REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
18.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ADEVĂRUL despre PANA de CURENT de IERI, din CONSTANȚA. VIDEO!

ADEVĂRUL despre PANA de CURENT de IERI, din CONSTANȚA. VIDEO!

Replica API 20 noiembrie 2021 | 00:32 8512

O avarie Enel a lăsat în beznă vineri, 19 noiembrie, consumatorii din zona Far, Abator și Peninsulă ore în șir. În zadar oamenii au sunat disperați la dispeceratul Enel, căci răspunsul angajaților nu i-a... ”luminat" și nici nu i-a ”încălzit”: "Se lucrează intens!?", era răspunsul celor de la capătul celălalt al firului. S-a dat ”stingere” în jurul orei 12.00 și, inițial, era vorba că defecțiunea ar urma să fie remediată în jurul orei 13.30. Nu a fost așa, termenul fiind prelungit, mai întâi până la ora 15.00, apoi până la ora 17. În unele zone, realimentarea s-a făcut ceva mai târziu, însă alte cartiere au stat în beznă, dar și în frig, timp de opt ore. Operatorii economici și-au tras obloanele și și-au trimis angajații acasă, în timp ce alții, cum ar fi localurile din zonă, au stat cu brațele încrucișate și cu mesele goale, în așteptarea energiei electrice. Inițial, s-a crezut că un scurtcircuit în subteran ar fi cauza, însă reprezentanții ENEL ne-au declarat că este doar o coincidență.

Enel le-a făcut vineri, 19 noiembrie, locuitorilor din zona Far, Abator și Peninsulă o nouă „bucurie”: o pană de curent care a afectat sute de consumatori.

VIDEO:

Dar cine este vinovat pentru nervii îndurați de constănțeni și pentru frigul îndurat de către acești și care a fost cauza avariei?

Constănțenii au rămas fără curent electric, imediat după ce s-a produs un scurtcircuit în subteran

Isteria s-a produs în jurul orei 12.00, vineri, 19 noiembrie, atunci când, un scurtcircuit în subteran, la un cablu electric, de pe bd 1 Mai, zona blocului H18, a alertat autoritățile. Cei care locuiesc în zonă spun că a bubuitura a fost destul de puternică și s-au speriat foarte tare.

Bloc H18

VIDEO:

Enel: Regretăm disconfortul creat consumatorilor

La fața locului s-a deplasat un echipaj de la Intervine Detașamentul Port cu 1 ASAS și 1 SMURD B și a asigurat zona pentru măsuri PSI până au venit echipele Enel. ”Aceasta este procedura. Pompierii cheamă Enel”, au spus reprezentanții ENEL, punctând faptul că incidentul de mai sus nu are legătură cu pana de curent.

”În urma unor lucrări efectuate de un furnizor de utilități pe Șoseaua Mangaliei din zona Far Constanța, astăzi în jurul orei 12.00, au fost deteriorate instalații de medie tensiune aparținând E-Distribuție Dobrogea. O parte dintre clienții afectați au fost realimentați prin manevre de telecontrol. Echipe ale companiei și ale contractorilor intervin deja, în mai multe puncte, pentru realimentarea, în etape, a tuturor clienților din zonă. Lucrările sunt îngreunate de faptul că perimetrul respectiv este inundat. Regretăm disconfortul creat consumatorilor și îi asigurăm că depunem toate eforturile pentru evitarea întreruperilor în alimentarea cu energie electrică.”, au declarat, pentru Replica, reprezentanții Enel, precizând, totodată, că ”incidentul nu are legătură cu pana de curent”.

Cu toate acestea, locuitorii din zonă spun că, săptămâna trecută, Societatea Termoficare, fostul RADET, a efectuat lucrări, iar angajații nu au efectuat sudura corespunzător, apa s-a înfiltrat la stâlpul de iluminat și s-a produs un scurtcircuit.

Liviu Popa, directorul Societății Termoficare Constanța, fosta RADET, ne-a declarat că nu au existat lucrări în zonă.

locul unde ar fi lucrat angajații societății de Termoficare

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu s-a panicat nimeni, si-au amintit de Ceausescu
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468