REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Acuzaţii grave la adresa fostului parlamentar Marian Vasiliev

Acuzaţii grave la adresa fostului parlamentar Marian Vasiliev

Replica API 27 ianuarie 2017 | 00:03 1702

În prezent vicepreşedinte la Administrarea Activelor Statului

În prezent vicepreşedinte la Administrarea Activelor Statului

Marian Vasiliev

Fostul senator Marian Vasiliev este acuzat de fostul coleg de partid, Constantin Niţe, că ar fi avut datorii substanţiale în perioada alegerilor parlamentare din noiembrie 2012. Mai mult, în scrisoare este stipulat faptul că Vasiliev ar fi fost reţinut timp de mai multe ore pe aeroportul din Paris în primăvara anului 2013 pentru nişte datorii către statul francez în valoare de 400.000 de Euro. Actualul vicepreşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, Marian Vasiliev, neagă acuzele aduse de către Constantin Niţe.

Printr-o scrisoare deschisă adresată premierului Sorin Grindeanu că proaspătul numit la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, Marian Vasiliev, ar fi strâns datorii de zeci de mii de euro la bugetul de stat, prin care s-a decurs la executarea silită a bunurilor deţinute de acesta. În scrisoare este stipulat astfel: „În acea perioadă (n.r. în preajma alegerilor parlamentare din noiembrie 2012) domnul Vasiliev Marian deţinea mai multe firme pe care le administra şi care în timp au adunat zeci de mii de euro datorii la bugetul de stat, motiv pentru care s-a trecut la executarea silită a bunurilor pe care le obţinea proprietate domnul Vasiliev respectiv casă, autoturism, iar dumnealui împreună cu familia formată din mamă, soţia şi cele două fete au trebuit să se mute cu chirie, neavând nici un venit bineînţeles că le-am ajutat necondiţionat”. În replică, Mihai Vasiliev a precizat că a avut o firmă care s-a ocupat de construcţii în Franţa şi pentru a acapara piaţa imobiliară din hexagon a mers pe ideea de a construi mult mai ieftin case, sub nivelul pieţii, de unde abia erau acoperite costurile materialelor. Afacerea nu a avut succes, iar firma, între timp, cumpărase terenuri în România. Pentru a acoperi datoriile strânse în perioada respectivă, terenurile au fost date, 10 ha pe malul lacului la Corbu, 1,7 ha la Vadu, un teren de 1000 mp intravilan la Constanţa, dar şi o camionetă şi alte bunuri. Firma a fost pusă în lichidare.

„TVA-ul inițial din ce aveam eu datorii la stat a fost vreo 15.000 de euro și neplătindu-le la timp, cât am renunțat eu la toate, s-au strâns undeva la 30.000 de euro”, a punctat Vasiliev.

O acuză destul de puternică pe care o adresează Constantin Nițe face referire la o reținere pe aeroportul din Paris, în primăvara anului 2013. „[...] Dacă recunoaște că prin firmele pe care le-a condus datorează statului francez suma de 400.000 de euro, motiv pentru care în primăvara anului 2013 a fost arestat pe aeroportul din Paris și reținut timp de mai multe ore”, precizează Nițe în scrisoare. „Ca să am datorii de 400.000 de euro trebuia să am cifra de afaceri de 5 milioane de euro. Nici vorbă de așa ceva”, a precizat ferm fostul parlamentar.

În continuare, în scrisoare mai este menționată o acuză la neglijență față de familie, pe care Vasiliev o neagă. „Gurile rele spun că peste tot pe unde a stat a lăsat datorii, de aceea și schimba des chiriile, nu o dată în acea perioadă mi s-a plâns mie și soției mele mama lui și soția spunând citez „vine foarte rar acasă și nu ne ajută cu bani” Așa se face că și-a distrus familia pe care apoi a și abandonat-o”, este menționat în scrisoarea redactată de către Constantin Nițe. În replică, Marian Vasiliev a precizat ferm că el a locuit în permanență cu mama lui, iar de fiecare dată când era plecat în interes de serviciu, femeia era acompaniată de către o menajeră cu care femeia formase o legătură strânsă. Femeia nu a dus lipsă de nimic cât a trăit, după cum afirmă fostul senator.

