REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Administraţia Biden a depus plângere împotriva statului Texas

Administraţia Biden a depus plângere împotriva statului Texas

Replica API 6 noiembrie 2021 | 22:30 847

Departamentul american al Justiţiei a depus plângere împotriva statului Texas pentru o lege recent adoptată de acesta şi despre care administraţia Biden consideră că restrânge dreptul de vot, transmite AFP, citat de stiripesurse.ro

Plângerea depusă joi pe lângă un tribunal federal din San Antonio acuză noua lege că le încalcă pe cele federale referitoare la alegeri şi la drepturile civice, potrivit Agerpres.

Legea din Texas, care, potrivit apărătorilor săi, face alegerile mai sigure, protejându-le contra fraudelor, interzice votul în staţii drive-in (din automobil) şi impune mai multe restricţii în ce priveşte orarul de votare şi votul prin corespondenţă.

Criticii, în schimb, spun că ea afectează în mod disproporţionat votul minorităţilor, mai ales pe cel al alegătorilor de culoare, care, istoric, tind să voteze pentru Partidul Democrat.

Departamentul Justiţiei afirmă, într-un comunicat, că noua lege aduce atingere drepturilor alegătorilor care au nevoie de asistenţă pentru a vota.

'Democraţia noastră depinde de dreptul alegătorilor eligibili de a pune un buletin în urnă şi de faptul ca acest buletin să fie numărat', a declarat ministrul justiţiei, Merrick Garland, angajându-se ca Departamentul să facă tot posibilul 'pentru a proteja acest pilon fundamental al societăţii noastre'.

Mai multe state americane au început în ultimele luni să se folosească de acuzaţiile nefundamentate de fraude la scrutinul prezidenţial din 2020, lansate de fostul preşedinte Donald Trump şi aliaţii săi, pentru a adopta legi care impun diferite restricţii la vot, făcându-l astfel mai dificil de exercitat de către unele persoane, după cum afirmă asociaţii civice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Texasul a fost independent!
4
0
Let's go Brandon!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212