REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ACCIDENTELE RUTIERE care au ÎNSÂNGERAT șoselele din Constanța!

ACCIDENTELE RUTIERE care au ÎNSÂNGERAT șoselele din Constanța!

Replica API 23 decembrie 2018 | 16:09 336

FAMILIE SPULBERATĂ pe trecerea de pietoni!

Viteza excesivă, alcoolul la volan sau neatenția în conducere au dus, și anul acesta, la reale tragedii. Mai multe persoane și-au pierdut viețile, pe când altele au ajuns în stare gravă la spital, fiind vorba de accidente rutiere. Chiar și așa, potrivit oamenilor legii, acțiunile de prevenție au fost benefice, având în vedere că, în comparație cu anul 2017, au fost înregistrate mai puține evenimente nefericite.

Potrivit oamenilor legii, de la data de 1 ianuarie 2018 și până pe 17 decembrie, au fost înregistrate 1.107 accidente rutiere, cu 31 mai puține față de anul 2017. 64 de persoane au decedat, cu 5 mai puține față de 2017. De asemenea, 68 de persoane au fost rănite grav și 1.312 rănite ușor, mai puține cu 24, respectiv 64 față de anul trecut. Printre tragediile de la malul mării o amintim pe cea de la finele lunii ianuarie, când cadrele medicale și oamenii legii au fost solicitați să intervină în zona Academiei Navale. Un pieton care a traversat prin loc nepermis și a fost lovit de un autoturism. A fost transportat la spital, în comă! Totul s-a petrecut la ora 8.34, când șoferul unui autoturism rula pe strada Dezrobirii, dinspre Primo către Baba Novac. Când a ajuns în dreptul Academiei Navale a susprins și accidentat o persoană care se deplasa pe carosabil. Însă, chiar în prima zi din an o fetiță în vârstă de 6 ani a murit. Aceasta mergea cu colindul, la Năvodari, și a ieşit dintr-o scară de bloc direct pe carosabil. Din nefericire, tocmai atunci trecea o maşină, care a lovit-o în plin. Cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au sosit la faţa locului şi au început manevrele de resuscitare, dar, din păcate, fără rezultat.

FAMILIE SPULBERATĂ pe trecerea de pietoni!

Un alt teribil accident rutier s-a petrecut în februarie, în apropiere de podul de la Doraly, pe Şoseaua Mangaliei, cu sensul de mers spre Gara Constanţa. Trei pietoni, care se pare că traversau prin loc permis, au fost spulberaţi de un autoturism marca Volskwagen, condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Buzău, posesor al permisului de conducere din iunie 2017. Una dintre victime, un minor în vârstă de aproape 2 ani, a murit! Celelalte două victime - un bărbat (tatăl copilului) şi o femeie (în vârstă de 40 de ani) au fost transportaţi la spital, în stare critică. Seria cumplitelor evenimente rutiere a continuat cu o tânără, în vârstă de 29 ani, care, la data de 20 octombrie a.c, ora 08.02, a condus un autoturism pe DJ 392, dinspre localitatea Plopeni către Movila Verde și ajungând la km 16 + 100 m, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, curbă la dreapta semnalizată corespunzător, a pierdut controlul direcției către partea stânga a sensului de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat de mai multe ori. În urma accidentului a rezultat decesul conducătoarei auto, care se afla singură în autoturism și nu purta centura de siguranță. De asemenea, în jurul orei 2.00, un bărbat, în vârstă de 28 de ani, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, a condus un autoturism pe DN 39, dinspre Constanța către Mangalia și, ajungând în zona km 37- pod Neptun, pe fondul neatenției în conducere, a pierdut controlul direcției către dreapta, intrând în coliziune cu mai mulți copaci de pe marginea drumului. În urma accidentului, două victime au ajuns la spital, șoferul, inițial, în comă, cu traumatism cranio-cerebral și de coloană cervicală, iar cealaltă victimă conștientă. Din nefericire, la scurt timp, șoferul autoturismului a decedat.

