REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Afacerist din Constanţa, acuzat că şi-a însuşit un teren de pe bulevardul Tomis

Afacerist din Constanţa, acuzat că şi-a însuşit un teren de pe bulevardul Tomis

Replica API 21 martie 2020 | 00:06 8892

Un renumit afacerist din Constanţa se află de câţiva ani în conflict cu mai mulţi locatari ai blocului S 6, de pe bulevardul Tomis, vizavi de Primăria Constanţa. Acesta este acuzat că le-ar fi îngrădit accesul într-un gang, iar oamenii se chinuie să obţină evacuarea afaceristului de pe teren şi demolarea unor ziduri pe care acesta le-a ridicat. Suprafața de teren reprezintă cota indiviză aferentă imobilelor din zonă necesară pentru intervenții, în caz de urgenţă. Este vorba despre proprietarul hotelului Histria din Mamaia.

Societatea Gec Bos Histria SRL, deţinută de George Bosânceanu, patronul hotelului Histria din Mamaia, deține dreptul de proprietate asupra unui terenul în suprafață de 118 mp și a unei construcției C1, locuință P+1E edificate pe un teren situat în Constanţa, bulevardul Tomis, vizavi de primărie. Această construcție nu are acces efectiv la bulevard, ci de pe Ecaterina Varga, fiind realizată în spatele blocului S6, ce face parte din Asociația de Proprietari 78. În spatele blocului învecinat cu construcția ce aparține societăţii Gec Bos Histria, Bosânceanu ar fi împrejmuit un gang cu ziduri, construcţia fiind protejată de o ușă metalică încuiată, cheile acesteia fiind deținute de afacerist. În spatele uşii metalice, există o altă ușa de termopan, iar în spatele acesteia o altă ușă de lemn care dă într-un spațiu în formă de triunghi. În acest spațiu se regăsesc laturile a două blocuri,una din ele fiind a bloculului S6, iar între aceste două laturi există un teren care reprezintă şi mărul discordiei dintre părţi, în suprafață de aproximativ 10 mp. La această suprafață de teren se poate ajunge, în prezent, doar prin deschiderea ușii către clădirea aparținând afaceristului, după cum susţin locatarii blocului S 6, potrivit site-ului de Jurisprudenţă Românească.

În timp ce Bosânceanu face face demersuri pentru a cumpăra terenul ce face obiectul conflictului, în suprafață de aproximativ 10 mp, locatarii l-au dat în judecată pentru ca instanţa să constate că suprafața de 10 mp existentă între blocul S6 și clădirea lui Bosânceanu reprezintă cota indiviză aferentă acestor imobile, necesară pentru intervenții, în caz de urgenţă. Totodată, locatarii cer ca magistraţii să dispună evacuarea lui Bosânceanu de pe acest teren, iar în caz contrar autorizarea acestora să efectueze această operațiune. Numai că, magistraţii au respins acţiunea, pe motiv că Asociația de proprietari 74 nu justifică calitate procesuală activă pentru a se constata în favoarea acesteia că terenul se află în coproprietate.

Doar proprietarii apartamentelor ar justifica calitate procesuală activă pentru a se constata că terenul se află în stare de coproprietate forțată, acesta fiind accesoriu dreptului lor de proprietate asupra apartamentelor și pentru ca ulterior să solicite evacuarea unei persoane care ocupă fără drept terenul în cauză. Asociaţia, dar şi locatarii, au formulat recurs marţi, 17 martie, la Curtea de Apel.

George Bosânceanu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vezi ca nu stii sa scrii corect retardatule. Imi bag pula-n tine si in bosinceanu. Cum plm ai net ma analfabetule ?
0
0
Judecatorie, ha ha ha, serparia zeilor este corecta denumirea.
0
0
Nu Mai judecatori prin comentarile astea
1
1
Un jegos care statea la masa cu saxofonistele care suflau in flaut. Manca din acelasi cazan cu clarinetistele sexului oral. Chiar ca un mizerabil.
4
0
Avea la histria niste bunaciuni nu am avut bani sa intru cu ele asta prin 2009 si acum imi pare rau ca nu am avut100 lei sa intru cu bunaciunea aia care m a abordat pe faleza mamaia
2
0
Saraci oameni ei si-au pus speranta in justitia Constanteana in lupta lor cu Bosanceanu,tot este bine pentru ca oameni inca mai cred in lege,din pacate judecatori nu cred dacat in bani si cum legile au virgule astea conteaza pentru speciali astia din justitie,virgulele nu continutul legi.
17
0
Iar informatii cu escrocul asta. Face ce vrea , nu-l deranjeaza nimeni.Oare a fost vreodata corect in vreo afacere.
18
0
La zbarna cacatule
6
1
Ba da ne-am saturat de pestele asta infect. Numai tzepe si infractiunii face si nimeni nu-l deranjeaza. Ultima oara intrase pentru 6 ani si a iesit dupa un am si jumatate. In ce tara traim? Construieste fara autorizatie, taie copaci fara autorizatie, conduce fara permis, doar pe baza tupeului. Chiar suntem chiar asa de nevolnici? Noi daca nu platim o parcare, suntem buni de plata, asta nu a platit pentru o gramada de infractiunii si e bine mersi. Sta numai pe la ciuciunghezii si se arde in bulan. Un mare bulan.
15
1
Bosinceanu cel cu hotelul Histria din Mamaia nu este acelasi care are Santierul Naval Constanta. Potrivire de nume.
23
1
Bosanceanu cu nave facute in romania cu personal navigant roman si petrol romanesc la bord are toate navele pe pavilion strain, toate firmele pe profit zero toti bani in offshore dar de e tovaras de pahar cu base si face ce vrea pl lui se pisa pe romania si pe fraierii din tara asta.
11
18
Cacatul asta nu era in puscarie? A iesit?
25
2
Mare jegos de om e infectul asta. Ce apucaturi de meltean are. Un ordinar inputit ..Histria nu e hotel ..e o cocioaba insalubra la fel ca retardatu asta. La puscarie cu tine javra
38
0
Fagadau lua spsga de la toti de la mozaic stslpisori borduri marmura
16
2
Alooo replicaaaa , de ce se sterggg comentarile de la unchiu kkitac care a facut si el platica pt articole ? Erau numai negative a ? Mizeriiii ce sunteti !
17
7
Bai da pestele asta in afara de ilegalitati nu stie altceva, ascundeti l vreo 10 ani la puscarie sa se sature.
18
1
Sa-i moara copiii jigodiei de bosanceanu
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108