REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ABADL caută SOLUȚII pentru împărțirea noii PLAJE către OPERATORII ECONOMICI

ABADL caută SOLUȚII pentru împărțirea noii PLAJE către OPERATORII ECONOMICI

Replica API 6 august 2021 | 15:58 9520

De la începutul sezonului estival Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a aplicat nu mai puțin de 161 de amenzi și acestea par să fie pe un trend ascendent deoarece în următoarea perioadă se va efectua o acțiune amplă de verificări. Totodată, Paul Cononov, directorul ABADL, a declarat că se caută soluții ca plaja să nu fie împărțită în două iar operatorii de plajă care au deja închiriat un sector de plajă să se poată extinde până la apă fără a veni un alt operator care să se poziționeze în fața acestuia.

Paul Cononov, directorul ABADL

Directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, Paul Cononov, a făcut declarații de presă, joi, 05.08.2021, la ora 11:00, în dreptul Hotelului Iaki, cu privire la acțiunile de control care se desfășoară în stațiunea Mamaia, pe porțiunea nou înnisipată. „A început o acțiune mai amplă de verificare a plajelor lărgite. Acțiunile de control sunt în desfășurare, se verifică legalitatea acțiunilor care au loc pe plajă. Amenzile sunt variate, și se încadrează între 5.000 și 25.000 lei. „Astăzi a început o acțiune amplă de verificare formată din echipe mixte. Acțiunile se vor desfășura în Mamaia, și în mod deosebit pe plaja pe care o numim „nouă” impropriu. Este plaja pe care noi am recepționat-o pe 30 iunie. Acțiunile sunt în desfășurare. Pe această plajă au acces toți cetățenii, toată populația. Pe această plajă accesul e liber și nimeni nu poate percepe vreo taxă. Cine face acest lucru, o face ilegal. Asta verifică inspectorii noștri la acest moment. Aceasta va continua și în zilele viitoare. Vă vom comunica rezultatele pe care le vom avea”, a declarat directorul ABADL, Paul Cononov.

Acțiuni de control a operatorilor economici

Sancțiuni de peste 3 milioane de lei

„De la începutul sezonului turistic, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a aplicat un număr de 161 de sancțiuni în valoare totală de aproape 3 milioane de lei. Numai pe plaja nouă în dreptul căreia ne aflăm sancțiunile au fost în număr de 41 în valoare de 600.000 lei. Activitatea noastră a început încă de la începutul sezonului turistic.

„Nu o să meargă nimeni să îi dărâme cu buldozerul”

Noi nu putem decât să aplicăm cadrul legal. Nu o să meargă nimeni să îi dărâme cu buldozerul. O parte din operatori și-au ridicat de bună voie șezlongurile de aceea am inițiat și această acțiune de mare amploare. Noi aplicăm cadrul legal și nu vrem să ajungem la această situație în care ridicăm și confiscăm bunurile pe care le dețin operatorii economici. Dacă vom face acest lucru o vom face cu cadru legal, în funcție de fapta comisă și de amploarea ei. Încercăm să găsim o soluție pentru ca cei care au deja luat să poată folosi toată porțiunea de plajă”, a declarat șeful ABADL.

Plaja din Mamaia, în apropierea hotelului Iaki

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
parca era vb ca noile plaje sa nu fie taxate si aatunci de ce sa le permiteti expansiunea
0
0
Sa va duceti dreq cu tot cu plaja voastra publica! Vreti voi taranii sa mergeti sa faceti plja in centrul statiunii, stati dreq la voi pe camp
0
1
Plaja trebuie sa redevina publica si gratuita. Sa aiba acces gratuit toti asa cum era inainte. Oamenii sunt obligati sa achite taxele de sezlon, altfel neavand acces langa mare.
6
2
de plajele facute din bani europeni trebuie sa beneficieze toata lumea nu numai ..agentii economici..pt unii muma pt altii ciuma
7
0
De la pasarela pana la Vega sunt sezlonguri pe plaja la 2 m de apa. Oare cata spaga sa dat respectiv luat ? Idiotul de Bola luase o drona sa filmeze.
11
0
"OPERATORI ECONOMICI" , Poate era mult mai adecvat sa-i numiti operatori de portofele sau cel mai potrivit , puteati sa-i numiti jepcari .
24
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218