REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ACCIDENT TERIBIL în PORT: Un muncitor a MURIT STRIVIT de un PANOU

ACCIDENT TERIBIL în PORT: Un muncitor a MURIT STRIVIT de un PANOU

Replica API 2 decembrie 2021 | 22:27 2376

Anghel Ţ. şi Ştefan L. au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Cei doi sunt acuzaţi că nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă a dus la decesul lui G.B., în dana de încărcare a produselor minerale concasate a portului Măcin. Achitaţi în primă instanţă de Judecătoria Măcin, această sentinţă a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin.

Cum s-a întâmplat accidentul

Potrivit rechizitoriului, deoarece trebuia încărcată o barjă în dana Măcin, o parte a lucrătorilor au fost convocați la muncă pentru a participa la amenajarea danei. Lucrătorii s-au prezentat împreună cu șeful de carieră Ştefan L., în dana Măcin. Anghel Ţ. a început să curețe cu ajutorul încărcătorului frontal, primul padoc de materialul rămas în primul padoc, după care a intrat cu încărcătorul frontal și în al doilea padoc pentru a-l curăța. În timp ce curăța al doilea padoc, Ştefan L. a trimis victima şi alte două persoane, să curețe cu lopata materialul în primul padoc, care nu a putut fi luat cu încărcătorul frontal. Victima a intrat să curețe materialul de lângă peretele despărțitor, și în același timp, Anghel Ţ. a mers cu încărcătorul frontal pe lângă peretele despărțitor pentru a încărca agregatele în cupă, astfel că la un moment dat, unul dintre panourile metalice ce asigura separarea celor două padocuri, a început să se încline, moment în care cei prezenți au strigat către victimă să plece de acolo. Cu toate că panoul nu a căzut imediat, victima nu a reacționat la avertizările colegilor decât foarte târziu, moment la care nu s-a mai putut salva. Ulterior s-a dovedit că victima avea o alcoolemie de 1,65 în sânge.

Ce a spus instanţa

Instanța a apreciat că în cauză a avut loc o modificare a împrejurărilor de fapt cunoscute de Ştefan L., prin nerespectarea de către victimă a dispozițiilor acestuia și adoptarea unei acțiuni imprudente, iar această modificare, pe care Ştefan L. nu a prevăzut-o, a avut ca urmare decesul victimei. În ceea ce îl privește pe inculpatul Anghel Ţ., instanța a reţinut că acesta nu a avut posibilitatea să prevadă rezultatul acțiunilor sale, nepuntându-se reține că ar fi nerespectat regulile de diligență, în condițiile în care, astfel cum rezultă din materialul probator, panoul s-a destabilizat la momentul preluării materialului de la baza acestuia, nefiind fixat corespunzător. Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au decis respingerea apelului ca nefondat. Sentinţa a fost comunicată pe 25 noiembrie şi este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SA MOTI SI TU CA DOAR IN PORT!!!
0
1
Se moare non-stop in Port. E incredibil!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920