REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Aeroportul Kogălniceanu cumpără detector de explozibili de la firma unor foşti directori de aeroport şi ROMATSA

Aeroportul Kogălniceanu cumpără detector de explozibili de la firma unor foşti directori de aeroport şi ROMATSA

Replica API 12 iulie 2017 | 00:00 355

Au lăsat 50 de lei de la ei

Au lăsat 50 de lei de la ei

Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu SA Constanţa (SN AIMK) a cumpărat detective de explozibili de la o firmă înfiinţată de doi foşti directori ai Aeroportului “Aurel Vlaicu” şi condusă de un fost şef al ROMATSA. Societatea a fost singura care a depus oferte, iar singura concesie făcută aeroportului constănţean a fost o reducere de 50 de lei. Firma a primit de-a lungul timpului contracte de peste 5,2 milioane de euro de la stat.

Aeroportul Mihail Kogălniceanu a atribuit pe 05.07.2017 un contract privind “Furnizare, instalare – punere în funcţiune, şcolarizare/instruire, mentenanţă, accesorii aferente şi consumabile necesare funcţionării pe timpul garanţiei pentru Detector urme explozibili ETD -2buc”. Contractul a fost oferit singurei firme care s-a arătat interesate, Business Plus SRL Bucureşti, care a fost aleasă câştigătoare după ce a lăsat de la ea 50 de lei faţă de plafonul maxim impus de Aeroportul Kogălniceanu. Firma va primi astfel, pentru serviciile sale, 426.000 de lei, fără TVA. Business Plus este privilegiată atunci când vine vorba despre contracte cu aeroporturi dar şi alte instituţii strategice de stat.

Milioane de euro de la instituţii de forţă ale statului

Societatea a fost înfiinţată în 2003 şi are ca domeniu de activitate comerţul cu echipamente de securitate, siguranţă logistic pentru domeniul militar, forţele de securitate şi forţele armate. În prezent, unicul asociat al firmei este Ion Tomescu, prin intermediul Global Investment & Consulting SRL. Ion Tomescu este fostul director al ROMATSA, companie din subordinea Ministerului Transporturilor. Firma a fost înfiinţată însă de Remus Nicolae Gafiţa şi Emilian Cristian Olteanu, ambii foşti directori ai Aeroportului Internaţional “Aurel Vlaicu” Bucureşti.

Business Plus SRL nu se află la primul contract cu Aeroportul Kogălniceanu şi nici cu instituţiile statului. În ultimii 10 ani, firma a primit contracte în valoare de peste 5,2 milioane de euro, printre clienţi aflându-se, pe lângă aeroporturile din Bucureşti şi Constanţa, unităţi militare ale MApN, Poliţia de Frontieră şi SPP.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai toate contractele aeroportului se afla in cercetari. De unde sa aiba Fotu 100 milioane sa piarda la jocuri de noroc??!! De la blonda politistului pe care o reguleaza si care imparte banii frateste. Directorii stiu de ce !!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108