REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Acesta este secretul pentru alegerea celui mai bun Crock Pot

Acesta este secretul pentru alegerea celui mai bun Crock Pot

Replica API 5 iulie 2022 | 16:42 929

Mesele gătite acasă sunt adesea prima victimă a unui program agitat. Dar dacă nu sunteți dispus să sacrificați preferințele gurmande de zi cu zi, un Crock Pot poate elimina frenezia pregătirii cinei. Perfecte pentru supe, tocănițe și bucăți de carne rezistente, aceste aparate de gătit sunt concepute pentru a fierbe alimentele la o temperatură scăzută pentru o perioadă lungă de timp.

Tipuri de Crock Pot

Crock Pot-urile manuale de bază au un buton de pornire/oprire și nu prea multe altele. Dacă cheltuiți mai mult, puteți obține un Crock Pot programabil care vă permite să alegeți timpul de gătire și multe altele.

Tot ce trebuie să faceți este să rotiți controlul la setarea dorită - scăzută, medie sau ridicată. Modelele manuale de Crock Pot nu au un cronometru, așa că va trebui să monitorizați gătitul, mai ales pentru cantități mici de alimente mai delicate, și va trebui să opriți Crock Pot-ul. Unele au o setare de menținere la cald, dar va trebui să treceți la acest mod.

Comenzile electronice și un cronometru de pe un Crock Pot digital vă permit să alegeți timpul de gătire. Unele vă permit să programați Crock Pot-ul pentru până la 24 de ore în intervale de 30 de minute, iar afișajul digital arată timpul de gătit rămas. Toate modelele trec automat la o setare de menținere a temperaturii atunci când timpul setat a expirat și pot păstra mâncarea caldă timp de ore întregi. Unele au și mod manual.

Caracteristici de luat în considerare

Mânerele robuste sunt o necesitate, dar un Crock Pot oferă, de asemenea, caracteristici pe care le puteți găsi utile, cum ar fi rafturile de prăjire pentru a vă permite să prăjiți carnea și păsările de curte sau să gătiți legume la aburi, stocarea cablului de înfășurare și saci de transport izolați.

Cele mai multe tipuri de Crock Pot au o oală ceramică ovală, o formă care acomodează fripturile sau alte bucăți mari de carne mai bine decât o poate face un aparat rotund. Un capac de sticlă sau de plastic transparent vă permite să urmăriți progresul fără a scoate capacul și a elibera căldura.

Unele aparate au un capac cu balamale - util atunci când serviți mâncarea. Un capac care se blochează ajută la împiedicarea vărsării alimentelor în timpul transportului petreceri, iar unele modele au un mâner pe capac care face aparatul mai ușor de transportat.

Capacitățile pot varia de la 1,5 la 8,5 litri. Dar unele manuale de utilizare spun să umpleți oala cu 1/2 până la 3/4 din capacitate pentru a evita gătirea insuficientă sau excesivă și pentru a preveni revărsarea. Chiar și aparatele cu capacități similare pot varia ca mărime. Cele mai voluminoase sunt mai greu de depozitat și de transportat și, bineînțeles, ocupă mai mult spațiu pe tejghea.

Crock Pot-urile nu sunt încărcate cu caracteristici noi, dar pe unele apar sonde de temperatură. Introduceți sonda într-o bucată mare de carne, alegeți temperatura pe care doriți să o atingă carnea, iar când aceasta atinge temperatura, Crock Pot-ul va trece la setarea de menținere la cald. Unele modele includ sfaturi privind utilizarea sondei de temperatură și a modului de menținere a temperaturii pentru a găti folosind metoda sous vide.

Un vas și un capac ușor de curățat care pot merge în mașina de spălat vase sunt la îndemână. Țțineți cont de faptul că comenzile touchpad sunt mai ușor de curățat decât butoanele și butoanele.

Sfaturi de siguranță pentru Crock Pot

Oricât de ușor de folosit, Crock Pot-urile pot reprezenta un risc pentru sănătate dacă alimentele nu sunt gătite corespunzător. Specialiștii recomandă următoarele.

- Păstrați alimentele perisabile la frigider până la momentul pregătirii. Dacă tăiați carnea și legumele în avans, păstrați-le separat în frigider.

- Dezghețați întotdeauna carnea sau păsările de curte înainte de a le pune în Crock Pot.

- Consultați manualul de utilizare pentru cantitățile sugerate. Asigurați-vă că adăugați cantitatea potrivită de lichid.

- Dacă se întrerupe curentul în timpul procesului de gătire și nu sunteți acasă, aruncați mâncarea chiar dacă pare gata. Dacă sunteți acasă, terminați de gătit prin alte mijloace, cum ar fi pe un grătar cu gaz sau la un vecin.

- Transferați resturile într-un recipient puțin adânc și păstrați-le în frigider.

- Nu reîncălziți resturile într-un Crock Pot. În schimb, folosiți aragazul sau cuptorul cu microunde și încălziți-le. După aceea, puteți readuce mâncarea într-un Crock Pot preîncălzit pentru a o transporta sau servi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218