REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ajutor financiar pentru o proaspătă mămică diagnosticată cu cancer! CJC îi oferă 50.000 lei

Ajutor financiar pentru o proaspătă mămică diagnosticată cu cancer! CJC îi oferă 50.000 lei

Replica API 30 martie 2019 | 08:55 274

Lovitură după lovitură!

Lovitură după lovitură!

Visul oricărei femei este acela de a deveni mamă. Din păcate, multe nu reușesc să rămână însărcinate pe cale naturală, așa că urmează diferite tratamente, unul dintre acestea fiind fertilizarea in vitro. Acesta este și cazul unei femei din Constanța care, după 7 ani ani de tratament, a aflat că va deveni mămică. Însă, bucuria i-a fost umbrită de o veste teribilă: fiind însărcinată în 33 de săptămâni, a fost diagnosticată cu ”metastaze hepatice”. A reușit să aducă pe lume un băiețel ce a primit nopta 7 la naștere însă, din păcate, viața i-a mai dat o lovitură. La cinci zile de la naștere, s-a deplasat cu o salvare privată în Turcia și, în urma investigațiilor, s-a evidențiat că suferă de ”neoplasm de colon”. Proaspăta mămică are nevoie de sprijin financiar pentru a merge în străinătate, în vederea continuării tratamentului. Numai că, posibilitățile financiare s-au redus, fapt pentru care Consiliul Județean Constanța îi oferă suma de 50.000 lei.

Mămica a efectuat timp de 7 ani tratament pentru fertilizare in Vitro, iar în anul 2015 a fost diagnosticată cu endometrioză și operată. În prezent, suferă de ”neoplasm malign de colon, cancer de rect metastazic”.

Problemele majore de sănătate cu care se confruntă au fost descoperite în luna octombrie 2018, fiind însărcinată în 33 de săptămâni. Urmare efectuării unor investigații medicale a fost diagnosticată cu ”metastaze hepatice”. În prezent, necesită efectiuarea a 7 ședințe de chimioterapie individualizată în cadrul Spitalului Memorial Healphcare Group din Turcia pentru continuarea planului terapeutic oncologic. Cheltuielile privind costul celor 7 ședințe, rămase din totalul de 12, este în suma de 14.000 euro. Aflarea diagnosticului pee 31 octombrie 2018 a avut impact degativ asupra mămicii. Pe 1 noiembrie a născut prematur prin cezariană un băiețel cu scorul APGAR 7. La cinci zile de la naștere, s-a deplasat cu o salvare privată în Turcia și, în urma investigațiilor, s-a evidențiat și ”neoplasm de colon”. În acest sens, are nevoie de 12 cure de chimioterapie, procedurile durând 4 luni. După această perioadă, se va face o reevaluare.

Întrucât stadiul afecțiunii oncologice era avansat, medicul specialist fiind rezervat în ceea ce privește îmbunătățirea stării de sănătate, i-a comunicat bolnavei să se adreseze clinicii din Turcia. Aici, i-a fost recomandat în primă etapă efectuarea unui PET/CT, colonoscopie, PCR, după care se vor planifica curele de tratament. Consilierii județeni au aprobat, în ședința de vineri, 29 martie, ajutorul financiar oferit mămicii, în valoare de 50.000 lei. Proiectul a fost inițiat de președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dumnezeu sa o ocroteasca si sa ii fie cu folos!
2
0
Doamne Ajuta ptr respectiva persoana dar ce facem cu restul, sunt o multime de alte mamici unele intr-o situatie si mai grava da care nu au nocorcul sa fie ajutate de cjc, de ce oare
5
0
Fie ca Dumnezeu sa fie cu ea! Multi ne plangem de problemele de zi cu zi, care in fond sunt niste nimicuri in comparatie cu o astfel de intamplare trista.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212