REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ALARMANT! Copiii instituționalizați, BĂTAIA de JOC a colegilor!

ALARMANT! Copiii instituționalizați, BĂTAIA de JOC a colegilor!

Replica API 15 februarie 2020 | 00:00 285

La sediul DGASPC, a avut loc vineri, 14 februarie a.c., o ședință a consiliului director, la care a participat și inspectorul școlar Sorin Mihai. În cadrul ședinței, s-a discutat printre altele și despre violența în școli, integrarea socială a copiilor instituționalizați precum și diminuarea absenteismului.

Cu această ocazie, Sorin Mihai, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, a devenit titular în cosiliul director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. La ședință, a fost avizat bugetul Direcției pentru anul 2020, a fost prezentat planul de acțiuni și s-a discutat despre mai multe probleme cu care se confruntă atât Direcția cât și Inspectoratul Școlar. „Am intrat într-o colaborare cu ei iar oamenii au fost foarte receptivi. Eu am spus problemele cu care ne confruntăm, apoi și-au spus și ei problemele. Printre acestea, au fost discutate mai multe, precum: violența în școli, diminuarea absenteismului, scăderea fenomenului de bullying, despre integrarea copiilor instituționalizați în învățământul de masă și despre schimbarea percepțiilor celorlalți copii, pentru a-i accepta. În principal, am scos în față subiectul violenței în școli și am discutat câteva aspecte pentru combaterea acestui fenomen. Vrem să demarăm proiecte împreună cu poliția pentru a diminua problemele de acest gen, cu modalități de acționare mult mai relevante. De multe ori, pare să lipsească efectul acestor acțiuni și acolo trebuie să insistăm” a declarat Sorin Mihai, inspectorul școlar.

Cazurile în care copiii instituționalizați nu sunt acceptați de ceilalți colegi din școlile de masă sunt din ce în ce mai frecvente. De la aceste fapte, problemele pot degenera. De cele mai multe ori, copiii instituționalizați sunt luați în derâdere de ceilalți, sunt supuși bătăilor de joc și astfel se ajunge la violență.

În cazul violenței în școli, de menționat este și faptul că polițiștii constănțeni au făcut, de la începutul anului, tot mai multe vizite la unitățile școlare din municipiu și din județ. Polițiștii recomandă elevilor să evite și să învețe cum să prevină violenţa în şcoli. „Fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii; evitaţi tovărăşia persoanelor violente, sau conflictuale; nu vă lăsaţi influenţaţi de ceilalţi; analizaţi singuri riscurile la care vă expuneţi pe baza educaţiei primite şi a propriei experienţe; dacă vreun coleg sau prieten vă roagă să faceţi ceva cu care voi nu sunteţi de acord, refuzaţi categoric, indiferent de promisiunile sau ameninţările primite; spuneţi-le prietenilor voştri să nu răspundă cu violenţă la provocările altor grupuri şi atrageţi-le atenţia asupra consecinţelor comiterii de fapte antisociale; când sunteţi jigniţi sau victime ale comportamentului violent al unor colegi sau al persoanelor din anturaj, anunţaţi profesorii, părinţii şi poliţia, pentru a fi ajutaţi” sunt doar câteva din recomandările polițiștilor.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272