REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ACUZAȚII la teatrul OLEG DANOVSKI: Avem colegi cu COVID dar mergem la SPECTACOLE în țară!

ACUZAȚII la teatrul OLEG DANOVSKI: Avem colegi cu COVID dar mergem la SPECTACOLE în țară!

Replica API 27 septembrie 2021 | 22:50 2589

Mai mulți angajați ai Teatrului de Operă și Balet vin cu acuzații destul de grave la adresa conducerii. Aceștia susțin că au colegi confirmați cu COVID-19, însă nu s-ar lua nici o măsură. ”Persoanele care au efectuat duminică, 26 septembrie deplasarea la Galați sunt toate suspecte, poate chiar unele să prezinte stări de rau, dar noi suntem chemați la muncă”, au spus angajații.

„Ne aflam în valul 4 al pandemiei de COVID-19 cu tot mai multe cazuri de infectări raportate atât la nivel național, cât și local. Constanța a intrat în ‘scenariul roșu’, însă acest aspect, se pare, că nu are nicio importanță pentru directorul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, doamna Daniela Vlădescu.

Doi artiști din cadrul companiei de balet a treatrului sunt confirmați pozitiv cu COVID-19, în timp ce alte două persoane sunt suspecte. Cu toate acestea, doamna Daniela Vlădescu, directorul secției de balet, doamna Monica Cherecheș, alături de șotul dumneai, coregraful Horațiu Cherecheș, aleg cu bună știință să încalce orice regulă de protecție și distanțare socială, punând în pericol sănătatea și viețile angajaților instituției!

Vineri, 24 septembrie 2021, un coleg anunta că nu se simte bine, având simpomatologia virusului Covid-19, a anunțat salvarea să îl testeze și pe el si soția acestuia. Monica Cherecheș, trimite balerinii acasă. Seara la ora 22.00 sunt testați amandoi, el primește rezultatul POZITIV.

Asa cum era normal, colegul a anunțat și la instituție. Monica Cherecheș informa pe grupul de Facebook, pentru că acolo se afișeaza programul (sunt angajati ai teatrului care au fost blocați pe grupul respectiv, aceștia fiind nevoiți să apeleze la alți colegi să le facă câte o poză să vadă și ei programul afițat) că unul dintre colegi este pozitiv. Cu toate acestea, ne-a chemat la muncă pe toti balerinii în ziua de luni, 27 septembrie, ora 10.30.

În cazul acesta doamna Cherecheș Monica, știm că nu cunoașteți prea multă legislație, dar o scurtă informare v-ar putea ajuta ca să vedeți că în cazul unei apariții a unui singur caz, toata lumea intră în izolare, fiind pericolul răspândirii rapide a numărului de infectări. Doamna Cherecheș i-a pus pe angajați și colaboratori să își facă un test rapid din farmacie, sau chiar de salivă. Iar vă aducem la cunoștință doamna Cherecheș că un test din farmacie este irelevant să îi puneți să își facă testul imediat când a aparut și confirmat cazul.

Între timp, în cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, mai apare un caz. Colegul Mihai Pislaru transmite că și el este pozitiv.

Ne dorim că că toate instituțiile abilitiate să se sesizese în acest caz și să intervină! Nu putem fi obligați să mergem la muncă atât timp cât avem două cazuri pozitive confirmate în cadrul teatrului. Sănătatea noastră, a tuturor angajaților din cadrul TNOB „Oleg Danovski“, și a familiilor noastre este pusă în pericol de comportamentul vizibil ignorant și dictatorial al conducerii instituției!

Duminică 26 septembrie, angajații și colaboratorii au primit mesaj pe telefon de la doamna Cherecheș Monica că „Miercuri la program să veniți cu test Covid făcut (și rapid e bună). Urmăriți programul de pe grup“.

Deși avem două cazuri confirmate, doamna director Daniela Vlădescu a aprobat deplasarea duminică, 26 septembrie, cu autocarul la Galați, pentru spectacolul Aida, a mai multor angajați din cadrul teatrului, printre care și contacti direcți cu persoanele infectatate. Cum este posibil așa ceva?

Mihai Pîslaru a anunțat că nu mai poate efectua deplasarea la Galați, dată fiind situația.

În momentul de față, în afară de cele două persoane pozitive confirmate, mai sunt alte două persoane care prezintă simptomatologie de COVID-19. Una dintre persoane are soția pozitivă și așteaptă rezultatul testului, iar celălalt are stare febrilă. Cu toate acestea atât Daniela Vlădescu, cât și Monica Cherecheș nu vor că această situație să fie cunoscută, pentru că instituția să funcționeze în continuare.

Important de aminitit este faptul că în luna noiembrie a anului trecut, când în teatru a fost focar de COVID, întrebată de presă despre numărul de cazuri raportate în TNOB, directorul Direcției de Sănătate Publică, Cristina Schipor, a declarat că nu poate spune nimic, pentru că Daniela Vlădescu este prietenă dumneaei, și trebuie să fie înțeleasă.

La ordinul coregrafului Horațiu Cherecheș, în sala de balet, în vestiare sau pe holurile teatrului nu se poartă masca! Domnul Cherecheș susține că masca se poartă doar afară, pe stradă.

Persoanele care au efectuat duminică 26 septembrie deplasarea la Galați sunt toate suspecte, poate chiar unele să prezinte stări de rău, dar Monica Cherecheș nu transmite nimic, iar noi suntem chemați la muncă!

Doamna Cherecheș nu ține cont de faptul că testele se fac pe banii instituției, așa cum au procedat multe instituțîi de cultură din țară. Monica Cherecheș conduce după propriile reguli balerinii angajați în cadrul instituției, ignorând orice normă de siguranță și protecție socială. Știm că îi place să spună că este directorul COMPANIEI, dar ii amintim doamnei Cherecheș că nu este compania privată a dumneaei, așa cum știm că își dorește împreună cu soțul sau, Horațiu Cherecheș.”, au transmis angajații teatrului.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu va dati demisia!?
8
2
angajatii si colaboratorii din cadrul sectiei de balet de la oleg danovski, ei sunt. ba da, ne-a reusit Adrian, cu hartuirea,iar tu esti partas in relatia ta cu Nozomi,cand Irina era acasa pt cresterea copilului. Intr-o cloaca cipaneasca ati transformat voi teatrul ca l-ati distrus cu incompetenta voastra, si lipsa de profesionalism. sa nu crezi ca daca te-au premiat unii din presiunea lui Horatiu esti mare balerin. nu esti, o sti si tu. la 1,50 nimeni in tara nu poate dansa cu tine. speri tu si Irina sa va lase fam chereches teatrul ca si mostenire, dar nu vei avea parte
7
2
si care sunt acesti mai multi angajati? nu le-a reusit cu acuzatiile de hartuire sexuala incearca altceva. nu se lasa pana cand nu transforma teatru intr-o cloaca cipanesca
4
10

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218