REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Acțiune fără precedent la Constanța: un bărbat a câștigat în instanță în fața Primăriei DREPTUL LA CURĂŢENIE!

Acțiune fără precedent la Constanța: un bărbat a câștigat în instanță în fața Primăriei DREPTUL LA CURĂŢENIE!

Replica API 16 octombrie 2017 | 00:00 794

Îl mai țineți minte pe bărbatul revoltat pe mizeria din cartier care a venit în ședința de Consiliu Local în vară? În luna iunie, la ședința de Consiliu Local Municipal, a luat cuvântul Radu Florin, un cetățean revoltat de mizeria care este în cartierul său. Acesta a cerut audiență la primar încă din vara anului 2016, dar acesta a reclamat că nu a avut succes. După ce și-a spus problema în consiliu, a văzut că nu s-a rezolvat nimic, așa că a decis să meargă pe cale legală.

Astfel, instanța i-a dat câștig de cauză pe 9 octombrie, în lupta pe care a dus-o împotriva municipalității.

„Admite în parte acțiunea astfel cum a fost modificată.

Dispune obligarea pârâtului Primarul Mun. Constanța să inițieze demersurile necesare în vederea igienizării zonei/terenului cuprins între pasarela pietonală pod km 4-5 de-a lungul căii ferat până la limitele mun. Constanța către portul Constanța prin propuneri adecvate adresate consiliului local (inclusiv a rigolelor de scrugere) ori să dispună măsurile necesare împotriva persoanelor care au obligația salubrizării dacă terenul nu se află în patrimoniul mun. Constanța.

Dispune obligarea pârâtului să supună spre aprobare consiliului local un proiect privind finalizarea construcției străzii Prelungirea Nicolae Grindeanu și pentru instalarea unor bariere fonice pentru reducerea zgomotului ambiental provocat de traficul pe calea ferată.

Dispune obligarea pârâtului să inițieze demersuri către instituțiile sau serviciile specializate pentru a analiza oportunitatea ridicării restricției de a vira la stânga în intersectia străzilor Mangaliei și Pandurului observând și nevoile locuitorilor zonei respective.

Respinge restul solicitărilor ca nefondate. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Recursul se va depune la Tribunalul Constanța sub sancțiunea nulității. Pronunțată azi 09 10 2017 prin punerea soluției la dispoziție prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în minuta judecătorească.

Acest câștig în instanță a bărbatului lansează un precedent pentru cetățenii care se află în imposibilitatea rezolvării unui litigiu cu municipalitatea. Faptul că o instanță a decis ca Primăria Constanța să fie obligată să igienizeze zona, după lungi încercări ale bărbatului care au durat mai bine de un an de zile pentru a se face auzit, formează un precedent solid pentru toți ceilalți care trec prin probleme asemănătoare. Decizia nu este definitivă, însă acțiunea bărbatului este una care va lăsa o amprentă în mentalitatea constănțenilor cu privire la modalitatea de rezolvare a problemelor.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vine pe la toate blocurile in constructie din zona, stiu ca am livrat marfa pe la toate.Insa el creste amimale domestice, am vazut de la un bloc in constructie. Mai ales ca mirosea de la animale.Nu stiu cum suporta mirosul de la animale vecinii.Lumea spune ca ar cunoaste pe la primarie.
1
1
Domnul respectiv sta pe strada cu mine,vine zilnic la blocurile ce se construiesc acolo.Are dreptate cu mizeria. Dar de la el din curte se aud cum canta cocosii si cotcodacesc gainile.
1
1
Insa ce parere are Primaria despre cresterea animalelor domestice in mijlocul orasului de catre domnul respectiv? Se poate verifica?
4
2
Se sta dupa un certificat de urbanism si dupa o autorizatie de constructie si 3 luni, de ce dracu mai platim taxe, sa le platim si noi dupa 3 luni
3
0
Nu "Cici" , tu trebuie sa o dai in judecata pe ma-ta care te-a facut asa prost de votezi mereu cu PSD...!
8
8
A da?deci asta tb sa facem ca sa scapam si noi de mizeria de HCoanda?pai sa ne apucam,oameni buni sa il dam in judecata pe primar ptr.distrugerea linistii publice,ptr vandalizarea masinilor noastre parcate in fata blocului,ptr.poluarea vizuala..numai cand vezi cetele de tuciurii trecand prn fata,stii ca ceva urat urmeaza sa se intample..
26
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218