A FUGIT de la locul accidentului

La 28 octombrie a.c., ora 4.50, pe șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, în apropierea intersecției cu strada Pandurului, șoferul unui autoturism înmatriculat în Constanța, a accidentat mortal un pieton, în vârstă de 22 de ani, domiciliat pe raza județului Tulcea. Acesta s-ar fi angajat în traversarea carosabilului prin loc nepermis. Tânărul era militar pe fregata Regele Ferdinand. După producerea accidentului, autorul a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție. Polițiștii constănțeni au început cercetările pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a autorului și pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au condus la evenimentul rutier. La scurt timp s-a prezentat de bună voie la Serviciul Rutier. De asemenea, la finele lunii noiembrie, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din Tulcea, a condus un autoturism pe DN22, dinspre Constanța către Tulcea şi, ajungând la km 279 +450 m, din cauza neatenţiei, a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune frontală cu o autoutilitară care tracta o semiremorcă, condusă de un bărbat, în vârstă de 55 de ani. În urma impactului, bucăți din autoturism au fost proiectate într-un alt auto, condus de un bărbat, în vârstă de 27 de ani. cesta circula în spatele primului autot marca, dinspre Constanța către Tulcea. În urma accidentului rutier, a rezultat decesul conducatorului din primul auto. Polițiștii rutieri au declanșat cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a petrecut nefericitul eveniment. Amintim că o altă tragedie a avut loc în județul Constanța, în seara de miercuri, 21 noiembrie. Un șofer băut, care rula cu viteză a pătruns cu mașina pe contrasens, la Ovidiu, și a intrat în coliziune cu un autoturism marca Hyundai, condus de o femeie de 31 de ani, care se îndrepta cu familia către Tulcea. Din păcate, șoferița, mama acesteia (61 de ani) dar și fiica (3 ani) au murit pe loc.

Carnagiu la Ovidiu: o familie a murit pe loc!

Alarma s-a dat în seara de 21 noiembrie, pe DN2A. Ionuț Mane conducea un autoturism marca Mercedes, dinspre Mihail Kogălniceanu către Constanța. Pe podul rutier din zona localității Ovidiu a pătruns pe contrasens și, a acrosat cu partea stângă față, autoturismul marca Hyundai, condus de o femeie de 31 de ani, care se deplasa regulamentar dinspre Constanța către Mihail Kogălniceanu. În urma impactului, autoturismului marca Mercedes s-a răsturnat. Din păcate, în urma accidentului, a rezultat decesul conducătoarei auto, a unei minore de 3 ani (copilul acesteia), mama conducătoarei auto si rănirea unei alte femei. Toate din autoturismul marca Hyundai. Șoferul vinovat de producerea accidentului a reușit să iasă din mașina răsturnată și a văzut consecințele impactului frontal! Fiare contorsionate, sânge, chiar unele dintre victime fiind proiectate pe carosabil. Atunci a ales să părăsească locul faptei, fiind prins ulterior, sub pod, de către oamenii legii, dar, chiar dacă emana halenă alcoolică, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest.

Tineri UCIȘI pe trecerea de pietoni, pe Lăpușneanu

Un alt eveniment care a însângerat șoselele din Constanța a avut loc în august, când un bărbat, de 28 de ani, fiind sub influența băuturilor alcoolice, 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus autoturismul marca Opel Corsa pe DN 3, în localitatea Valu lui Traian unde, la intersecția cu strada Constanţei, a virat stânga peste marcajul dublu continuu, intrând în coliziune cu o motocicletă, condusă de un bărbat, de 28 de ani, din sensul opus. Acesta din urmă nu poseda permis de conducere. În urma producerii accidentului rutier, a rezultat decesul motociclistului, Marian Colgiu. De asemenea, pe 12 noiembrie, un tânăr de 20 de ani a condus un autoturism pe banda a treia a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, dinspre Soveja spre stațiunea Mamaia, iar la marcajul pietonal din apropierea intersecției cu strada Dispensarului, a surprins și accidentat un grup de patru persoane. Accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate, spun oamenii legii. În urma accidentului, una dintre victime, Alexandru Sava, un bărbat de 28 de ani, a intrat în stop cardiorespirator și a murit la spital. Ana Maria Luca a ajuns la unitatea spitalicească în stare gravă, iar celelalte două persoane au fost rănite ușor. Din păcate, la mai bine de 10 zile de la nefericitul eveniment, Ana Maria, în vârstă de 31 de ani, s-a stins din viață. Și, din păcate, acestea sunt numai câteva exemple dintre tragediile rutiere înregistrate în județul Constanța, în 2018.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Soselele pline de gropi din Constanta.
2
0
Atunci cand nu au ce stiri sa publice si nu au nici buci de pupat, vor umple golul cu accidente.
2
1
au produs nenorociri vor avea carnete de soferi , vor conduce si vor uita treptat de ce au facut , ceilalti care au ramas in viata se vor uita cu ura la ei, cum sofeaza cu ...tupeu in continuare dar, asta-i viata!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272