REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Accidentele rutiere care au însângerat şoselele din Constanţa: maşini transformate în mormane de fier şi oameni MORŢI!

Accidentele rutiere care au însângerat şoselele din Constanţa: maşini transformate în mormane de fier şi oameni MORŢI!

Replica API 26 decembrie 2016 | 01:00 287

Tragediile rutiere nu au lipsit de la malul mării nici în anul ce stă să se încheie! Maşini răsturnate, viteză, şoferi băuţi şi fără permis şi oameni morţi. Din păcate, mai multe familii îndoliate au simţit, anul acesta, o durere sfâşietoare. Poliţiştii au deschis anchete şi au luat măsurile legale ce se impun.

Nici bine nu începuse anul 2016, că două accidente rutiere mortale au fost înregistrate, unul după altul! Mai exact, militarii din cadrul ISU Dobrogea şi poliţiştii rutieri au fost sesizaţi, în seara de joi, 14 ianuarie, prin 112, să intervină pe DN22, între Tariverde şi MihaiViteazu, acolo unde a avut loc un accident rutier. Un autoturism s-a răsturnat şi o persoană a rămas încarcerată. Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru şofer, fiindu-i declarat decesul. Acesta era din Mihai Viteazu şi lucra ca agent de pază. Se pare că rula cu viteză, astfel pierzând controlul direcţiei de mers. Apoi, un alt tragic eveniment s-a petrecut vineri, 15 ianuarie, în jurul orei 22.00. Potrivit obiectiv.net, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din Feteşti, a încercat să pătrundă pe A2, şi, ajungând la sensul giratoriu din zonă, neadaptând viteza la condiţiile de drum, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu o altă maşină, condusă de o femeie de 41 de ani, din Feteşti. În urma impactului au decedat ambii conducători auto, dar şi un pasager din primul autoturism. În luna februarie, pe 11, o altă tragedie a fost înregistrată, când o ambulanţă a lovit mortal un pieton, în zona Carrefour. Pe 14 februarie, un alt pieton şi-a pierdut viaţa, în aceeaşi zonă.

Nenorocire în staţiunea Mamaia: doi tineri şi-au pierdut viaţa!

Un alt accident teribil s-a petrecut în staţiunea Mamaia, în zona Butoaie, în seara de joi, 3 martie. Potrivit cadrelor medicale ajunse la faţa locului, patru tineri (două fete şi doi băieţi – D. Ioana, V. Veronica Anabella, Emanuel Coroma şi Adrian), cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, au fost scoşi dintre fiarele contorsionate ale maşinii. Din nefericire, doi dintre tineri au fost declaraţi decedaţi! Este vorba despre şofer şi despre un alt băiat aflat pe locul din dreapta faţă. Una dintre tinere a fost preluată şi transportată în stare comatoasă la spital, iar o alta - conştientă. Potrivit martorilor, autoturismul ar fi rulat cu viteză excesivă. Tinerii erau din Năvodari şi rulau cu un Ford Focus, cu numărul de înmatriculare CT 10 HFF. Şoferul se numea Adrian şi avea 20 de ani. Trecând mai departe, înspre finele lunii martie, pe data de 25 martie, ora 20.30, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe DC 38, între Băneasa şi Făurei, pe carosabil, se află cadavrul unui bărbat. Demarând cercetările, poliţiştii au stabilit că, în jurul orei 19.00, M.E., în vârstă de 28 de ani, din Medgidia, ar fi condus un autoturism de teren pe DC 38, dinspre Băneasa către Făurei şi l-ar fi acroşat pe A.R., de 43 de ani, care se afla pe carosabil, acesta fiind proiectat sub un alt autoturism condus de I.A., de 25 de ani care se deplasa în aceeaşi direcţie. Iniţial, cei doi conducători auto au părăsit locul accidentului, dar au fost găsiţi în Medgidia. Fiind testaţi în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul a fost negativ. Celor doi le-a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Un alt eveniment nefericit a avut loc pe 26 martie, când o femeie a fost lovită de o maşină în Năvodari, în zona Peninsulară. Din păcate, a decedat. Se angajase în traversarea carosabilului prin loc nepermis. Ajungem şi la începutul lunii aprilie, pe 2, în jurul orelor 20.00, când C.G. (bărbat de 46 de ani, din 23 August), a condus autoturismul marca Toyota Land Cruiser, pe DN 39, dinspre comuna 23 August către Mangalia şi, ajungând în curba de la km 32+800, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă prin dreapta, unde s-a răsturnat. În urma accidentului a rezultat decesul la fata locului a lui U.G. (femeie de 48 de ani, din Mangalia), pasageră pe locul din dreapta faţă, precum şi rănirea uşoară a conducătorului auto şi a lui K.B. (bărbat de 50 de ani, din Mangalia), pasager pe locul din dreapta spate. În continuare, pe 11.04.2016, ora 20.23, C.F., în vârstă de 41 de ani, din municipiul Medgidia, a condus un autoturism pe strada Dezrobirii din municipiul Medgidia unde a surprins şi accidentat pe N.D., în vârstă de 60 de ani, care s-a angajat neregulamentar şi fără să se asigure în traversarea străzii, din partea dreaptă a autoturismului. În urma accidentului de circulaţie, N.D. a fost transportat la Spitalul Medgidia, unde a decedat.

