REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Adio cabluri de telecomunicații atârnate pe stâlpii de iluminat

Adio cabluri de telecomunicații atârnate pe stâlpii de iluminat

Replica API 8 iulie 2021 | 22:07 1788

Veste bună pentru locuitorii Constanței: cablurile operatorilor de telecomunicații ce atârnă pe stâlpii de iluminat vor dispărea în curând. Primăria a demarat realizarea documentației necesare aferente proiectului Netcity. Proiectul ar urma să elimine cablurile ce atârnă într-un mod hilar la orice colț de stradă. În acest sens, UAT Municipiul Constanța, prin primarul Vergil Chițac, a obținut un certificat de urbanism în cursul zilei de marți, 6 iulie a.c., scopul acestuia fiind Netcity Constanța.

Ce presupune Netcity Constanța?

Primăria Municipiului Constanța a eliberat un certificat de urbanism în cursul zilei de marți, 6 iulie a.c.. Prezentul act are ca scop realizarea unei rețele subterane de fibră optică, urmând ca apoi cablurile aeriene, cele întinse la orice colț de stradă, pe stâlpii de electricitate sau iluminare, să dispară definitiv. Tariful de date urmând să fie mutat în noua rețea subterană. La nivelul întregului oraș va fi creată o astfel de rețea suburbană unică.

Contactați de către reporterii Replica, reprezentanții Primăriei au declarat: ,,Certificatul emis are ca scop rețeaua subterană unică pentru comunicații, fibră optică și rețele electrice. Acest proiect va fi realizat la nivelul întregului oraș”, au declarat aceștia.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si alta data sa dati spaga cuvenit atunci cand puneti fire ilegal
6
1
Sa mai vedem daca rds ul o sa -si mai permita abonamentele care le are acum. Felicitari domnilor de initiativa!
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212