REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Adrian Streinu Cercel, mesaj tranșant: 'Nu vă spălaţi, nu purtaţi mască, nicio problemă, dar să nu vă miraţi că vă îmbolnăviţi'

Adrian Streinu Cercel, mesaj tranșant: 'Nu vă spălaţi, nu purtaţi mască, nicio problemă, dar să nu vă miraţi că vă îmbolnăviţi'

Replica API 16 noiembrie 2020 | 20:50 2037

Locuitorii României trebuie să se protejeze şi să respecte toate măsurile de protecţie pentru a nu se infecta şi a nu transmite virusul mai departe. Numărul pacienţilor cu COVID va creşte din ce în ce mai mult, iar medicii vor face faţă cu greu situaţiei, atrage atenţia prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

„Noi ne așteptăm ca într-un viitor nu foarte îndepărtat - și aici este problema de câteva săptămâni - numărul pacienților să crească dacă lumea nu înțelege că trebuie să se păzească. Nimeni nu îi poate păzi să nu se îmbolnăvească, dacă nici ei nu se păzesc pe ei înșiși. Mai mult decât atât, contaminându-se și infectându-se, evident că vor da acest virus și celor din jurul lor. Eu nu înțeleg de ce lumea este atât de reticentă la măsurile uzuale de igienă și de igienă comunitară. Nu vă spălați, nu purtați mască, niciun fel de problemă, dar atunci să nu vă mirați că vă îmbolnăviți. Atât de simplă este această problemă. Altfel, evident că nu vom putea face față foarte mult avalanșei de pacienți”, a declarat Streinu Cercel la Profit Health Forum.

Medicul le recomandă oamenilor să poarte masca de protecţie din momentul în care ies din casă până când se întorc.

„Eu spun, de nu știu când, să țină masca din momentul în care ies pe ușă și până se întorc înapoi acasă. Cei care refuză să poarte mască zicând că este botniță să se uite în dicționarul explicativ al limbii române, să vadă care este diferența între botniță și mască. Masca trebuie să fie prietenul vostru. Dacă nu priviți masca ca pe un prieten, ci ca pe un dușman atunci să nu mă întrebați de ce vă îmbolnăviți. Atât de simplu este. Stăm în această mască. La început am spus că această mască va fi cea care va face diferența din punct de vedere al dinamicii procesului pandemic”, explică Streinu Cercel, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si izoleaza-te mai dihai decat mine de exemplu,nu muri tu de grija altora,ca prostul sau precum cainele de drum lung.eu prefer sa circul liber,cu masca la ingesuiala si fara ea cand sunt la 5m distanta de altii.cum m-am nascut fara masca nu-mi impui tu sau altii ce sa fac si cum sa merg.hai sanatate si sarbatori cu bine.
1
1
Corect,cacatul de Iohannis si guvernul lui nu vrea testari in masa si izolari civilizate,asa ca singura optinue ramane sa ne ferim de idioti purtand mastile astea incomode dar utile. Despre spalat pe maini si in rest e naspa,romanii nefiind din start mari consumatori de sapun si pasta de dinti. E grreu sa convingi niste melteni indoctrinati sa inceapa sa se spele dracului ,nu neaparat ca e Covidele,dar ca asa se face in tarile civilizate. Politrucii au avut nevoie de mase idioate,acum le au dar ce sa vezi,mai e si pandemie. Asadar,pe langa cretini mor si oameni normali,nevinovati,valorosi .
1
2
marsi acasa !!!
3
1
purtam masti,ne spalam pe maini de 50 de ori pe zi,si totusi primim amenzi,murim arsi de vii in spitale ,suntem declarati cu covid desi unii nu avem,...toate acestea pt ca afacerile voastre sa functioneze pe profit maxim,...
5
1
s-a uitat de scandalu cu pacientii de la matei bals care intrau cu o afectiune, si le treceau cate 4-5 boli fictive in calculator, sa fraudeze asigurarea de sanatate. Oamenii se imbolavesc pentru ca stau in case , si nu mai ies la aer. si cand nu stau in case si muncesc cate 12 ore pe zi cu masca pe mecla, obosesti plamani si tot. De acolo pleaca tot. Ca sa nu mai zic ca asta e un boschetar ordinar. Ce parere sau sfaturi sa dea un boschetar, ordinar hot?
3
1
sau nu mai pricepem ce vedem? Uitati va in jurul vostru! 99% din persoanele cu care ne intalnim pe strada si 100% din persoanele cu care ne intalnim in spatii inchise poarta masca. Poate doar prin autobuze sa mai vezi cate un tigan fara masca dar nu e problema ca restul avem. Scolile sunt inchise. Terasele inchise. Pietele inchise. Si totusi in aceste conditii cazurile cresc. Care i explicatia? Mastile e clar ca nu prea ajuta. Trebuie inchise mallurile si redeschise pietele. Si trebuie fugariti cei din usr plus pnl si kwj.
6
3
Streinu Cercel are dreptate si romani ar tebui sa numai fie atat de incapatanati precum catari ci sa ia exemplu chiar de la doctorul Ad.St.Cercel care in luna martie spunea ca si o raceala sezoniera este mai periculoasa decat COVIDul dar dupa ce a mai invatat cate ceva si-a schimbat parerea la 180 de grade si bine a facut.
2
3
Nu port masca si tu esti prost de puti. Mars lingaule, spui doar ce esti platit sa spui
3
4
Ok nu ne miram, multumit? Plimba ursul si canta la alta masa ca n-avem marunt!
3
3
stim ca matale esti un cadru de nadejde direct interesat de fondurile alocate''luptei''impotriva pandemiei.tinem sa te anuntam ca s-au imbolnavit inclusiv oameni care poarta zilnic masca,de ex.fostul fotbalist Lupu de la fosta echipa Dinamo.deci teoria matale de bugetar imbuibat nu sta in picioruse absolut de loc nu sta.situatia e maro pentru matale ca dupa ce''se vindeca''si dispare virusul trebuie sa justifici anumite delapidari din bugetul tarii.
5
1
Sa-mi sugi pwla
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212