În mare, problemele s-au rezolvat și spun asta pentru că majoritatea elevilor dețin un smartphone, iar noi încercăm să organizăm întreaga activitate a unității de învățământ într-un mod unitar, astfel încât să fie folosite anumite platforme pentru a-i ajuta pe elevi în activitățile online. Din experiență proprie, vă pot spune că am elevi care accesează Zoom sau Google Classroom de pe telefonul mobil.", a mai adăugat Sorin Mihai.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scoala se poate relua cand va fi ridicata starea de urgenta. Online nu avem scoala, avem videochat. Profesorii pot preda si vara, copiii pot veni la scoala, invata si vara. Parte din parinti sunt niste idioti oricum, si nu vor intelege situatia. Si ca incheiere, odraslele noastre cele tampe sunt copia noastra fidela. Cam ce vad acasa executa pe strada. Profesorii n au cum sa corecteze educatia de acasa.
2
1
Poate sunt anacronic, dar ce s-a intamplat, de fapt, cu o mai veche lege, care permitea alocarea a 6% din PIB pentru educatie? Acesti bani ar fi prins bine si pentru facilitarea invatamantulu on-line, dar si pentru asigurarea hranei calde pentru invataceii cuprinsi in invatamantul prescolar, primar si chiar gimnazial! A selua exemplu, in acest sens, de la confratii nostri de peste Prut!
0
1
hai sa fim seriosi, profesorii isi primesc tot salariul si se simt cumva obligati sa se faca ca fac activitati de-astea virtuale. Evident ca sunt si familii sarace care nu-si permit cate un laptop, cate-o tableta , cate-un iphone de copil. Astora ce le faci ? Eu i-am luat lui fiimiu iphone 11 pro asta toamna, si l-am invatat cum sa-si umileasca colegii mai saraci cu android. L-am pus sa-i si inregistreze, si plang prostii cu lacrimi adevarate. Mai bine asa, fiecare sa-si invete locul in societate de mic, de la 12-13 ani, sa nu creasca cu ideea ca suntem egali, ca au sanse in viata.
2
4
Vino tu cu solutii! Dupa cum pui tu problema, singura solutie ar fi inghetarea si reluarea anului scolar.
3
0
cine ii controleaza? 99 la suta considera ca sunt in vacanta platita. Veniti cu dovezi ca intr-adevar se fac ore online, conform orarului. De fapt nu se face mai nimic. Nici macar la Mircea, scoala de elita a orasului.
4
3
Vorbim vorbe,habar nare cer este in teritoriu si nu numai.
1
3
De ce ma obligi tu, stat, sa cumpar tableta calculator daca nu am posibilitati? De ce imi obligi copilul sa isi strice ochii? Am sesizat multi copii care poarta ochelari
4
3
Pe timpul lui Ceausescu toti elevii erau la fel de aceea rezultau atatia oameni capabili .... elevii nevoiasi nu dar cine elevii tabularasa ai hotilor sunt peste tot indiferent de geadul de intelect..... ....
2
2
la un moment dat , elevilor li s-a spus sa lucrez pe google classroom , inregistrandu-se cu ajutorul conturilor create special de scoala , dar multi nu se mai pot conecta acum. cand se va rezolva problema aceasta?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272