REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Adio Iliescu din 2024! Epure candidează la șefia Universității Ovidius. Video

Adio Iliescu din 2024! Epure candidează la șefia Universității Ovidius. Video

Mirela PASCAL 28 martie 2023 | 00:00 17267

A început numărătoarea inversă pentru Marcel Iliescu la Universitatea Ovidius Constanța! Anul viitor vor avea loc alegeri pentru funcția de rector, iar Dănuț Epure și-a anunțat, în exclusivitate, în studioul Replica de Constanța, candidatura. Fostul rector este convins că va câștiga și va reuși să readucă Universitatea în topul celor mai prestigioase instituții de învățământ superior din țară…așa cum era în 2013, atunci când conducea instituția.

Adio Iliescu din 2024! Epure candideaza la sefia Universitatii Ovidius. Video

Dănuț Epure, fostul Rector al Universității Ovidius Constanța, se pregătește să revină cu forțe proaspete la conducerea instituției superioare de învățământ. Acesta și-a anunțat candidatura la alegerile din 2024 pentru funcția de rector, chiar în studioul Replica. Nimic și nimeni nu-i va sta în cale, spune el, pentru că… nu mai au ce să inventeze pentru a-l ține departe de candidatură. „Nu se aude, ci se știe că eu candidez, iar de data aceasta nu-mi va sta nimic în cale, nu mai au ce să inventeze pentru a mă putea opri. În fiecare zi primesc mesaje de susținere de la cadre didactice din Universitatea Ovidius Constanța, își doresc ca universitatea să ajungă, măcar acolo unde am lăsat-o, în 2013. Atunci, Universitatea se afla pe un trend ascendent și, în premieră, a ajuns în primele 10 universități din România. Acum, vizavi de locul ocupat, e rușinos și nu am ce să comentez. Locul ocupat se datorează managementul din 2013 până în prezent”, a spus, pentru Replica, Dănuț Epure.

Adio Iliescu din 2024! Epure candideaza la sefia Universitatii Ovidius. VideoMarcel Dan Iliescu, actualul rector al Universității Ovidius Constanța

„Ceea ce am realizat într-un an și jumătate nu a reușit niciun rector, din 1990 până în prezent!“

Îmi spunea deunăzi un profesor important din Universitatea Ovidius că ceea ce am realizat ca rector într-un an jumătate nu au realizat ceilalți rectori, niciunul dintre ei, din 1990 și până în prezent. Am avut o echipă destul de puternică. Când am preluat universitatea, în februarie 2012, erau discuții destul de serioase ca Universitatea Ovidius să se arondeze Universității Dunărea de Jos din Galați. Alături de echipa mea de atunci ne-am înhămat la muncă asiduă de reconstrucție și de reconsolidare a universității, iar rezultatele nu au întârziat să apară. În aproximativ 7 luni, ministrul Educației de atunci m-a fost felicitat pentru transformările vizibile la nivelul universității. Să nu uităm că tot în 2013 Universitatea Ovidius, sub conducerea mea, a obținut o poziție de vicepreședinte la Consiliul Național al Rectorilor. Din păcate, de atunci, nu a mai avut acces la astfel de poziții care asigurau o vizibilitate națională. Consiliul Național al Rectorilor e cel mai înalt for decizional din mediul academic românesc”, a mai precizat Epure.

Adio Iliescu din 2024! Epure candideaza la sefia Universitatii Ovidius. Video

Epure: Persoanele cu venituri mari, în speță cele care dețin funcții de conducere, dețin și gradația de merit

În ultima perioadă, au existat mai multe nemulțumiri în rândul profesorilor legate de modul în care se acordă mai mulți bani la salariu, aspect care-i face pe foarte mulți, mai mult sau mai puțin merituoși,  să alerge după gradații. ”Știu că există un Regulament de acordare a gradației de merit. Practic, la ce se întâmplă cu acest regulament… o persoană, dacă nu se află în structura de conducere a universității nu are cum să acceadă la gradația de merit. Astfel, persoanele cu venituri mari, în speță cele care dețin funcții de conducere, dețin și gradația de merit, care e 25 % din salariu. Nu este normal ca punctajul obținut prin participarea la ședințe și alte activități administrative să conteze mai mult decât activitatea de cercetare și activitatea didactică” a mai precizat Epure.

Adio Iliescu din 2024! Epure candideaza la sefia Universitatii Ovidius. VideoUniversitatea Ovidius Constanța

Epure: Am găsit soluții și am conturat și un plan de redresare

În încheiere, Epure a precizat că, din 2016 și până în prezent, a fost cu ochii pe tot ce se întâmplă în UOC, dar mai ales pe problemele studenților și ale profesorilor. „Să nu credeți că din 2016 am stat pe un șezlong la mare, la plajă, fiind indiferent la problemele studenților din Ovidius. Împreună cu cadrele didactice și cu studenții am găsit soluții și am conturat și un plan de redresare”, a conchis Epure, fără să ne dea prea multe informații legate de soluțiile la care face referire. Însă, a promis că va reveni în studioul Replica în viitorul apropiat, iar atunci va prezenta, pe larg, măsurile și planul de redresare pe care-l va aplica pentru a readuce Universitatea acolo unde-i este locul. Pentru că este convins că va câștiga alegerile pentru funcția de rector, care vor avea loc anul viitor, pe vremea aceasta.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436