REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Adrian Mihălcioiu, despre Ziua Marinei: ‘Trebuie să ne axăm mai mult să facem mai vestită şi partea aceasta de marină comercială’ VIDEO

Adrian Mihălcioiu, despre Ziua Marinei: ‘Trebuie să ne axăm mai mult să facem mai vestită şi partea aceasta de marină comercială’ VIDEO

Replica API 16 august 2018 | 00:52 355

Ziua Marinei este dedicată tuturor marinalor români, atât cei militari cât şi civili. În acest context, preşedintele Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, a susţinut în cursul zilei de miercuri, 15 august a.c., o conferinţă de presă cu prilejul Zilei Marinei în care a subliniat activităţile organizate cu ocazia acestei sărbători, precum şi situaţia actuală a navigatorilor din România.

“Sindicatul Liber al Navigatorilor în zilele premergătoare ale acestei sărbători a luat parte la câteva acţiuni pe care le-am făcut împreună cu alţi organizatori, vorbim despre Turneul de Tenis Ziua Marinei, unde împreună cu ANR şi Club Sportiv IDU Mamaia, am făcut un turneu foarte frumos care a fost foarte apreciat de foarte mulţi, marinarii au luat premii acolo. Apoi am premiat pe micii Lupi de mare de la Clubul Ştiinţa. O regată care s-a desfăşurat în cinstea Zilei Marinei duminică pe data de 12 august. Ieri, 14 august am depus o coroană de flori pentru comemorarea navigatorilor dispăruţi sau decedaţi, cei care nu mai sunt printre noi păstrând un moment de reculegere. Astăzi de Ziua Marinei organizăm şi jocurile marinăreşti din Portul Tomis unde împreună cu navigatori care ne ajută la această activitate, încercăm să dăm celor care sunt acum în portul Tomis un zâmbet.”, a precizat preşedintele SLN.

Se pare că, potrivit liderului SLN, navigatorii nu sunt atât de bine aspectaţi în această zi dedicată marinarilor români. Acesta precizează că navigatorii au un rol determinant în faima ţării noastre peste hotare.

“Suntem puţin trişti din cauza faptului că navigatorii civili sunt puţin marginalizaţi. Cu ocazia acestei zile nu se pomeneşte foarte mult de ei deşi au un rol determinant în faima ţării româneşti peste hotare. Acum nu există administraţie de pavilion care să nu recunoască meritele şi profesionalismul marinarilor români. Cred eu că trebuie să ne axăm mai mult, poate data viitoare de Ziua Marinei, pe această acţiune de a face într-un fel mai vestită şi partea aceasta de marină comercială căci iată numără aproximativ 33.000 de navigatori.

Doresc să vă spun că după datele noastre avem peste 12.000 de ofiţeri activi şi 3.000 de nebrevetaţi din totalul de 22.000 de oameni care merg în siguranţa navigaţiei şi mai sunt încă 11.000 de navigatori auxiliari, cei care lucrează la bordul pasagerelor sub diferite posturi.

Suntem apreciaţi peste tot mai puţin poate de Ministerul Transporturilor şi de Autoritatea Navală care ar trebui să susţină mai mult navigatorii români, pe cei care se instruiesc pe băncile şcolii.

Încercăm să tragem un semnal de alarmă autorităţilor să se aplece mai mult asupra problemelor noastre. Nu întâmplător spun asta pentru că avem acum două lucruri foarte importante. Convenţia maritimă privind munca maritimă a navigatorilor care nu a intrat încă în legislaţia naţională, normele nu sunt publicate în Monitorul Oficial deşi ele sunt negociate de peste un an de zile şi cred eu că asta nu ne face cinste. De asemenea avem o înţelegere între România şi Norvegia care încă stagnează şi nu putem înţelege ca navigatorii români care lucrează pe pavilion norvegian să poată să fie asiguraţi în România în perioada cât ei sunt în concediu acasă, din punct de vedere al sănătăţii. Cu ocazia Zilei Marinei dorim tuturor navigatorilor “La mulţi ani”! Lor, familiilor lor şi tuturor celor care îşi serbează ziua de nume astăzi. Le dorim sănătate alături de tot ce îşi doresc ei mai mult.”, a adăugat preşedintele SLN Adrian Mihălcioiu.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este un turneu extraordinar organizat de mai multi, ANR, SLN si lucratorii portuari. Club Idu pune terenurile la dispozitie gratuit si chiar fac treaba buna toti. MAcar de ar mai face si altii cate ceva. Intr-un an l-am vazut la turneu, intr-un meci demonstrativ, pe Marius Comanescu. Unii nu l-au vazut decat la televizor ca jucator si antrenor al Soranei Carstea. Felicitari domnului Mihalcioiu, Florea si celorlalti pentru munca depusa.
0
0
Doamne cat cretinism si prostie in comentariile de pe aici. Mariene, turneul de tenis e pe banii lui Idu ca doar ai citit ce scrie in articol. M-am interesat si am vazut navigatori comandanti, sefi mecanici, ofiteri care au jucat si chiar au castigat locul I. Apoi stiu ca SLN organizeaza alaturi de Comandamentul Flotei si jocurile marinaresti din portul Tomis si pasami-te face asta de multi multi ani de zile. Bravo SLN-ului. Felicitari pentru tot ceea ce faceti in folosul navigatorilor.
0
0
De ziua Marinei, in fiecare an, Mihalcioiu organizeaza turneu de tenis cu premii, ca lui ii place trenisul. In fiecare an participa aceeasi gasca, din care unii n-au nici o treaba cu marina. Totul pe banii nostri ...
0
0
Nea Mihalcioiule mai bine spune-ne cate excursii si deplasari faci tu pe banii nostri, cat is totalul sumelor pe care le iei lunar. Daca bineinteles poti numara atata banet. De ce nu faci public cat iei lunar?
2
1
Ce a facut asta ptr marinarii romani, nimic? Ce tot apare in
2
2
Pt Nenea: Stai linistit, ne lasa mostenire lui fi-su
3
1
Mihalcioiule, nu-ti mai ajunge nimeni la nas. E timpul sa lasi pe altii mai tineri, mai pregatiti. Iti ajunge cat ai pus deoparte
7
1
Comerciali, sa plateasca impozite in tara, ptr ca trag statul pe makiuka!
5
13

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369