REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ALARMANT! SE SURPĂ MALUL Canalului Dunăre-Marea Neagră! CIRCULAȚIE INTERZISĂ pe o stradă din Cumpăna! VIDEO

ALARMANT! SE SURPĂ MALUL Canalului Dunăre-Marea Neagră! CIRCULAȚIE INTERZISĂ pe o stradă din Cumpăna! VIDEO

Replica API 3 mai 2019 | 21:09 749

Administrația publică din Cumpăna a anunțat interzicerea circulației rutiere „de orice fel” pe strada Dunării din localitate, inclusiv pietonală, între tronsonul cuprins între strada Prelungirea Canalului și strada Ștefan cel Mare. Decizia a fost luată în urma alunecărilor de teren survenite pe malul stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră. În plus, două case sunt în pericol, fiind cele mai apropiate de zona unde se surpă pământul.

„În urma alunecărilor de teren survenite pe Malul Stâng al Canalului Dunăre Marea Neagră suntem nevoiţi să interzicem circulaţia rutiera de orice fel pe str. Dunării tronsonul cuprins intre str. Prelungirea Canalului si str. Stefan Cel Mare.

Vă rugăm să nu circulaţi pe această porţiune de drum, acolo unde au apărut fisuri ce pot pune in pericol siguranţa rutiera si a cetăţenilor. Începând de joi, 2 mai 2019, se vor executa urgent lucrări de protecţie si consolidare a malurilor in zona respectivă. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju. Situația cu atât mai alarmantă, cu cât în zonă sunt locuințe și se construiesc și blocurile ANL.

Totodată, primarul a arătat că încă de la prima alunecare de teren Primăria Cumpăna a înaintat mai multe adrese către Administrația Canalelor Navigabile, dar și către Ministerul Transporturilor, semnalând fenomenul alarmant.

„Noi ridicăm această problemă din luna iulie 2018 această problemă, nu de acum. Iar pentru că de la Transporturi nu se mișcau lucrurile de nicio formă, am ridicat problema și în momentul în care a venit la Constanța vicepremierul Daniel Suciu. Dumnealui a transmis Ministerului Transporturilor să ia măsuri de urgență, fapt pentru care ACN a pornit procedura de licitație pentru consolidarea malului. Ei sunt în procedură de licitație, dar nu se poate să mai aștepte. De aceea, ieri am dat telefoane, au venit de la ACN, directorul Georgescu, cu doi specialiști, de dimineață au revenit. Am chemat până și pe cei de la RAJA, să vadă dacă este de la canalizare. Nu, nu este de la canalizare.

Cert este că trebuie demarate urgent operațiunea de extragere a apei de sub stradă și de consolidare a malului stâng. Administrația locală nu poate decât să protejeze populația, să nu se circule sub nicio formă, nici măcar pietonal. Oamenii au posibilitatea să folosească o stradă paralelă, pentru a evita pericolul”, a afirmat primarul Mariana Gâju. Aceasta a arătat că încă de la primele ore ale dimineții de joi, 2 mai, s-a luat din nou legătura cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, cu vicepremierul Daniel Suciu, au fost transmise noi imagini de la fața locului, totul pentru a urgența lucrările.

Problema a fost semnalată, în urmă cu aproximativ o lună, și vicepremierului Daniel Suciu, în momentul în care a fost prezent la Constanța pentru semnarea unor contracte de finanțare pentru reabilitarea unor drumuri județene.

„Domnule vicepremier, grăbiți hotărârile de guvern, evoluția lor. Abia după 10 ani pornim din nou cu ceea ce însemnă restituirea terenurilor de-a lungul Canalului Dunăre- Marea Neagră, terenuri libere de sarcină care nu sunt în nici un folos. Ministerul Transporturilor, care este concesionarul și le folosește Administrația Canalurilor Navigabile, ba mai mult decât atât, se surpă malul, și pentru că amplasamentul este aproape, în jur de 4-5 kilometri, acolo unde se construiesc blocurile ANL. Vă conduc spre nodul de legătură cu autostrada A4, pe acolo pe unde se surpă malul și nu vede nimeni. Trebuie să fie grăbite hotărârile de consiliu privind restituirea acestor terenuri libere de sarcină”, a precizat aceasta.

La data respectivă, vicepremierul Daniel Suciu s-a deplasat și la fața locului, pentru a vedea atât blocurile ANL cât și zona care se surpă.

Referitor la cele semnalate, reprezentanții Canalelor Navigabile SA au transmis în urma solicitării „Replica de Constanța”: „În data de 1 mai 2019, o alunecare minoră existentă pe malul stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră, cuprinsă între km 56+935 și km 56+164, din zona Cumpăna, s-a extins până la limita terenului administrat de Compania Canalelor Navigabile SA și s-a apropiat de case la circa șapte metri. Alunecare de teren este situată în amplasamentul contractului lucrări „Finalizare lucrări de protecție și consolidări maluri sector Cumpăna-Agigea” între km 53 și km 61, mal stâng Canalul Dunăre – Marea Neagră, executand SC ABC VAL SRL. Pentru stoparea fenomenului de alunecare, în prezent se lucrează la drenarea apei care se acumulează pe suprafața malului alunecat, prin executarea de șanturi cu utilaje de construcții”.

F.B.

Citește și: Mariana Gâju, anunţ alarmant: Se surpă malul în zona nodului de legătură cu autostrada A4!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarul din Mangalia, Radu Cristian demoleaza garajele doar la oamenii necajiti si neajutorati, astia din spate de la MG 29 unu-i fost director BCR, altu-i politist de frontiera, altul inspector ITM C-ta, alta angajata-n primarie!!! etc, etc. N-are cum! Pentru fraieri e LEGE: in 24 de ore daramati sau va luati amenda de 3000 de lei! Oamenii speriati s-au executat! La smecherii astia ce LEGE aplici domn primar de nici nu se sinchisesc de Ordinul Primariei??
2
0
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, smecherii primarului Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroare! Smecherii iti rad in fata si te fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la Lidl gara Bl A 5; Rozelor R14; N3 bis bl G CEC bank cinematograf pescarus; Callatis MG 29.etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo la ce spui tu!?
3
0
In Mangalia, Str. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
6
0
PSDul ia muie combinata cu cacat!
4
2
Alunecarea respectiva s-a produs din cauza idiotilor angajati de CN SA, care au defrisat toti arbustii de pe urmatorul palier, inferior strazii, spre canal, pentru a realiza drumul de piatra paralel cu strada in cauza. Efectul s-a vazut inca de vara trecuta, dupa cateva ploi mai abundente, cand drumul s-a rupt efectiv. Este interesant de aflat cat a costat drumul respectiv, realizat de detinuti si maturat de primele ploi.
8
1
Greutatea Primaritei Guju din Cumpana, a produs alunecarile de teren !
9
1
muie nu mai are psd-ul la buci daca vrei !!
5
5
s-au plimbat de mana mariana cu stroe porcul pe acolo,cel din urma verifica cata apa mai este pe canal si cati bani ii vor intra in geb de pe urma ei,muipesde
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102