În Monitorul Oficial al României din data de 16 ianuarie a fost publicată decizia semnată de premierul Sorin Grindeanu, privind numirea constănţeanului Marian Vasiliev în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului. Amintim că Marian Vasiliev a fost deputat din partea PPDD, apoi UNPR în mandatul legislativ trecut. Marian Vasiliev a fost, pentru o perioadă scurtă, şi primar al oraşului Murfatlar, dar şi preşedinte al Crucii Roşii Constanţa. În prezent, Vasiliev ocupă și funcția de perședinte ales al UNPR și este în plin proces de anulare a fuziunii dintre UNPR și PMP.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pupa l tu in cur pe Nite, ca i nespalat ca tine. Iar la vara incearca sa stai cu el in masina. Vei muri in 3 min garantat. Miroase fix ca un kkt
17
1
Ce faci, Nite? Ai nume de scena, papagalule? Nebunule, te dai femeie sau barbat, ca nu pricep? Te imbraci in roz, zici ca esti Vali. Esti dus, bosorogule. Auzi, are el bani de dat. De aia te plangeai la mega gym ca nu mai ai bani. Voiai sa ti dea Nicu de la sala? Fugiti de perversul asta. Psiho
16
0
Asa-i trebuie lui Vasiliev! I-am spus sa nu-l faca pe Nite consilier! Nu degeaba l-am dat eu afara din ppdd ca pe un gunoi. Era boschetar fara loc de munca. Acum e iar boschetar fara loc de munca. Eu l-am dat afara, Vasiliev l-a dat afara, Lipoveanu l-a dat afara, Palaz l-a dat afara. Boschet a fost, boschet o sa moara.
16
1
Baiii mare SENATOR,FOAMEA-N GAT,toata lumea te stiie de escroc si tu faci pe mieluselul mai ai tupeul sa scrii la adresa acestui om care te-a scos din cacat! nu am nimic cu Nite dar este bine sa stie toata lumea ca el pe unde a fost si-a facut traba,omul nu si-a dat seama ca are de a face numai cu oportunisti,excroci,ca tine,ca Slabu sa-au Palaz,in loc sa-i multumiti il muscati de cur!
4
15
Vasiliev ordinarule ar trebui sa-l pupi in cur pe NITE ,daca nu te scotea el din cacat astazi unde erai mincinosule? marsss
3
15
Il provoc pe d nul Nite sa scrie un text corect gramatical, ca un profesionist. Daca tot vrea sa fie ca Palaz, prefect, macar sa stie sa scrie corect. Scrisoarea catre PM o s o scrie el sau pune un profesionist??? Nu de alta, dar lesina cei de la cabinetul premierului de ororile gramaticale. Intelegi, Nite? Nu vad oamenii continutul, din cauza greselilor. Fugi la scoala si lasa mizeriile!
18
0
Mariane, lupta-te cu ei pana la capat. La PMP este jale mare ca li se anuleaza fuziunea cu UNPR in urma procesului tau. De aceea te ataca javrele basiste. L-au gasit pe boschetarul de Nite care nu are de munca si sta pe banii luati spaga de nevasta-sa la DSP si i-au promis ca il angajeaza undeva, cu conditia sa te atace. Iar Nite, leguma fara creier, a pus botul. Arde-i pe basisti!
17
0
Au ajuns oamenii din PMP sa se planga la primul ministru PSD? Tareeeeee...Nite, cum te semnezi cand trimiti la Grindeanu? Homeless??? Hahaha
19
0
Nite, mai stii cand erai la gica slabu la plaja de la Cazino si radeau toti de tine ca veneai cu slipul ala tanga mov? Papagalule!
22
0
Orice firma are un Registru Unic de Control. Si se poate verifica foarte usor daca in urma controlului facut de dna dr Dinu din partea DSP nu a aparut si un contract de deratizare fictiv cu firma lui Constantin Nite. Spaga nu mai luam de frica DNA, dar facem contracte de deratizare pe firma sotului.
