REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ALARMANT! Drogați ZOMBIE, surprinși în Constanța, la Gară și pe strada Baba Novac! VIDEO

ALARMANT! Drogați ZOMBIE, surprinși în Constanța, la Gară și pe strada Baba Novac! VIDEO

Replica API 9 martie 2019 | 00:00 2084

Fenomenul „Zombie” a luat amploare în Constanța: aproape zi de zi, tineri care par să nu mai știe de ei zac aproape inconștienți pe la intrări în blocuri, pe trotuare sau prin parcuri. Joi, 7 martie a.c., în cursul după-amiezii, doi tineri zăceau, moleșiți și cu mințile pierdute, în Gara Constanța, unul pe bancă, altul pe caldarâm.

Situația este din ce în ce mai alarmantă: aproape zilnic constănțenii asistă, unii indignați, alții speriați, la scene parcă desprinse din filme. Tineri care zac pe trotuare, prin spatele magazinelor, prin parcuri sau prin scări de bloc, cu mințile pierdute, incapabili să lege două fraze coerente. Totul, urmare a consumului de substanțe psihotrope, așa numitele etnobotanice. Medicii și specialiștii antidrog tot trag semnale de alarmă, familiile sunt îngrijorate, dar fenomenul nu pare să se amelioreze!

Ultima situație ce a fost semnalată cotidianului „Replica de Constanța” s-a petrecut joi, 7 martie a.c., în jurul orei 17,00, în Gara Constanța. Doi tineri aproape inconștienți zăceau în apropierea peronului 1, unul pe bancă, altul direct pe caldarâm, după cum se poate observa și din imaginile surprinse. La un moment dat, cei doi au fost atenționați să părăsească incinta gării, moment în care cei doi s-au ridicat cu greu, iar unul dintre ei este tras de amicul său, ceva mai ... lucid.

Încă un ZOMBIE, în zona Baba Novac!

Un alt cititor „Replica” ne-a semnalat o situație similară, la care a fost martor, miercuri, 6 martie a.c. „În jurul orei 15.30, un tânăr în vârstă de aproximativ 23 – 25 de ani se afla în stația de autobuz Răsuri de pe linia 44, pe strada Baba Novac. Stătea pe trotuar, cu capul în jos. Am fost la el, dar nu era coerent în exprimare și gesturi. Ulterior, a pornit spre strada Albinerilor, unde a ajuns în jurul orei 16,00, când am apelat la 112. A venit o ambulanță, dar tânărul a refuzat administrarea de medicamente, orice intervenție sau să meargă cu ambulanța la spital. Abia vorbea, abia răspundea cadrelor medicale, cu greu a putut să spună cum îl cheamă și unde stă. A recunoscut că a băut și că se drogase”, ne-a precizat cititorul „Replica de Constanța”.

Așa cum am semnalat în numeroase articole, vorbim deja despre un fenomen, ce a fost intitulat „ZOMBIE”, având în vedere starea în care sunt surprinși acești tineri, după ce consumă substanțele psihotrope. E drept, magazinele de vise au fost închise în urmă cu ani buni, dar metode prin care acești tineri să procure substanțele dorite sunt destule și la îndemână, după cum se poate constata, pe străzi.

Reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanța derulează o amplă activitate de informare şi educare a cetăţenilor din zonele identificate ca fiind de consum, cu privire la problematica drogurilor, precum şi la serviciile oferite de ANA, prin CPECA Constanţa, persoanelor consumatoare de droguri şi aparţinătorilor acestora.

Totodată, specialiștii antidrog amintesc faptul că ANA, prin Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) din fiecare municipiu reşedinţă de judeţ din România, acordă servicii de asistenţă integrată (medicale, psihologice şi sociale) persoanelor consumatoare de droguri şi aparţinătorilor acestora. Serviciile sunt de tip ambulatoriu, gratuite şi confidenţiale. Sediul CPECA Constanţa este situat în mun. Constanţa, Aleea Mimozelor, nr.4, tel./fax. 0241.555.105, email: cpeca.constanta@ana.gov.ro. Mai multe informaţii se regăsesc şi pe site-ul infodrog.ro.

F.B.

Citește și: SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE! Tinerii din Constanța devin ”ZOMBI” din pricina DROGURILOR: găsiți căzuți în stradă!

