REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

ACUZAȚII la adresa unei învățătoare de la Școala 16

ACUZAȚII la adresa unei învățătoare de la Școala 16

Replica API 9 iunie 2021 | 15:17 10419

Un părinte acuză faptul că al său copil, ce învață la Școala 16 din Constanța, a fost înjosit chiar de către învățătoare. Pe grupul clasei, cadrul didactic i-a sugerat părintelui că ar fi mai bine să-și transfere copila la o altă școală pentru că... întârziere la școală. În acest caz s-a sesizat și Inspectoratul Școlar Județean.

Cadrele didactice trebuie să dea dovadă de profesionalism, calm și înțelegere, iar atunci când acestea lipsesc apar situații conflictuale ce îi deranjează pe părinții a căror copii se presupune că sunt îndrumați, în viață și carieră. Recent, o constănțeancă ne-a sesizat faptul că învățătoarea de la clasa I B din cadrul Școlii numărul 16, acolo unde fiica sa învață, are un comportament neadecvat. Mai exact, pentru faptul că P., fiica femeii, întârzie la cursuri, la prima oră, cadrul didactic i-a transmis mamei acesteia că ar fi mai bine să-și transfere copilul la o altă școală din municipiu sau la o altă clasă din școală. „Este total inadmisibil. Mi-a scris că mai bine îmi mut copila la o altă școală, sau la o altă școală. Așa ceva nu concep! Dacă s-a săturat de predat și de meseria nu trebuie să se răzbune pe copii. Problema este că fiica mea nu este singura ce are probleme cu învățătoarea. Ea are doar câțiva preferați și restul parcă nu există. La un moment dat mi-a comparat fata cu un copil cu probleme, ceva absolut inadmisibil”, a declarat pentru Replica, mama fetei, V.C..

Iată mesajul trimis de învățătoare

„Bună ziua! Doamna C., ca să nu mai existe acest chin al dumneavoastră si al P. (n.r. fiica), pentru că este vizibilă nemulțumirea veșnică a dumneavoastră în ceea ce privește cadrul didactic, obțineți un transfer, este atât de ușor! Slavă Domnului, sunt atâtea doamne învățătoare în acest oraș, chiar și la noi în școală! Poate că atunci când va ajunge P. în altă clasă, nu va mai lipsi zilnic de la școală prima oră, va veni ca toți ceilalți copii responsabili. Și țineți cont, P. nu a primit absențe... Este simplu să aruncăm cu vorbe în mesaje, atât în particular, cât și aici pe grup, simplu. Le-am suportat pe toate, vă întrebați măcar câteva momente cum am reușit...?! Pentru orice problemă, vă rog să veniți de acum la școală, în prima pauză și stăm de vorbă”, este mesajul trimis de învățătoare, pe grupul clasei.

Inspectoratul școlar s-a sesizat!

Conform informațiile noastre, Inspectoratul Școlar General s-a autosesizat fiind demarată o anchetă internă. Dacă cele sesizate de femeie se vor confirma, învățătoarea va fi sancționată.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sanctionata????? Educatoarea sanctionata????? Ca ce????? Serios???? Nici nu pot comenta ca imi este lehamite de asa parinti....
2
0
Cred ca mai bine este acasa la somn decat la scoala. De ce nu am avut si noi parinti asa intelegatori. Ne bateau cu butelia cand veneau de la sedinta cu parintii. Ce pacat ca am ajuns oameni acum, daca leneveam si nu mergeam la scoala poate era mai bine.
9
0
Cred ca mai bine doamna invatatoare sa vina acasa sa trezeasca copilul, sa nu uite cafeluta pentru parinti, apoi sa imbrace copilul sa-i aduca si ceva de mancare apoi sa mearga impreuna la scoala! Ce hal de invatatoare este asta care vine de la prima ora la scoala?? Sa fie aspru pedepsita, cum isi permite sa inceapa orele la 8? Suntem de ras si de bataie de joc, despre articol ce sa mai zic o mizerie.
16
0
intarzierea la scoala a unui elev afecteaza toata clasa - intrerupere, distragere a atentiei... pana la urma nu inteleg si mama care nu poate concepe sa isi mute copilul la alta scoala - posibil sa vina din alta zona a orasului si de acolo si intarzierea - incapatanarea ei ca mama afecteaza copilul; doamna probabil ca e antrenata - la fiecare serie e cel putin o supermama de genul asta
19
0
Dar este normal de aceasta intarziere zilnica la prima ora?Este totusi un i stitut..nu se bate joc....
18
0
Nu este nimic ADEVARAT
17
3
Acelasi dispret fata de copii si parinti il au si unele educatoare de la gradinita.S-au invatat sa stea acasa ,sa ''faca lectii"online si sa nu-si mai bata capul cu micutii.
5
19
sa sesizat sorinel o sai dea nana duoamnei invatatoare ce baba hapsana are doar un grup de preferati - copiii care sunt prezenti in clasa - cu cei care intarzie si nu sunt prezenti nu lucreaza - halal profesionalism
6
15
La scoala 16, sunt multe educatoare spagare.
19
20
au ajuns cadrele didactice , nu le m-ai pot spune nimic rasfatatilor m-ai bine ii educati , dupa comportamentul lor va dati seama de caracterul parintilor
57
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212