REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

A UCIS un PITBULL cu toporul pentru că i-a mâncat găinile

A UCIS un PITBULL cu toporul pentru că i-a mâncat găinile

Replica API 15 noiembrie 2016 | 00:22 830

ANCHETĂ!

ANCHETĂ!

Anchetă în Lumina, acolo unde un localnic a omorât un câine din rasa celor periculoşi, respectiv Pitbull, cu un obiect contondent, adică un topor. Totul s-a petrecut după ce, potrivit anchetatorilor, animalul ar fi pătruns în curtea omului şi i-a omorât 7 găini. Bărbatul susţine că animalul a sărit şi la el, însă acestea vor fi stabilite în urma anchetei.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Lumina au fost sesizaţi, la data de 13 noiembrie a.c., ora 18.30, de către proprietarul unui câine de luptă (Pitbull) cu privire la faptul că i-a fost omorât animalul de către un vecin. Acesta ar fi folosit un obiect contondent, ce pare a fi fost un topor. Potrivit primelor date din anchetă, bărbatul care a omorât câinele a spus că a ieşit din casă întrucât era zgmot în gospodărie. Acolo a găsit o zarvă de nedescris, în sensul că un animal era în coteţ şi mânca găinile.

Ar fi încercat să-l gonească, moment în care a văzut că e vorba de un câine, pe care-l ştia întrucât era al vecinului. Nu se ştie cum a pătruns în curtea respectivă, însă cert este că i-a omorât 7 găini. Numai că, atunci când l-a gonit, patrupedul ar fi sărit şi la el, acela fiind momentul când ar fi pus mâna pe topor, spre a se apăra. De cealaltă parte, Zeadin Murat, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor din Constanţa, susţine că animalul nu a sărit şi la om.

„Cei doi sunt vecini. Gard în gard şi am înţeles că sunt şi rude între ei. Câinele din rasa Pitbull a intrat în curtea vecinului şi a omorât şi rănit câteva găini şi raţe. Atunci, proprietarul păsărilor a luat un obiect ascuţit şi a omorât câinele. Ştiu că nu a sărit şi la el. Câinii aceştia nu sar la om, numai dacă sunt antrenaţi special. Însă, la animale este altceva”, a declarat, pentru „Replica”, Zeadin Murat. Poliţiştii constănţeni au întocmit dosar penal şi toate aceste aspecte vor fi analizate foarte atent, urmând a fi luate măsurile legale prin unitatea de parchet competentă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba! Cum sa zici ca in loc sa cresti un caine mai bine hranesti un copil care nu a vazut prajitura? Hai sa nu mai avem hobyuri hai sa nu ne mai luam parfumuri hai sa mancam paine goala ca sunt copii care nu au vazut carnea! E o prostie! Fiecare om face ce vrea cu viata lui, am pitbull terrier nu e agresiv dar probabil daca vede gaini devine, orice caine din orice rasa este un potential ucigas nu doar pitbul, iubesc animale-le de la caine la gainii si nu le-as face rau, va pupa vasile lasati domnu pitbull in pace
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218