REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

ALDE Constanţa are doi candidaţi pe lista de la europarlamentare. Ce proiecte propun Daraban şi Tănase

ALDE Constanţa are doi candidaţi pe lista de la europarlamentare. Ce proiecte propun Daraban şi Tănase

Replica API 2 martie 2019 | 15:09 747

Gabriel Daraban şi Bogdan Tănase

Liderii ALDE Constanţa intră în lupta pentru Parlamentul European cu doi candidaţi, doi lideri importanţi ai partidului. “Noi suntem pregătiţi pentru campania electorală, care va urma. Am făcut şi echipa de la nivel judeţean pentru alegerile europarlamentare”, a precizat vineri, 1 martie 2019, la Constanţa. Printre cei 33 de candidaţi înscrişi pe lista de europarlamentare din partea ALDE, se află Gabriel Daraban, președintele Organizației Municipale ALDE Constanța şi Bogdan Tănase, preşedintele Organizaţiei de Tineret ALDE Constanţa (TDLE).

ALDE ar putea avea 5-6 eurodeputaţi în Parlamentul European

Procentul asumat de conducerea ALDE este de 15% la nivel naţional, în contextul alegerilor europarlamentare. Amintim că acestea vor avea loc în luna mai a acestui an. “15%, după calculele mele, înseamnă undeva la 5-6 eurodeputaţi. Aşa că este important să ştim care sunt primele şase locuri. Dar orice loc este onorant pentru colegii noştri din ALDE, având în vedere că se depune o listă completă, ceea ce înseamnă 33 plus rezervele. Pe primele şase locuri se află Norica Nicolai, Daniel Barbu, Renate Weber, Ovidiu Silaghi, Varujan Vosganian şi prietenul meu, Andrei Gerea”, a precizat senatorul Ion Popa.

Gabriel Daraban: “Nu vorbim de o poziţie anume pe listă”

Gabriel Daraban, preşedintele Organizaţiei Municipale ALDE Constanța, a declarat că pentru candidatura sa a venit cu un proiect din zona portuară, afirmând că important este că judeţul Constanţa se află pe lista ALDE, la europarlamentare. “Ideea de a ne înscrie pe lista de candidaţi a fost discutată şi cu colegii de la Bucureşti. Constanţa trebuia să aibă cel puţin un reprezentant pe listă, având în vedere faptul că suntem un oraş cu un interes major în economia naţională. Practic, pentru mine este foarte important acest lucru, având în vedere că ne aşteaptă nişte campanii electorale şi trebuie să ne rodăm, trebuie să înţelegem fenomenul, mai ales cei care nu au activat în mediul politic, şi eu zic că este de bun augur. La momentul de faţă, din ce am înţeles sunt pe locul 19, sub mine sunt și secretari de stat, nu vorbim de o poziţie anume pe listă, nu a fost în discuţie niciodată. Practic, s-a făcut o selecţie, corectă din ce am înţeles, în baza şi a unor proiecte şi a experienţei politice şi a relaţiilor politice la nivel european. România trebuie să-şi trimtă în Parlamentul European, oameni de valoare, să ne reprezinte cu brio. Noi am prezentat pentru dosarul nostru nişte proiecte politce”, a precizat Gabriel Daraban.

Daraban, despre proiectul său din campanie: “În continuare Dunărea este impracticabilă”

Gabriel Daraban a venit, în contextul alegerilor europarlamentare, cu proiectul Rin-Dunăre. Acesta propune înfiinţarea unei companii de management, care să coordoneze activitatea pe Dunăre, având în vedere că ţările riverane au opinii diferite. “La mine, pentru că provin din domeniul portuar, a trebuit să mă focalizez pe acest lucru, şi automat, am ales Coridorul European 7, ştiţi şi dumneavoastră foarte bine de Rin-Dunăre, este un proiect despre care discutăm de când m-am apucat de muncă. Din 1997, 1998, am început discuţiile şi nu sunt terminate. În continuare Dunărea este impracticabilă, o mare parte din an. Intenţia este şi ceea ce am propus eu să se înfiinţeze o companie de management, care să coordoneze activitatea pe Dunăre, având în vedere că ţările riverane au opinii diferite. Practic, România, Serbia şi Austria sunt singurele care doresc acest proiect şi celelate ţări sunt orientate spre porturile de la Adriatică”, a declarat Gabriel Daraban.

