REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

A intrat în faliment firma lui Marian Mazilu, fostul șef al Cadastrului din Constanța

A intrat în faliment firma lui Marian Mazilu, fostul șef al Cadastrului din Constanța

Andreea CONDURACHE 13 aprilie 2024 | 00:00 4586

Marian Mazilu a intrat într-un con de umbră după ce a fost înlocuit de la șefia Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, în anul 2019, de Dorin Sasu Grecu. Mazilu s-a instalat la conducerea instituției în anul 2012 pe locul lăsat liber de pesedistul Stere Sponte, care era cercetat într-un dosar penal în legătură cu retrocedarea unui teren din comuna Mircea Vodă. După ce s-a retras din viața publică, Mazilu și-a canalizat forțele pe afacerile personale. Cu toate acestea, în cursul zilei de 10 aprilie a.c., Actual Development SRL a înregistrat un dosar la Tribunalul Constanța prin care își cere falimentul, în calitate de debitor. Instanța nu a stabilit un termen pentru judecarea cauzei.

A intrat in faliment firma lui Marian Mazilu, fostul sef al Cadastrului din ConstantaMarian Mazilu

După ce a fost schimbat de la conducerea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanța, în 2019, Marian Mazilu și-a îndreptat atenția către afaceri. Nici aici nu-i merge prea bine din moment ce a ajuns să își ceară falimentul în instanță.

A intrat in faliment firma lui Marian Mazilu, fostul sef al Cadastrului din ConstantaStere Sponte

Mazilu a ajuns la conducerea instituției în anul 2012, după ce a fost numit în locul pesedistului Stere Sponte, care era cercetat într-un dosar penal în legătură cu retrocedarea unui teren din comuna Mircea Vodă.

A intrat in faliment firma lui Marian Mazilu, fostul sef al Cadastrului din Constantacererea de intrare în faliment

Societatea Actual Development SRL a înregistrat pe 10 aprilie 2024 un dosar la Tribunalul Constanța prin care își cere falimentul, în calitate de debitor. Instanța nu a stabilit un termen pentru judecarea cauzei. Actual Development SRL are sediul în municipiul Constanța și se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea. În prezent, firma este deținută de fostul șef al Cadastrului din Costanța, Marian Mazilu.

A intrat in faliment firma lui Marian Mazilu, fostul sef al Cadastrului din Constantahotărârea prin care Mazilu a fost cooptat în firmă

Mazilu a fost cooptat în firmă în 2019

Firma a fost fondată de Loredana Maria Florea și Andrei Bogdan Mazilu, în 2014. În anul 2018, în societate a fost cooptată și Andreea Maria Ruzici. În 2019, Andrei Bogdan Mazilu s-a retras din societate și i-a cedat părțile Andreei Maria Ruzici. Tot atunci a apărut în schemă și Alexandra Dorina Vișan.

Mazilu a fost cooptat în acționariatul societății în anul 2019,  alături de Ruzici Andreea Maria și Vișan Alexandra Dorina. Tot atunci, Mazilu a fost numit și administrator, pe o perioadă nelimitată, cu puteri depline, alături de Alexandra Dorin Vișan. Câteva luni mai târziu, Mazilu a devenit acționar majoritar și unic administrator al societății ca urmare a retragerii celor 2 acționari, în speță Andreea Maria Ruzici și Alexandra Dorin Vișan.

Topocad Serv, implicată în dosarul retrocedărilor din Mamaia

Topocad Serv este una dintre societățile care s-a ocupat de măsurătorile în cazul retrocedărilor din stațiunea Mamaia, în urma căruia procurorii DNA au deschis celebrul dosar, în anul 2005. Firma fostului șef de la Cadastru s-a ocupat și de lucrările de cadastrare întocmite de CJ pentru mai multe obiective culturale din județ.

Topocad Serv SRL a fost înființată în anul 2002 de soții Mazilu. În 2008, Elena Carmen s-a retras din societate și din funcția de administrator, Marian Mazilu devenind asociatul unic.

A intrat in faliment firma lui Marian Mazilu, fostul sef al Cadastrului din ConstantaTatiana Caraghiziadi și Marian Mazilu

În 2012,  Mazilu a cooptat-o pe Victorița Dana Spita, numind-o și administrator al societății, ca doi ani mai târziu, prin 2014, frâiele firmei să fie preluate de Andrei Bogdan Mazilu, rudă cu fostul șef de la Cadastru. Nici cel din urmă nu a făcut mulți purici în acționariatul firmei, locul fiindu-i luat de Tatiana Caraghiziadi, actuala parteneră a lui Mazilu.

A intrat in faliment firma lui Marian Mazilu, fostul sef al Cadastrului din ConstantaSmaranda Victor Bogdan, unul din proprietari, apare în declarația de avere a lui Mazilu cu calitatea de împrumutat

Afaceriștii care vor un McDonald's lângă Rompetrolul de la Far, apropiați de Mazilu

Autorii proiectului sunt două persoane fizice, una dintre ele fiind în strânsă legătură cu fostul șef al OCPI Constanța, Marian Mazilu. Mai mult, aceasta din urmă apare în declarația de avere a lui Mazilu, fostul șef de la OCPI împrumutând-o cu 64.000 de euro. Tot Mazilu este cel care are drept de semnătură și se ocupă, sau se ocupa, în trecut, de documentația care stă la baza investiției.