FENOMENUL ZOMBIE. Doi DROGAȚI culeși din stradă! VIDEO

Încă un tânăr ZOMBIE depistat la Constanța, în plină stradă! VIDEO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand ati votat un drogat in fruntea orasului,nu ati mai sarit asa!Altul beat mort,blocase o intersectie!Nici atunci nu s-a vazut nimic!Cine trebuie sa caute sursele sau furnizorii?
5
0
Muieeeee !
0
0
De magazinele de vise nu se leaga nimeni ??? Usile alea prin care nu se vede nimic...cu o mica fereastra de 20 cm unde ti se deschide decat daca te stie tipul dinauntru Toata lumea stie ce e...numai cine trebuie nu
2
0
Un popor de lasi care judeca si calca in picioare tot pe cel care a cazut victima traficantilor de substante nocive . In loc sa faca front comun si sa ceara socoteala autoritatilor pentru ca nu fac nimic pentru a stopa aceasta situatie dramatica . Ii judeca pe acesti tineri si li se pun tot felu de etichete . De ce popor de lasi nu mergeti pe strada si sa incercati sa ii ajutati pe acesti tineri si de ce nu ii dat in gat pe acei vecini care vand etnobotanice . Va ascundeti dupa perdele si va inghititi limba . Va este frica dar aveti curaj sa judecati si sa jigniti victime .
7
3
Baaa... turcii pulii din piata vand boscheti tratari comanda de pe internet substante pshihotrope dar ii stie si militia pulii din constanta numai ca ii protejeaza ca na nu asta ne stilu? Mai si semnalizeaza toti cu masini scumpe si vile etc in conditiile in care nu muncesc nici unul din cei 3-4-5-6-7-8.... persoane din imobil! Dar cum sa vada politia ca ii pleate cu euroii peste ochi si intorc capul in alta parte si ce sa vezi?! Politia prinde in fapt copii de 14-19-22 de ani consumatori ii mascareste trimitandu-i prin tribunale pt 0,5-06 g ... captura mare... bai idiotilor pana cand mai hali
5
1
Pe Bd-ul ic Bratianu Nr 12A la un imobil galben casa veche ,situata vis a vis de un hotel de lux in apropierea intersectiei cu strada Theodor Burada in acel imobil locuiesc foarte multi care se drogheaza mai ales copii de 8,9 12 14 15 ani trag la cui ,si mai ales trag la seringa heroina .,ca sasi procure doza zilnica de heroina ei se grupeaza si isi fac veacul in zona gari,parc gara,fantasio,miga, casa de cultura ,platoul gari CFR , autogara Kaufland etc ei in aceste zone isi fac veacul zi si noapte cersind si talharind dand in cap oamenilor bancomat ul Kaufland e una din tint ele lor
3
0
Astia sunt cei carora Casian le vinde ... In mare parte copii ai membrilor PSD ce intretin relatii sexuale psihice pentru a asigura partidului doza de votanti pentru fiecare mandat.
6
2
Astia sunt hastagistii rezistenti jegosi ... in mare parte niste boschetari drogati ce intretin relatii sexuale platite pentru a-si asigura doza zilnica de droguri
1
5
..mergem intr-o directie gresita..societatea romaneasca se afla pe marginea celei mai abrupte prapastii..nu ne mai facem bine niciodata...acesti tineri,care nu stiu decat viata telefonului mobil,n-au puterea si nici vointa de a duce societatea romanesca acolo une-i este locul..parintii sunt principalii vinovati..pe ei nu-i intereseaza decat tigarile,cafelele, tatuajele,botoxul din buze si din cur,pantalonii taiati in genunchi si suruburile din nas ,distractiile, munca..niciodata...atunci ce exemplu sa ia bietul copil care consuma iarba..asta-i ROMANIA...
8
1
Asta e generatia de azi destepti ,,intilictuali,,,AM FOST O GENERATIE DE OAMENI DESTEPTI SI AM CRESCUT O GENERATIE DE PROSTI.
12
0
Acum cateva zile ii aduna din park Sala Sporturilor. Erau politisti civili si ii urca in masini de locala
9
0
Am vazut ca ii aduna locala pe zombi din zona magazin tomis
5
0
cum dracu nu sunt descoperiti cei care vand asa ceva vazand ceea ce se intampla cu acesti zombi de unde procura aceste substante?chiar nimeni nu stie aviz celor care se ocupa de asa ceva ....
13
0
Cine plateste cheltuielile pentru asistenta medicala? Noi, cei care nu ne drogam. Daca este alegerea lor , lasa-ti sa se ....
14
4
Ia mai lasati ne dracu cu drogatii..... astia sunt scursuri mai da ti si alte stiri sau nu aveti? Cu totii se drogheaza, artisti, actori, medici, profesori, etc sa nu va faceti ca nu stiti...este clar ca cine are bani are si droguri... unii abia au ce manca... de ce nu scrieti de pensii si salarii care pentru unii abia ajung de la o zi la alta?
13
7
Fenomenul prolifereaza si nimeni nu ia nici o masura ! I.P.J.-ul este ocupat cu facutul sealfie-urilor de 8 martie ....
16
0
pe baba novac in statia de autobuz 43 e un ditamai cuibul de videochat poate de acolo se procura
8
1
Mai bine scuturati ciorile din piata care vand etnobotanice!! Mai un flagrant... ceva.. ciori cu vile cu masini scumpe ... mai o ashima prin t3, pliculete alti se dau cu cc...
15
0
Au fost 2 secvente dintr-un film. Fiecare participant a primit cate 50 de euro. Urmatoarele 3 secvente se vor filma la Gara de Nord.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108