Proiectul Rin - Dunăre este un proiect vital, susţine Daraban. “Este un poriect european, suntem în precampania alegerilor pentru Parlamentul European, tocmai de aceea am vrut să specific - acest proiect, pentru constănţeni şi pentru Portul Constanţa, este vital. Practic, prin implicarea reprezentanţilor României şi printr-un proiect pertinent, administrat cu ajutorul ţărilor care au experienţă, printr-o companie de management, urmează să se administreze traficul pe Dunăre şi investiţiile care trebuie făcute pe Dunăre”, a mai afirmat Gabriel Daraban.

ALDE Năvodari vrea un rezultat cu două cifre

Bogdan Tănase, preşedintele TDLE Constanţa, vicepreşedinte TDLE la nivel naţional şi preşedinte ALDE Năvodari, speră într-un rezultat cu două procente în contextul alegerilor europarlamentare din luna mai.

“Sunt onorat că mă aflu pe lista de europarlamentare. Cum a spus şi colegul meu Gabriel Daraban contează mai puţin locul, important că suntem acolo. ALDE Constanţa şi-a propus să facă o figură frumoasă, nu doar pe plan local, şi pe plan naţional, cum a spus domnul preşedinte Iani Popa, sperăm într-un rezultat cu două cifre, eu sper undeva 15-16-17%”, a menţionat Bogdan Tănase.

Bogdan Tănase propune un proiect social

Bogdan Tănase vine cu un proiect social, iar susţinerea TDLE va fi foarte importantă în această campanie, susţine Bogdan Tănase. “Ne-am mobilizat, am avut deja câteva acţiuni, vom avea şi sâmbătă. Începem o campanie electorală pe care o vom derula pe parcursul a 2 luni, în martie şi aprilie. Se va numi “Primăvara Umanitară”. Vom încerca să ajutăm cât mai multe familii nevoişe din judeţul Constanţa, copii nevoiaşi din judeţul Constanţa, bătrâni nevoiaşi din judeţul Constanţa şi, eu zic, că o să ne iasă acest lucru. Am mobilizat undeva la 50 de tineri pentru viitoarele activităţi TDLE, ALDE, unde avem şi sprijinul OFLDE – Organizaţia de femei ALDE. Asta denotă o implicare a tuturor colegilor în activităţile şi campanile următoare şi denotă faptul că ALDE Constanţa este din ce în ce mai stabilă, din ce în ce mai puternică şi din ce în ce mai unită”.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si cu tovarasu meu Vrabie ce faceti nul puneti pe liste ca el trage pe as adica partidu
0
0
Conducerea ALDE CONSTANTA o haita de BORFASI care au FUGIT prin toate partidele si lipsiti de OMENIE, la cacat cu voi .DACA luati 2 la% ,este mult, niste HOTI si MINCINOSI
8
0
Grapinii tot alde este muie alde
5
0
Super. Succes si multe impliniri. Un sprijin pentru schimbare. ALDE
1
9
Daraban trimite birocratii sa ia adeziuni si semnaturi peutru europarlamintare cu japca forseaza omeni sa semneze sa vina dna sa va ia.
11
3
Familia Daraban, orientata ca de obicei. Dupa ce a terminat cu PSD ,acum ,joaca la doua capete. Unul cu Iohanis ,celalalt cu Tariceanu.
9
8
Mult succes Alde!!!
6
11
Multa bafta, ALDE!
6
11
Mult succes ALDE !
4
10
Succes ALDE !
5
11
Votam ALDE!!!
5
11
Mult succes!!
5
9
Un partid de calitate
5
11
Doi oameni de calitate! Multa bafta, ALDE!!!
8
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212