REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Acuzaţii la Teatrul de Stat Constanţa: un regizor a primit bani pentru un spectacol care nu a mai avut loc

Acuzaţii la Teatrul de Stat Constanţa: un regizor a primit bani pentru un spectacol care nu a mai avut loc

Replica API 20 aprilie 2019 | 10:56 481

În şedinţa de vineri, au fost alocaţi 60.000 lei, pentru acelaşi spectacol

În şedinţa de vineri, au fost alocaţi 60.000 lei, pentru acelaşi spectacol

Foto: Radu Dinulescu

Sursa foto: teatrulbm.ro

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, a Listei de Investiții și a Programului de evenimente culturale pe anul 2019 pentru Teatrul de Stat Constanța, aflat pe ordinea de zi a Consiliul Judeţean, a stârnit discuții în ședința de vineri, 19 aprilie.

Consilierii județeni au depus, în urmă cu câteva zile, amendamente la acest proiect de hotărâre, atrăgând atenția asupra faptului că este nevoie de explicații în cazul a două contracte încheiate de Teatrul de Stat Constanța, anul trecut, privind organizarea unui spectacol pentru care a fost plătită suma de 7000 de euro, dar nu au fost pus în scenă, și nici banii nu au fost recuperați. Este vorba despre piesa Saludador, în regia lui Radu Dinulescu. Anul acesta, CJ plăteşte pentru acest spectacol 60.000 lei, pieasa urmând să fie pusă în scenă în septembrie 2019.

Consilierul județean PNL Marian Crușoveanu a cerut explicații cu privire la două contracte ce au fost încheiate de Teatrul de Stat pentru spectacolul ce urma să aibă loc în luna iunie a anului 2018, Saludador, în regia lui Radu Dinulescu. De asemenea, Crușoveanu a solicitat să se pună la dispozitia consilierilor toate contractele care au legătură cu această speță.

„În urma controlului efectuat în ianuarie de Corpul de control din cadrul CJ, s-a dispus recuperarea banilor care au fost plătiţi pentru acest spectacol care nu a mai avut loc. Banii nu au fost recuperaţi nici până astăzi, nici măcar un cent. Ambele contracte ce s-au semnat pentru organizarea acestui spectacol au fost în valoare de 7000 de euro. Astăzi se dau bani pentru acelaşi spectacol, acelaşi regizor.

Contractul avea termen de finalizare iunie 2018. Acum 10 luni. Cerem să ni se pună la dispoziţie toate contractele ce au legătură cu acest subiect”, a spus Cruşoveanu. Președintele Marius Țuțuianu a arătat că a fost efectuat un control, în urma căruia s-a dispus recuperarea banilor. „Acel contract nu a fost executat în totalitate, ci parţial.

S-a întâmplat din vina managerului, nu a regizorului. S-a convenit cu regizorul să se repună acel spectacol pe tapet şi să se plătească diferenţa. Cei care se vor face vinovați, vor răspunde, vor fi făcute acţiuni în instanţă”, a arătat președintele Țuțuianu. Cel care a intrat în posesia banilor este regizorul Radu Dinulescu.

CIRC în şedinţa CJ. Consilierul Cruşoveanu, către un coleg de la PSD: Cu atitudinea aceasta obraznică...

Directorul interimar al Teatrului de Stat Constanţa a luat cuvântul şi a explicat situaţia. „Este o speţă deosebită. Am verificat contractele care le avea regizorul Radu Niculescu, el a primit nişte sume cu titlu de avans pentru nişte lucrări, spectacolul urma să iasă, regizorul a preda schiţele de scenografie, iar în felul acesta a primit un avans.

A făcut traducerea şi adaptarea textului şi a primit suma pentru acest lucru. A predat un plan de regie şi a primit bani. Ar trebui să răspundă managementul care tocmai s-a încheiat. Suma nu este prevăzută pentru acelaşi regizor, cea mai mare parte din sumă este pentru producţie. Am încercat să găsim soluţia optimă pentru spectatori”, a explicat Erwin Şimșenshon, director interimar la Teatrul de Stat Constanța”

Consilierul PSD Gheorghe Moldovan, plictisit, probabil, de atâtea discuţii, a îndemnat consilierul Cruşoveanu să voteze proiectul. „Dacă nu sunteţi împotrivă, haideţi să votăm”, a spus el. Replica consilierului PNL nu a întârziat să apară: „Terminaţi, domule Moldovan, cu atitudinea asta!

Dacă aici nu pot să vorbesc, când pot să vorbesc?! Cu atitudinea aceasta obraznică...Ţineţi dumneavopastră şedinţa”. Horia Ţuţuianu i-a atras atenţia consilierului PNL că, dacă nu se linişteşte, poate pofti afară. „Nu am voie să vorbesc despre ce se petrece la vot? Nu se poate aşa ceva!”,a încheiat Cruşoveanu. Proiectul a trecut cu 21 voturi pentru şi 15 împotrivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta zici Ca este drogarul betivv Acatrinei de la aeroportul kogalniceanu. Dar nu este. Asta din poza este treaz.
4
0
Ai cui erau banii?!
4
2
Crusoveanu, pui de infractor. o sa anungi cat de curand unde iti e locul. La puscarieeeee
6
11

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102