REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Acord de cooperare România - Coreea de Sud: Deschidere de birouri de ataşaţi militari la Bucureşti şi Seul

Acord de cooperare România - Coreea de Sud: Deschidere de birouri de ataşaţi militari la Bucureşti şi Seul

Victor ROTARU 24 aprilie 2024 | 00:00 186

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, şi omologul sud-coreean, Shin Won Sik, au semnat un acord-cadru de cooperare în domeniul apărării, în contextul vizitei oficiale a preşedintelui Klaus Iohannis în Coreea de Sud.

Acord de cooperare Romania - Coreea de Sud: Deschidere de birouri de atasati militari la Bucuresti si SeulAngel Tîlvăr

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, acordul "pune bazele unei colaborării în domenii specifice privind cooperarea tehnico-militară, educaţia şi pregătirea militară, precum şi dialogul pe aspecte de ordin strategic şi de apărare".

Documentul facilitează procedurile de deschidere a unor birouri ale ataşaţilor militari, la Bucureşti şi Seul, arată sursa citată.

În prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a omologului sud-coreean, Yoon Suk-yeol, au mai fost semnate şi alte documente.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi ministrul de Interne şi Situaţii de Urgenţă din Coreea de Sud, Lee Sang Min, au semnat un memorandum de înţelegere privind cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă şi al managementului dezastrelor şi al siguranţei.

"În urma evenimentelor de amploare determinate de impactul situaţiilor de criză din ultimii trei ani, România şi Republica Coreea şi-au consolidat poziţia de state partenere prin intervenţii comune şi ajutor reciproc. Documentul conturează cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă şi al managementului dezastrelor şi al siguranţei, prin schimbul de experienţă, politici, tehnologie, informaţii realizări ştiinţifice şi cercetare comună, participarea la ateliere, expoziţii şi seminare, formare şi pregătire, inclusiv în ceea ce priveşte crizele provocate de schimbările climatice, riscurile noi şi emergente şi dezastrele la scară largă şi complexe. Documentul nu se supune prevederilor Legii 590/2003 privind tratatele", arată sursa citată.

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi omologul sud-coreean, Cho Tae-yul, au semnat un memorandum de înţelegere în domeniul culturii, mass-media, tineretului şi sportului.

Memorandumul face referire la încurajarea schimbului de experţi în domeniul păstrării patrimoniului şi la schimbul de informaţii şi bune practici în domeniul conservării şi restaurării, al arheologiei, arhitecturii, precum şi al politicilor şi strategiilor din domeniul culturii.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, şi ministrul Comerţului, Industriei şi Energiei din Coreea de Sud, Ahn Dukgeun, au semnat un memorandum de cooperare în domeniul energiei nucleare.

"Pornind de la cadrul juridic oferit de Acordul interguvernamental pentru cooperare în vederea folosirii în scopuri paşnice a energiei nucleare, semnat la 3.02.2004, actualul MoU identifică oportunităţile de cooperare bilaterală în domeniul utilizării în scopuri civile a energiei nucleare, inclusiv pe terţe pieţe", precizează sursa citată.

Tot marţi a fost semnat şi un memorandum de cooperare între ARICE şi KOTRA. Documentul, semnat de Rareş Burlacu, preşedintele ARICE, şi Jeoung-Yeol Yu, preşedinte şi CEO KOTRA, va dezvolta relaţiile dintre cele două entităţi în scopul promovării cooperării în domeniile comerţ şi investiţii dintre România şi Republica Coreea, în conformitate cu prevederile legale din cele două ţări şi ţinând cont de obligaţiile asumate la nivel internaţional, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Coreenii se bucura de o piata de desfacere pentru produse care se fac si in UE ori SUA,doar ca un pic mai ieftine. Cum economistii romani si alte personalitati de certa valoare din Romania nu conteaza,deciziile pentru orice tine de achizitii sau alte masuri in economia si administrarea statului se iau de cine apuca puterea,nu cine are multa carte. Platim si tinerii care azi se scarpina in c*r cu ochii beliti in telefoane ,vor plati si mai mult. Ce le pasa? Hastag dusi cu pluta. Vine liberul cu mici si bere,fastival de sonerii si alarme,cica muzica si viitorul e OK,daca mai si bagi in tine orice te ameteste si te mutileaza la moaca si neuron.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212