A OMORÂT o persoană după ce DAT CU MAȘINA peste o CĂRUȚĂ
A OMORÂT o persoană după ce DAT CU MAȘINA peste o CĂRUȚĂ
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAurelia D. a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, după ce, aflată la volanul autoturismului personal, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo și a produs un accident rutier soldat cu decesul uneia dintre pasagerele atelajului. Conducătoarea auto, din cauza soarelui puternic, nu a văzut la timp căruța și nu a putut evita impactul cu acesta.
Cum s-a petrecut accidentul
Potrivit declarațiilor Aureliei D., aceasta se deplasa spre locul de muncă, dinspre localitatea Viile către Ion Corvin. După o curbă ușoară la dreapta, conducând cu o viteză de 30-40 km la oră, din cauza soarelui care a orbit-o, a intrat în coliziune cu o căruță care se afla pe același sens de mers. După producerea accidentului a încercat să vorbească cu conducătorul atelajului și cu victima, însă cea din urmă era în stare gravă și nu a putut comunica cu ea. Totodată, inculpata a mai declarat că nu avea ochelari de soare și nu a realizat ce s-a întâmplat sau ce a lovit decât după ce a oprit mașina.
Autoarea accidentului și-a recunoscut vina
Fiind audiată în calitate de inculpat, Aurelia Dan și-a menținut declarația dată în calitate de suspect, arătând totodată că recunoaște și regretă comiterea faptei și este de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității.
Ce a spus expertiza tehnică
Producerea și urmările accidentului puteau și trebuiau să fie prevenite exclusiv de Aurelia D., conducătoarea autoturismului. Aceasta, pe fondul unui moment de neatenție în conducere, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de vehiculul din fața ei. Pentru evitarea coliziunii, trebuia să fie atentă în trafic, să adapteze viteza la condițiile de drum – cu atât mai mult cu cât a declarat că acuitatea vizuală era diminuată de soare – astfel încât să observe din timp existența atelajului hipo pe carosabil și să păstreze o distanță corespunzătoare față de acesta”.
Ce a spus instanța
Instanța a apreciat că inculpata ar putea conștientiza consecințele grave ale faptei sale și fără executarea pedepsei aplicate în regim detenție, dar în condițiile impunerii unor măsuri de supraveghere care să contribuie la îndreptarea comportamentului său. Instanța a decis condamnarea inculpatei la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.
Virgil STOIAN
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News