18
0
Ctin Nite i-a platit campania electorala lui Vasiliev. Vasiliev nu a avut bani nici macar sa plateasca garantia pt candidatura. Are datorii de sute de mii de euro si tepuieste pe toata lumea, mintindu-i ca le da functii. Omul e un escroc sadea, desi castiga mii de euro pe luna, a refuzat sa-I dea banii inapoi lui Nite fara sa-i radpunda macar la telefon. E de inteles frustrarea lui Nite
5
17
Nite, chiparosule, mai ai ghiulul fermecat de pe degetul mic? Ne ai facut etnia de ras ataci familia. Mancati as mustata ta de golan. Te ai halit barosane
20
0
Faceti un bine societatii in care traim , luati-l pe acest Nite , faceti i un control la cap , verificati daca nu este debil mintal , .asta crede ca daca e stropitor ii este permis sa faca tot felul de declaratii in spatil public si nu numai -unde este legea raspunderii pentru toata lumea - Nite ,Gunoi s-a nascut , gunoi o sa moara .
22
0
Nite, iti mai aduci aminte cand ti-am dat un cap in gura in sediul PPDD? Vad ca nu te-ai invatat minte
25
0
Dl Nite, eu v am cunoscut cand lucrati la croitorie la Boema. Din croitor ati ajuns sa puneti caracatite la roti, apoi domnul Vasiliev v a luat la senat ca nu aveati serviciu. Nu va este rusine sa aruncati cu noroi in omul asta bun? Rusine!
24
0
Nite, Vb de familia altuia, tu care esti la a 3 a nevasta si ti ai abandonat copiii mici la Petrosani? Vezi ti de mizeria ta de viata, fraiere
21
0
Nite, voiai sa te puna prefect? Bre, ca prefect tre sa stapanesti lb romana. Mai treci prin scoala primara, bre tataie. Aaa, voiai si in locul lui Plesu la ITM. Vrei, dar daca n ai creier...
24
0
Cu ce ti ai cumparat Nite, Mercedes? Cu salariul de la politia locala unde puneai caracatite la roti? Hoooo! La puscarie cu tine, buboiule! Te ai spart!
20
1
Pentru cei care ma injura vreau sa va multumesc! Daca cineva are o urma de indoiala ca eu mint atunci va spun ca sunt major si raspund pt faptele mele, si de aceea il rog sa ma de-a in judecata!Domnisoarei Oana Vasiliev ii spun ca daca nu eram eu nu stiu pe unde ar fi fost taticutul ei acum; este foarte usor sa-l faci pe cel ce ti-a intins o mana de ajutor cum iti vine la gura dar ,nu-i nimic mai devreme s-au mai tarziu totul se plateste!
2
27
Gunoiule, nu esti barbat. Amesteci familia omului in mizeriile tale. Lasule, copiii sunt sfinti pt parinti !!! N ai de unde sa stii tu...mama este icoana omului, dar nici asta nu stii, mizerie de om!
21
1
Nite a fost dat afara de Gica Slabu din ppdd. Apoi a pupat mana lui Lipoveanu la UNPR. L a dat afara si de acolo. Apoi a alergat la pmp. Dar Palaz l a dat afara in suturi. Golanul de Nite spunea ca asteapta sa mearga Palaz la puscarie, sa ajunga el sef la PMP. Jegul de Nite nu va mai gasi niciun lic in Constanta. Este un boschetar.
23
0
Omul cu caracatitele la roti este cel mai josnic personaj care poate exista. Dupa ce l a hranit 4 ani degeaba, acum a trecut la santaj. Nite va sfarsi la puscarie unde ii e locul.
18
1
Nite, mai faci contracte de deratizare fictiv unde merge nevasta ta in control?
20
0
asta a mintit lumea ca le face case si le a dat teapa
3
20
