REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Accesul delincvenţilor sexuali la serviciile de transport urban din New York ar putea fi interzis prin lege

Accesul delincvenţilor sexuali la serviciile de transport urban din New York ar putea fi interzis prin lege

Replica API 9 ianuarie 2020 | 00:00 439

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat marţi că va propune o lege pentru a interzice intrarea în sistemul de transport urban a delincvenţilor sexuali cu risc ridicat şi a persoanelor care au comis infracţiuni sexuale "repetate", transmite EFE.

Măsura ar include interdicţii de acces de până la trei ani la serviciile de metrou, autobuz sau de căi ferate din statul newyorkez.

Legea va permite judecătorilor să prevadă în sentinţele contra delincvenţilor sexuali interzicerea utilizării mijloacelor de transport public.

Nerespectarea unei astfel de interdicţii judiciare ar urma să fie considerată un delict, în noua legislaţie.

"Utilizatorii serviciului de transport merită să se simtă în siguranţă şi noi avem obligaţia de a garanta că nu vor fi ţinta unor delincvenţi sexuali", a spus Cuomo, citat într-un comunicat al biroului său.

Nu este prima dată când autorităţile statului şi oraşului New York propun astfel de măsuri, aminteşte EFE.

În martie, primarul Bill de Blasio s-a arătat favorabil unei legislaţii care să-i îndepărteze pe prădătorii sexuali de la metrou, însă a amintit că aceasta va trebui aprobată de către autorităţile statale, cele în a căror competenţă este sistemul metropolitan de transport.

Chestiunea a revenit în atenţie periodic, odată cu apariţia unor cazuri de hărţuire sau exhibiţionism în serviciile de transport.

De exemplu, în martie 2019, The New York Post a publicat un reportaj despre circa zece bărbaţi ce au fost arestaţi de mai multe ori pentru că au atins femei la metrou sau le-au arătat organele genitale, fapte ce au stârnit nemulţumirea cetăţenilor.

Fiind vorba de comportamente considerate de obicei delicte minore, aceşti recidivişti sunt puşi rapid în libertate iar mulţi comit din nou aceleaşi fapte.

"Suficient este suficient. Dacă dorim ca sistemul nostru public de transport să se îmbunătăţească, trebuie să găsim un echilibru între dreptul cuiva de a avea acces la transportul public şi siguranţa utilizatorilor", a spus marţi guvernatorul Andrew Cuomo. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
le vor fi prinse de puta talangi
0
0
Foarte bine. Asa le trebuie. Dar cum ii recunoastem ? Si cine nu-i va lasa sa urce ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272