ACCIDENT MORTAL: un TIR s-a răsturnat la urcarea pe A4

Un alt teribil accident rutier a avut loc în județul Constanța, în dimineața de vineri, 8 aprilie anul curent. Un autotren încărcat cu ciment s-a răsturnat la urcarea pe A4, pe breateaua dinspre DN3. Din nefericire, șoferul a murit pe loc. Polițiștii rutieri au declanșat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs nefericitul eveniment. Apoi, polițiștii au fost solicitați să intervină luni, 2 mai, pe drumul dintre localitățile Ciocârlia și Cobadin, acolo unde a avut loc un accident rutier. Potrivit autorităților, o mașină s-a răsturnat, iar o persoană a fost rănită. Potrivit cadrelor medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean, în urma incidentului o persoană și-a pierdut viața. Victima, un bărbat în vârstă de 38 de ani, a fost găsit de medici în stop cardio-respirator. Aceștia au încercat să-l resusciteze dar, din păcate, bărbatul nu a mai putut fi salvat. Pe 14 iunie, un accident rutier grav a avut loc la ieşire din Tuzla, spre Costineşti. Un biciclist în vârstă de 70 de ani a decedat! Conform cadrelor medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa, s-a încercat resuscitarea bărbatului, însă în zadar.

TRAGEDIE într-o familie din Constanţa, după o excursie în Tulcea

Potrivit poliţiştilor rutieri, duminică, 12 iunie, în jurul orei 20.00, cadrele medicale ale Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa au fost solicitate să intervină la ieşire din localitatea Mihai Viteazu, la un accident rutier. Mai exact, Maria Mădălina Celmare, de 42 de ani, din Constanţa, a condus autoturismul marca Chevrolet Kallos, pe DN22, dinspre Tulcea către Constanţa. Ajungând la km 245+940, a efectuat manevra de depăşire neregulamentară încălcând marcajul simplu continuu şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca BMW, condus de către Emil Ovidiu Dănilă, de 48 ani, din Babadag, care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului, cele două vehicule au avariat şi autoturismul depăşit, marca Opel Zafira, condus de S.E., de 33 de ani, din Tulcea. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătoarei auto Maria Mădălina Celmare, respectiv Mircea Celmare, de 67 de ani, din Constanţa şi Andreea Oaidă, de 18 ani, din Constanţa, ambii pasageri în autoturismul Chevrolet. De asemenea, Emil Ovidiu Dănilă a fost rănit grav, la fel şi Maria Celmare, de 63 de ani, din Constanţa, pasageră în autoturismul Chevrolet. Cu răni uşoare s-au ales Eugenia Dănilă de 69 de ani, George Alexandru D., de 17 ani, din Babadag, Elena O., de 18 ani, din Babadag, toţi pasgeri în BMW. Poliţiştii rutieri au declanşat o anchetă. La scurt timp, a murit şi o a patra persoană.

