REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Agent de pază al unui club de pensionari din Constanţa, CONCEDIAT prin telefon. ITM a intrat pe fir!

Agent de pază al unui club de pensionari din Constanţa, CONCEDIAT prin telefon. ITM a intrat pe fir!

Replica API 12 martie 2020 | 00:23 7915

Angajata unei firme de securitate din Constanța a fost “dusă cu zăharelul” mai multe luni la rând, alături de alte colege părtașe aceleiași situații.

Femeia acuză firma SGPI Security Force, care a asigurat serviciile de pază la cluburile de pensionari din Constanţa, de nerespectarea contractului. A fost data afară fără niciun motiv şi nici nu i-au plătit zilele de concediu neefectuat din anul 2019.

Rodica Slobodeanu a lucrat pentru o perioadă de aproximativ un an în cadrul firmei SGPI Security Force din Constanța, ca agent de securitate, asigurând paza la un club de pensionari din zona Tic Tac. Pe 14 octombrie, femeia a primit un apel prin intermediul căruia i s-a transmis că nu mai este nevoie sa vină la muncă. Aceasta susține că nu a fost chemată să rezilieze contractul, cum se face în mod normal și acuză firma de neplata sumei aferentă concediului, ce nu a fost efectuat în anul 2019. Femeia spune că angajatorul i-ar fi promis plata concediului, timp de mai multe luni, lucru care nu s-a întâmplat, iar aceasta a decis să anunțe autoritățile despre situația în care se află din data de 14.02.2020. Se pare că nu este singurul angajat tratat în acest fel, iar alături în aceasta situație, se află și alte colege. “Vreau să îmi fie respectate drepturile, am copii pe care trebuie să îi hrănesc, este dreptul meu și nu am de gând să renunț la el, am crezut în promisiunile lui câteva luni la rând, dar când am văzut că nu mai primesc niciun semn, am sezizat autoritățile”, a declarant, pentru Replica, fosta angajată. Aceasta a sesizat ITM-ul, cererea a fost redirecţionată la Bucureşti, acolo unde se alfă sediul firmei de securitate.

“Dânsa a scris la noi că are această problemă de ordin financiar, de neplata acelor zile, am trimis o echipă la doua-trei puncte de lucru ale acestei societăți SGPI, dar sediul acestei societăți se găsește în București, iar competența teritorială este atrasă de prezența sediului social pe teritoriul județului în care se află ITM-ul, și atunci doamna a primit de la noi o adresă prin care am anunțat-o că am trimis precompetentă soluționare la ITM București, căci această firmă are sediul pe teritoriul municipiului București. Iar răspunsul trebuie să îl primească de la ITM București”, a declarat șeful ITM Constanța.

G.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hoți ordinari. Te fura la salariu fara rușine. Nu va angajați la ei. Nesimțiți. Te mint in ultimul hal la interviu.
1
0
Daca instituțiile statului nu ar fi corupte și o mare parte din angajați nu ar fi puși în funcții importante prin sistemul pile, cunoștințe, relații, atunci nesimțiții ăștia de patroni ai firmelor de paza ar fi obligați să respecte legea și să trateze oamenii cu respectul cuvenit, nu ca pe niste cârpe. Se fura pe față și nimeni nu face nimic. Ești tratat ca un sclav de niste indivizi care n-au nici cea mai mica urma de omenie. Mincinoși și hoți.
0
0
Sa nu faceți greșeală de a va angaja la SGPI. E condusă de escroci care fac evaziune fiscala la greu. Nu ți se plătesc drepturile salariale și dacă soliciți dreptul tau legal la remunerație, și aici mă refer la salariul complet, a doua zi ești dat afara, fara motiv. Ți se spune sa nu mai vi tura următoare. In mare parte activitatea regionala din marile orase e condusă de foste cadre militare, foști securiști, fara scrupule, care-ți vorbesc ca niste birjari in stare sa calce pe cadavre numai să-și vadă interesele lor și pe cele de la București. Feriți-va de ei. La angajare te mint frumos. Pe urma ori taci și accepți salarii trunchiate, ori a doua zi ești dat afara fara o urmă de rușine. Autoritățile își iau partea și se prefac că nu văd toate faptele penale săvârșite de ei.
4
0
Buna seara,aceasta firma nu are nici un pic de scrupule, sunt rau platnici de la cel mai mic la cel mai mare,se fura pe fata,sunt fara cuvinte si eu am facut sesizare la ITM si nu s-a luat nici o masura.
5
0
One star de ce nu ne dati banii ?va ti batut joc de noi am muncit pe degeaba ultima luna la centrala nucleara a trecut 9 luni si nimic rusine mancavar coronavirusul
8
0
Se stie ca aproape toate reclamatiile sunt nerezolvate, sunt mana in mana cu angajatorii
8
0
sa faca plangere penala
6
2
Vai de capul lor,muncesc cate 240 de ore si isi iau minimul pe economie,controale la firmele de paza...nu se fac,pt ca sunt a fostilor securisti,actualilor sifoane ordinare.
12
3
Foarte urat din partea firmei. Ce fel de patroni sunt acestia ?
13
0
ba Itmule,Toate restaurantele din Mangalia ospatarii Nu au zile libere,nic macar simbete,duminici,contracte de munca,zile concediu,sarbatori legale,ptr salariul minim pe economie! Nu dau bonuri fiscale si niste bonuri de hirtie,concediaza fara motiv. Angajatele itm iau spaga si Nu vad aceste incalcari ale legii.Sclavagism modern!
10
0
FIRMELE DE PAZA IN GENERAL SUNT BOMBE AVETI MARE GRIJA !!!
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272