REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ACUZAŢII GRAVE. Un afacerist din sudul litoralului rupe tăcerea: „Dacă eşti corect, eşti MORT”

ACUZAŢII GRAVE. Un afacerist din sudul litoralului rupe tăcerea: „Dacă eşti corect, eşti MORT”

Replica API 21 aprilie 2017 | 10:16 1977

Hotelierii din sudul litoralului se plâng că li se pun bețe în roate în momentul în care vor să fie corecți și să facă investiții de calitate, care să fie în beneficiul turistului, orașului și al autoritățiilor locale. Situația pare diferită în viziunea unui afacerist. El acuză primăria din Mangalia că i-a cerut bani pentru a putea să i se emită autorizațiile.

Este vorba de Aurel Beșliu, care susține că în 2009, atunci când a cerut eliberarea autorizației de funcționare pentru 95% din suprafața Hotelului Cocor din Olimp nu au existat probleme. Există procesul verbal numărul 43447/28.01.2009, pentru 95% din clădire. Există și un proces verbal pe 26.09.2009, pentru restul de 5%, ce reprezintă o sală de jocuri de cărți la subsol, finisaje, pardoseală pentru spațiul tehnic și o zonă de relaxare, pentru care nu s-a dorit emiterea autorizației de funcționare.

„Au cerut bani de la Primărie. Cineva de acolo mi-a cerut bani. Nu vreau să zic cine, dar primarul știe foarte bine despre cine vorbesc. Eu nu fac nimic fără autorizații. Fac totul corect. Ultima recepție am făcut-o eu, personal, la data de 02.06.2016. Problema e că nu mi se oferă autorizație, că nu am vrut să dau bani. Nu se poate face nimic corect în țara asta, că ești mort”, a declarat Aurel Beșliu.

Problema de mai sus a ridicat-o și în cadrul întâlnirii publice, unde a participat și ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, care a încercat să aplaneze discuția aprinsă avută între Aurel Beșliu și primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu. Încercările au fost mai mult sau mai puțin zadarnice, căci o mare parte din timpul alocat dezbaterii a fost ocupat de discuția celor doi.

„Este în culpă Primăria Mangalia. Nu avem nici o problemă personală. Problema este la Primărie, nu la noi. Trebuie să înțelegeți mecanismul pentru că Primăria nu a emis autorizația și noi nu putem funcționa. Potrivit articolului 15 din HG 73, Primăria avea la dispoziție 3 zile în care să precizeze dacă are obiecții sau se emite imediat. După cele 3 zile nu mai poate face nimic. De aia facem legile, nu să le interpretăm. Anul trecut, am venit în Primărie și împreună cu secretarul am clarificat toate problemele. Vreți să o luăm de la capăt?”, a punctat Aurel Beșliu, enervat de răspunsul edilului, care l-a acuzat pe acesta că nu are autorizație de construcție.

Aurel Beșliu a precizat că va merge mai departe pe forma legală, în instanță, pentru a i acorda autorizația de funcționare, pe care, după cum susține acesta, nu i se acordă, chiar dacă nu are absolut nici o neregulă în activitatea economică pe care o desfășoară. Cocor Turism SA este deţinut de Cocor SA Bucureşti, care administrează şi mall-ul Cocor din Capitală.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar in aceasta chestiune care-i corectul si care-i mortul,nenea asta spre aducere aminte i-a lasat cu ochii-n soare pe fostii angajati de la sc cocor,care se privatzasera prin metoda mebo,ca un scapatat s-a ales cu cate ceva pe cand restul cu aduceri aminte
0
0
Bre efendi Paul! Da de mine nu zici bre? Bentru casa turceasca de langa Hotel Silvia ca doar am cotizat si eu. Si l-am blimbat si pe Didel Calin cu nevasta sau ce-o fi aia la Stambul!
1
4
nu inteleg de ce hotelierii nu i pun la pamant pe cei din primarie care cersesc este chiar asa greu un flagrant ?Tot primarii incepand cu iorgus au distrus statiunile si merita scuturati pana or disparea si cersetorii si spagile confiscate
4
0
Este foarte grav ce se intampla la Mangalia! Sper ca autoritatile statului sa se sesizeze, in ciuda faptului ca procurorul Nita lucreaza pentru Radu Cristian!
5
2
Nimic nou sub soare, adica chiar crede cineva ca s-ar putea face ceva in tara asta fara spaga???
3
0
Besliu nu are profilul moral care sa-i dea dreptul sa vb de corectitudine in actul administrativ dupa ce a privatizat magazinul Cocorul in modul in care a facut-o. Mai bine lua exemplu de la Movileanu -Mera- care construieste aproape sigur fara autorizatie la Cap Aurora si mai are un pic si construieste si peste drumul public pe care oricum l-a ocupat cu utilaje si depozite de pamant si alte materiale de constructii.
8
0
In momentul in care soliciti ceva la o institutie , depui documentatia insotita de o cerere, pentru care conform legii trebuie sa primesti un raspuns.Deci dl de la Cocor trebuie sa detina o adresa in acest sens de la Primarie.Pe ce se bazeaza cand spune ca nu au vrut sa i-o dea si i s -au cerut bani? Nici aici nu e clar, bani reprezentand o taxa sau spaga? Si cine i-a cerut, persoana, cu nume si prenume. Ce tot umblati cu ocolisuri atata timp cat sustineti ca sunteti corecti.
8
3
Asa este cum spune dl.besliu. Nimic nu misca pana nu primim spaga.Gasim diverse motive inventate .Asa am primit sarcina de la seful mare.Avem o lista cu afaceristi care-l sprijina pe Iorgus carora nu le dam chiar si cu spaga.Insa pe minoritari ii sprijinim.De ex. de la turcul care a facut hotel in curtea spitalului am luat 2000 euro si ex.pot continua.
9
8
Din pacate ... si in alte parti se practica ...
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614