Vărul primarului din Ovidiu a MURIT într-un teribil accident!

Potrivit unor martori, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 17 spre 18 iunie, Gabriel Libu a participat la botezul copilului lui Scupra, după care a plecat acasă pentru a se odihni. Însă, după ce s-a schimbat, acesta a decis să meargă să-și verifice animalele, aflate la o fermă din zona Poarta Albă. Pe drumul de întoarcere, s-a produs nenorocirea. Gabriel Libu a pierdut controlul direcției de mers, a intrat în coliziune cu mai mulţi stâlpi din beton și a murit pe loc. "La data de 18.06.2016, la ora 4.40, L.G., în vârstă de 52 de ani, din oraşul Ovidiu, a condus un autoturism pe DJ 228, dinspre localitatea Poarta Albă către DN 2A, unde a intrat în coliziune cu mai mulţi stâlpi de beton. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto", potrivit oamenilor legii. Ulterior, pe 10 august anul current, pe strada Progresului din municipiul Medgidia, un ansamblu auto format din cap tractor și semiremorcă, încărcată cu paleți din lemn, era staționat pe raza unui depozit din municipiu. Ansamblul s-a pus în mișcare, moment în care conducătorul auto, în vârstă de 62 de ani, a încercat să îl oprească, urcându-se pe scara cabinei. S-a dezechilibrat și a fost prins între scară și un pilon, fiindu-i secționate ambele picioare. După câteva ore a murit. O altă persoană a murit pe 10 septembrie, în localitatea 23 August, fiind vorba despre o femeie care traversa regulamentar. La finele lunii iulie,un bărbat în varstă de 30 de ani, din localitatea Cogealac– județul Constanţa, a condus pe DN 22, dinspre Tulcea către Constanta, un autoturism, iar la kilometrul 274+400 a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus de un bărbat în varsta de 36 de ani, din municipiul Constanța, care circula din sens opus. În urma accidentului rutier, a rezultat decesul conducătorului auto și a unui pasager (un bărbat în varsta de 27 de ani din localitatea Mihail Kogălniceanu judeţul Constanţa) din al doilea autoturism, precum și rănirea ușoară a unei pasagere, o femeie în varsta de 28 de ani, din al doilea autoturism. Şoferul cu Audi a fugit de la locul accidentului, dar a fost identificat și audiat de politiștii constănțeni. Individul - Vasile Neagoie - a fost, ulterior, transportat la spital, acuzând dureri la membre. Facem precizarea că individul era băut în momentul producerii accidentului. Când a fost depistat de oamenii legii, rezultatul la etilotest a fost de 0,66, iar ulterior, rezultatul la sânge a indicat 1,45 g/l.

Viteza a băgat în mormânt încă un tânăr…

Pe 24 septembrie a.c., Erdinci Ismail a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia şi nu a mai avut nici o şansă după ce maşina în care se afla s-a izbit violent de un copac. În seara tragediei, Erdinci sau „Obos”, cum îi spuneau apropiaţii, se afla în autoturism alături de doi prieteni. Adrian Popa în vârstă de 28 de ani se afla pe scaunul din dreapta şoferului, iar soţia sa, Mariana Popa în vârstă de 26 de ani, se afla pe banchetă în spatele şoferului. Cei doi au fost grav răniţi în urma impactului, femeia fiind încarcerată. Un alt nefericit eveniment a avut loc pe 4 octombrie, în jurul orei 19.57, când un bărbat din Neamț a condus un autotren marca MAN, pe DN2A, dinspre Hârșova către Crucea. Ajungând la kilometrul 142, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism Marca Matiz, condus de Gheorghe Radu, în vârstă de 70 de ani, din Hârșova. Din nefericire, în urma teribilului impact, șoferul din autoturism a murit pe loc.

