REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Afganistan: Talibanii ameninţă pe oricine ar încerca să le opună rezistenţă

Afganistan: Talibanii ameninţă pe oricine ar încerca să le opună rezistenţă

Replica API 8 septembrie 2021 | 00:00 578

Talibanii i-au ameninţat luni pe toţi cei care ar încerca să le opună rezistenţă şi au făcut apel la fostele forţe guvernamentale să se alăture trupelor talibane în cadrul noilor servicii de securitate, relatează AFP, citată de Agerpres.

Zabihullah Mujahid

"Emiratul islamic este supus unui mare risc de insurecţii. Oricine ar încerca să creeze o insurecţie ar fi reprimat dur", a declarat principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, într-o conferinţă de presă.

"Forţele afgane formate în aceşti 20 de ani vor fi chemate să se alăture serviciilor de securitate împreună cu talibani", a adăugat el.

Talibanii au anunţat anterior luni că au preluat controlul complet asupra văii Panjshir, enclavă cu acces dificil, la 80 de km nord de Kabul, care era ultimul bastion de opoziţie armată faţă de ei, de la preluarea puterii la 15 august.

"Cu această victorie, ţara noastră a ieşit acum complet din marasmul războiului", a precizat Mujahid într-un comunicat.

Vechi bastion anti-taliban, Panjshir, zonă la a cărei celebritate de la sfârşitul anilor '80 a contribuit legendarul comandant Ahmed Shah Massoud, înainte de a fi asasinat de Al-Qaida în 2001, găzduieşte Frontul Naţional de Rezistenţă (FNR).

FNR, condus de Ahmad Massoud, fiul comandantului Massoud, le-a răspuns talibanilor afirmând că deţine în continuare "poziţii strategice" în vale. "Lupta împotriva talibanilor şi a partenerilor lor va continua", a adăugat el.

"Oricine pune mâna pe arme şi lansează o nouă rezistenţă va fi, fără niciun dubiu, duşmanul nostru. Războiul s-a încheiat, ţara iese din criză. Acum a venit ora păcii şi a reconstrucţiei. Avem nevoie de sprijinul oamenilor", a reiterat Mujahid în faţa presei.

Purtătorul de cuvânt le-a promis de asemenea locuitorilor in Panjshir că vor fi în securitate şi că nu vor fi supuşi discriminării. El a dat asigurări că electricitatea şi telecomunicaţiile vor fi restabilite imediat în provincie.

În privinţa guvernului, a cărui compoziţie era iniţial anunţată pentru a fi dezvăluită vinerea trecută, Mujahid a dat asigurări că va fi prezentat "în următoarele zile".

"Au fost luate ultimele decizii, suntem pe care să lucrăm asupra problemelor tehnice. Vom anunţa noul guvern imediat ce chestiunile tehnice vor fi rezolvate", a declarat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272