Cum ajunge un astfel de individ retardati cu fata de tampit in functii importsnte din stat ,iar tineri cu studii temeinice facute la universitati renumite din Europa nu au loc daca nu sunt membri de partid
5
19
Este un papa lapte....uitati-va la fata lui , si cu ce consiliere si consilieri a avut ...Care parinti?Mama voastra este moarta de ceva ani.
2
20
Nu stiu daca sa rad in hotote sau sa ii plang de mila acestui "domn"! Sa faci asemenea informatii pe baza "gurilor rele" denota faptul ca nu iti functioneaza creierul sau esti probabil platit de alti frustrati ca sa spui asa ceva!!! Atat eu, cat si sora mea avem o relatie stransa cu ambii parinti si TOATA LUMEA STIE ASTA!!! Nu mai credeti mizeriile astea in spatele carora se afla oameni frustrati de la alte partide!!! Acesta este cel mai aberant text pe care l-am citit despre tatal meu. Sa va fie rusine, "domnule" Nite ca v-ati pretat la asa ceva!
26
1
Acest parazit , vasiliev marian . Inca de cand a fost primar la basarabi , a demonstrat ca nu se priocepe la ceva . D e dat din gura este bun in fata credulilor . Este de joasa spita acest vasiliev . Il cunosc de cand am fost copii . Pentru un fost militian mecanic la parcul auto al militiei a ajuns departe mintind .
5
20
ca o fi sau nu adevarat ce spune dl. nite nu stiu. ce stiu bine este ca dl. nite este undelator jalnic, a mancat cat a putut de pe urma lui vasiliev si cand n-a mai fost de mancat la tradat, caracter zero. acum dl. nite, care mai ieri, adica in decembrie cand vasiliev era pe cai mari la UNPR, lingea din nou mana vasilieviana, acum vrea sa faca jocuri la PMP, de unde a fost dat afara ca o masea stricata. e varful de lace a luptei contra lui vasiliev, poate aia de la PMP il primesc iar si-i si dau vreo functie. mars acasa dle nita, pune mana pe gramatica si lasa masinatiunile ca nu merg!
19
2
La 23 August a fugit fara sa ne plateasca. Am muncit pentru el cateva luni fara sa fim platiti, am ramas cu datori. Intrebatil pe domnu primar, stie mai multe despre excrocu asta
6
7
Astia de jos, postaci in stilul pmp. Nite e un labagiu profitor. A vrut functii
22
3
de unde stii tu ma ? ti-a dat la muie si nu te-a platit ? basist atotstiitor , mars in pula mea .
22
4
Nite e doar un sconcs care miroase a urina si traieste din spagile sotiei
25
1
acest Vasiliev este un DATOR atit la institutiile statului cat si la persoane fizice .Este divortat de Alina de fate nu se intereseaza iar cand era senator a luat credite de la banci cu toate ca nu indepliniea conditiile
12
20
Vasiliev a fost si este un gainar jalnic. Cat a fost primar la Basarabi, apoi pe unde si-au mai facut astia mila sa -l angajeje, numai a furat si a facut trafic de influenta. Nu facea nimic fara spaga dar fiind atat de prost, nu a pus nimic deoparte. Dimpotiva, a facut datorii iar acum cretini de pesdisti i-au dat un post bine platit si caldut. Hienele, tot hiene
13
22
un nenorocit care m-a mintit ca ma face om daca il ajut sa iasa parlamentar,asa a mintit si pe oamenii comunelor care l-au sustinut
20
19
Aceasta panarama politica a fost pe la multe partide si in multe functii publice. Peste tot a lasat prapad . Un incult cu sustinere oculta.
17
20
si va veti minuna cati oameni au ramas cu datorii la banca din cauza acestui om onest...
19
20

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218