Doi bărbaţi cunoscuţi în Mangalia AU MURIT în accidentul rutier dintre Costineşti şi 23 August

Pe 12 octombrie, pe DN39, între Costineşti şi 23 August, a avut loc un accident rutier teribil: două autoturisme s-au făcut praf. Şoferul uneia dintre maşini a murit pe loc, pe când şoferul celei de-a doua se afla, la momentul intervenţiei medicilor, în stop cardio-respirator. La faţa locului s-a deplasat şi un elicopter SMURD, dar şi Descarcerarea, pentru a scoate toate cele 3 victime dintre fiarele contorsionate ale maşinilor. Din păcate, nici al doilea şofer nu a putut fi salvat, fiind declarat decesul acestuia. În total, doi morţi, iar o femeie, pasageră într-una dintre maşini, a fost transportată la spital şi internată. „În jurul orei 17.10 la km 28 + 600 pe DN 39 între localităţile Tuzla si 23 August avut loc un accident între două autoturisme. Un autoturism Skoda, care venea dinspre Mangalia către Constanţa şi era condus de un bărbat din Constanţa, care a intrat pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism Dacia Logan care circula regulamentar dinspre Constanţa către Mangalia. Posibila cauză a accidentului, conform condiţiilor meteo - ploaie torenţială -, este viteza neadaptată, urmată de derapaj, spun poliţiştii. Au decedat ambii şoferi, iar femeia, pasager în Dacie, este internată în spital”, au precizat, ulterior, oamenii legii. A fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul. În ceea ce priveşte bărbaţii decedaţi, de precizat că aceştia sunt Gherghel Alexander Ştefan, născut în 1962, cetăţean german (cu afaceri în staţiunea Neptun), şofer al Daciei Logan şi Florin Ivănescu, născut în 1962, şofer al Skodei. Ca şi Gherghel, Ivănescu era foarte cunoscut în Mangalia, fiind inginer în cadrul RA-APPS Neptun. Apoi, pe 28 noiembrie, în jurul orei6:22, un bărbat în vârstă de 70 de ani a traversat prin loc nepermis DN3. O mașină Renault care venea dinspre Valu lui Traian înspre Constanța pe banda unu a accidentat mortal bărbatul. Șoferul, în vârstă de 34 de ani, a fost verificat cu etilotestul, iar rezultatul a fost că nu a consumat băuturi alcoolice. La începutul lunii decembrie, o maşină s-a răsturnat la Hanul Morilor, o persoană decedând. Şi încă un teribil accident rutier s-a petrecut pe raza județului Constanța, la Deleni de această dată. Șoferul, care a și decedat, avea 20 de ani, era din Castelu și nu avea permis de conducere, dar se afla la volanul unei mașini cu numere de Bulgaria, Alfa Romeo. O altă persoană a ajuns la spital, un minor care se afla cu el în mașină, în Ibram S., în vârstă de 13 ani. Potrivit anchetatorilor, totul s-a petrecut la data de 5.12.2016, ora 18.40, când Sunai Asan, în vârstă de 20 de ani, din localitatea Castelu - județul Constanța, a condus un autoturism pe DN 3, pe raza localității Deleni, unde a intrat pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un autovehicul tip cisternă, condus de un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din localitatea Lumina - județul Constanța. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat într-un copac de pe marginea drumului, rezulând decesul pe loc al conducătorului auto și vătămarea corporală ușoară a unui pasager din autoturism, un tânăr în vârstă de 13 ani, Ibram S., din localitatea Castelu. De precizat este că Sunai Asan nu avea permis pentru nici o categorie de vehicule dar conducea un Alfa Romeo cu numere de Bulgaria.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218