A intrat in faliment firma lui Marian Mazilu, fostul sef al Cadastrului din Constanta

Interesele celor doi proprietari sunt reprezentate de Mazilu Marian, fost şef al OCPI (Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară). De altfel, unul dintre proprietari, Victor Bogdan Smaranda, apare în declarația de avere cu calitatea de împrumutat cu peste 64.000 de euro.

„Nu investesc eu în zonă. Unul din proprietar este din București, avocatul lui i-a spus să mandateze pe cineva care să semneze și să se ocupe de documente. Într-adevăr, l-am împrumut pe unul din cei doi cu bani”, a declarat, pentru Replica Mazilu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ooh, da! MAZILU - corupt! Pana in maduva oaselor! Se aud zdranganituri de catuse! Mizerabilul!
13
0
E despre tine. Probabil ca ai plătit ca să mai ieși din umbră. Nu știm tot, suntem și mici pt ca Noi nu ne am cumpărat Mercedes din banii Ocpiului, nu am licitat terenuri în Năvodari, corbu la preturi de 5 euro,nu ne închideam în birou cu polițiste locale și cu primarul de la Năvodari, și fostul și actualul etc etc etc. L ai pus pe Sașu director ca să îți continui manevrele. Nimic nu este acoperit care sa nu iasă la iveala.
18
1
Articolul acesta e despre mine. Scrieti tot ce stiti sau banuiti ca stiti despre mine. Incasez tot. Toate loviturile! Nimic nu stiti! Sunteti prea mici. :)
2
16
Sa ne spuna ANCPI cum se fac angajarile la ocpi constanta.o persoana "'nesustinuta" nu poate reusi in sistemul OCPI. angajatii de la ocpi constanta au norma de hrana pe zile calendaristice si nu se impoziteaza, nu ca restul bugetarilor care iau din 2019 acceasi suma pe zile lucrate si impozitate .Salarii de 15 mii lei...Ce fac cei 120 de angajati pentru banii astia??? Cu ce sunt mai presus astia față de ceilalți bugetari de au atatea facilități??? ca stim cu totii câtă spagă iau...Toti directorii, de la sponte si pana in prezent , cu amante dintre angajate.
6
4
Bogdan Mazilu este fiul lui și administra TOPOCAD care a făcut cadastrarea la ion Corvin, Mihai Viteazu etc. ANI nu se sesizează??? Targetul lui Mazilu era sa și recupereze banii pe care i a dat ca să fie numit director,numire făcută de conducerea CJC din 2012. A folosit banii publici pt interesele personale, toate concursurile erau fraudate pt prietenii și comenzile de la ANCPI. A spălat bani prin construcția sediului de lângă fantasio,proiect modificat, devize falsificate, lux pe banii publici. Înghesuia angajatele prin birouri și cine nu semna mizeriile lui era băgat în comisia de disciplina. A angajat rudele celor de la DNA ca să i se claseze dosarele.A fugit la ANCPI București ca să i se piardă urma și i a lăsat funcția moștenire lui Sașu care a continuat cu fraudarea concursurilor. Obrazul subțire cu cheltuiala se tine. Dezmăț pe banii publici!!!!
12
2
Mazilu Nu a fost schimbat politic. A fost săpat de secretara și registratora șefa, madam Vulpoiu, care vroia postul de director și era susținută de Brailoiu. Dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Și uite a ieșit Sașu care e la dispoziția lui Huțuca. O bătaie de joc pe banii publici!!!!!
10
2
Mnevre de jigodii. Isi baga firmele in faliment ca sa nu mai plateasc impozite si deschid altele noi.
10
0
A fost schimbat politic. Nu are legatura cu nicio cercetare
6
1
Nu se mai exista un roman get beget sa fie la butoane, numai brânzari!
6
2
Oficiul de cadastru imobiliar si in special agricol a fost si este ,,jocul si atuul,, ,guvernantilor, condus politic ! legile funciare, legea cadastrului s a schimbat an de an in favoarea lor si ducand justitia pe culmile proceselor, distrugand vietile oamenilor , economia ,pamantul tarii!Cei ce au muncit ,fosti tarani, mecanizatori, specialisti adevarati sau trezit sclavii unor samsari de pamanturi, unor comercianti dornici de imbogatire rapida!Agricultura a devenit o afacere ,o loterie , fara baza stiintifica, fara cercetare, fara specialisti consacrati! Am adusla inceput tractoare,, la mana treia,, rablele dinafara cu ,,specialisti ,,din spania, franta ,italia ,turcia, tarile arabi, care a distrus pamantul cu chimicale bagate in plante sin oameni cu ...galeata !granarul europei s a transformat in piata de gunoi a lumii!
11
1
Absolut toti sefii de la cadastru au fost niste hoti numiti si protejati politic: Luncan-PDSR, SponteMake fara carte-PD, Mazilu-PSDgascaNikusor si alti escroci de la partide.
11
3
«Nimic nu este acoperit care să nu iasă la iveală şi nimic ascuns care să nu ajungă cunoscut» (Matei 10,26)
7
0
Ce legatura are falimentul firmei domnului MAZILU cu domnul SPONTE? Articol confuz. A fost membru PDL, nicidecum PSD. Afirmatii denigratoare gratuite ref. la chestiuni de fond funciar - Mircea Voda.
12
10

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272