REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Mariana Gâju, anunţ alarmant: Se surpă malul în zona nodului de legătură cu autostrada A4!

Mariana Gâju, anunţ alarmant: Se surpă malul în zona nodului de legătură cu autostrada A4!

Replica API 27 martie 2019 | 10:29 436

Primăriţa din Cumpăna, solicitări către ministrul Dezvoltării

Primăriţa din Cumpăna, solicitări către ministrul Dezvoltării

Mariana Gâju

Încă 30 de milioane de euro pentru județul Constanța. “Am semnat împreună cu viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, domnul Daniel Suciu, dar și cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, domnul Adrian Gâdea trei contracte de finanțare.

Două pentru modernizarea DJ 226 și DJ 226 A, drumuri ce asigură legătura între noi și județul Tulcea și unul pentru îmbunătățirea capacității administrative a Consiliului Județean Constanța”, a anunţat ieri, preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu. La întâlnirea cu ministrul au fost prezenţi şi primari din judeţul Constanţa.

De altfel, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a vorbit în cadrul întâlnirii cu vicepremierul Daniel Suciu despre problema terenurilor libere de construcții din zona canalului Dunăre- Marea Neagră. „Constanța a avut nevoie de o întâlnire cu ministrul Dezvoltării Regionale.

Vreau să vă spun că aveți om de nădejde, buturuga mică răstoarnă carul mare, secretarul de stat Adrian Gâdea, a cărui uşă a fost deschisă permanent tuturor colegilor mei primari, nu cred că trebuie să fiți acuzați că ați semnat proiecte la Constanța, așa demonstrativ, pentru toate culorile politice, pentru că nu veți scăpa de noi domnule vicepremier.

Vă spun acestea pentru că domnul Gâdea ne cunoaște foarte bine nevoile fiecărui primar. Și chiar dacă avem comune cu 4 proiecte depuse, gândiți-vă că au cheltuit bani și au studii de fezabilitate care așteaptă să fie declarate eligibile pentru altele 4 și nu mai avem decât un an și jumătate până a finele mandatului acestuia.

În toată țara este nevoie de proiecte, vreau să vă rog să ne concentrăm nu doar pe proiectele semnate acum, oameni buni, si să apucăm să ne agățăm de alte contracte și faceți bine și luptați pentru a muta banii nefolosiți pe o anumită axă pe celelalte axe unde sunt solicitări, sunt depuse proiecte, nu ne taie capul Comisia Europeană, este deschisă comunicării.

Dacă s-a greșit la negociere în 2007, pe parcursul implementării vedem că s-a greșit și încercăm să modificăm clauzele. V-o spun din experiența prezenței în Comitetul Regionilor la Bruxelles, alte state așa am văzut că au procedat, au demonstrat acest lucru și s-a putut, putem și noi. România merită mai mult.” a spus primarul Mariana Gâju.

De asemenea, aceasta a precizat că legislația încă este greșită și tot primari sunt numiți ca fiind vinovați că nu știu să folosească banii și să acceseze fonduri.

O altă problemă majoră care a fost menționată de câtre primarul Mariana Gâju a fost cea a terenurilor nefolosite de lângă malul canalului, acestea amenințând să se surpe, în apropierea blocurilor ANL.

„Domnule vicepremier grăbiți hotărârile de guvern, evoluția lor. Abia după 10 ani pornim din nou cu ceea ce însemnă restituirea terenurilor de-a lungul Canalului Dunăre- Marea Neagră, terenuri libere de sarcină care nu sunt în nici un folos. Ministerul Transporturilor, care este concesionarul și le folosește Administrația Canalurilor Navigabile, ba mai mult decât atât, se surpă malul, și pentru că amplasamentul este aproape, în jur de 4-5 kilometri, acolo unde se construiesc blocurile ANL.

Vă conduc spre nodul de legătură cu autostrada A4, pe acolo pe unde se surpă malul și nu vede nimeni. Trebuie să fie grăbite hotărârile de consiliu privind restituirea acestor terenuri libere de sarcină”, a precizat aceasta.

Vicepremierul Daniel Suciu s-a aflat, tot în cursul zilei de marți, 26 martie a.c., în vizită în localitatea Cumpăna, pentru a vedea amplasamentul investiției ANL, pe strada Vasile Pârvan - zona Campus Şcolar.

Reamintim că pe data de 15 martie a.c., la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), a fost semnat în prezența primarului localității Cumpăna și a vicepremierului Daniel Suciu, contractul de finanțare pentru construcția care include proiectare și execuție a 64 de unități locative- locuințe de tip ANL cu regim de înălțime P+3-4 duplex, etapa a III-a, în valoare de 11 milioane lei.

Investiția va fi realizată de către Agenția Națională pentru Locuințe în cadrul "Programului Construire locuințe pentru tineri în regim de închiriere".

Loredana MIHAI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@ Papu de ce esti mincinos bai jegosule?Toata Romania stie ca in 2012 s-au dat in functiune ultimii km din A 2 deci a fost construita si furata de pedelisti acum vopsiti in liberali mai mancator de cacat! USL ul abia lua nastere adica PSD si PNL .Asa ca prostane nu tine cu minciuna !
5
1
daca nu s-ar fi facut lucrari pe spagi si de mintuiala si cu firme de casa pesediste poate acum nu se surpa malul
6
5
Mamaia asta nu are china shopu de la Brotacei. Ca asta da realizare nu cum arata Cumpana
4
0
Ce spune ptoasta asta cu fraza:colegi mei primari indiferent de partid au primit bani"este si gandirea PSDeului astia odata ajunsi la putere fac ce vor cu bani tari,nu da bani altor primari fiindca au drept dupa lege,ei le spun primarilor care nu sunt de la PSD lasama ma cu legea Romaniei legea suntem noi daca vrem vezi bani daca nu nu.La fel si cu justitia si tot ce misca in tara fac abuzuri dupa care spun suntem mandatati de popor.Asa ca fiti atenti ce votati Romani.
3
2
Sluga lui N. Constantinescu. De cand este inchis N.C.nu s-a mai facut nimic in Cumpana.
7
4
Pai se supara pamantul ca ati zis ca e rosu nu verde. Plus de asta nu ati avut acordul fratilor din loja sa-l chemati pe teo sa dea cu pamatuful sfintit la musulmani.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108