REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

A vrut să PROFITE de norocul altora și a fost CONDAMNATĂ pentru DELAPIDARE

A vrut să PROFITE de norocul altora și a fost CONDAMNATĂ pentru DELAPIDARE

Replica API 28 martie 2021 | 11:26 11170

A. M. G. a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare în formă continuată (2 acte materiale) și fraudă informatică în formă continuată (două acte materiale). Aceasta este acuzată că a validat în programul informatic două bilete câştigătoare fără a remite respectivelor persoane suma de bani, pe care ulterior şi-a însuşit-o.

Cum a procedat A. M. G.

A. M. G. a lucrat în funcția de casieră în cadrul Gioland Sport, având ca atribuții prelucrarea biletelor de pariuri sportive, precum și efectuarea de plăți către clienți care prezintă biletele câștigătoare. La data de 12.04.2019, inculpata se afla singură de serviciu la punctul de lucru, când P.C. a prezentat acesteia un bilet câștigător, în valoare de 1.764,63 lei. Inculpata a preluat biletul de la martor, a procedat la scanarea codului de bare al acestuia stabilind că acesta este câștigător. În continuare, inculpata i-a comunicat lui P.C. faptul că nu deține la acel moment suma necesară efectuării plății câștigului, îndemnându-l să revină la o altă dată, iar după plecarea acestuia, prin accesarea aplicației informatice, a validat achitarea biletului câștigător, după care și-a însușit din casieria unității contravaloarea acestuia, în numerar.

În baza aceleiași rezoluții infracționale, la data de 14.04.2019, cu ocazia prezentării la același punct de lucru a martorului C.V. în vederea încasării contravalorii biletului câștigător în cuantum de 781,04 lei, inculpata a procedat la scanarea codului de bare al biletului, confirmând că este câștigător, dar ca și în cazul anterior i-a comunicat martorului că nu deține suma necesară efectuării plății, îndemnând martorul să revină la o altă dată pentru încasarea sumei câștigate. După plecarea martorului din agenție, inculpata a accesat aplicația informatică și a validat plata biletului câștigător, după care și-a însușit din casieria unității suma de 773 lei, reprezentând contravaloarea biletului câștigător. La data de 15.04.2019, inculpata și-a prezentat demisia din funcția de casier în cadrul S.C. GIOLAND SPORT SRL, aceasta fiind acceptată. Infracţiunea inculpatei a fost descoperită în următoarele zile, atunci când cele două persoane s-au prezentat să îţi ridice banii de pe biletele câştigătoare.

Ce a spus inculpata

Cu ocazia audierii inculpatei, aceasta a recunoscut săvârșirea infracțiunilor și a oferit amănunte concrete privind modalitatea în care a comis faptele, declarația acesteia coroborându-se în totalitate cu celelalte mijloace de probă. La data de 1.02.2021, inculpata a solicitat aplicarea procedurii recunoașterii învinuirii și a recunoscut faptele așa cum au fost reținute în rechizitoriu.

Ce a spus instanţa

Elementul material al infracțiunii de fraudă informatică este reprezentat de introducerea de date informatice în sistemul informatic al agenției de pariuri, prin confirmarea plății celor două bilete câștigătoare. Între infracțiunea de fraudă informatică și cea de delapidare există conexitate, în sensul că frauda informatică a fost săvârșită pentru înlesnirea săvârșirii infracțiunii de delapidare. Instanţa a reţinut gravitatea faptei dată de evaluarea împrejurărilor săvârșirii lor, cu intenție directă, prejudiciul nerecuperat, conduita de recunoaștere a inculpatei, vârsta de 22 ani, necăsătorită, studii 12 clase, ocupația de tehnician unghii, fără antecedente penale. Instanţa a decis condamnarea inculpatei la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă continuată (2 acte materiale) şi fraudă informatică în formă continuată (două acte materiale).

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nasol, aia e
0
0
O scos. O un meci
0
0
ce plan prost
1
0
nenoroc, camataria etc. sunt ramurile de baza ale industializarii tarii dupa 90, aici sunt locurile de munca cautate de tineri si varsnici, de aici se va iesii la pensii nesimtite!
10
1
Cat cap poate sa aiba una care face unghii? A zis sa nu dea banii si sa i fure ea.haha. Ba prostanco , unde te crezi, in Africa? Tu chiar asa in capul ala gol , credeai ca aia iti lasa tie banii? Mare prostanca esti.
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468