REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ALERTĂ! Bulgaria solicită românilor TEST PCR, chiar dacă suntem VACCINAȚI

ALERTĂ! Bulgaria solicită românilor TEST PCR, chiar dacă suntem VACCINAȚI

Replica API 5 noiembrie 2021 | 00:00 4613

Autoritățile din țara vecină, Bulgaria, au înăsprit regulile pentru românii care intenționează să călătorească pe teritoriul său.

Bulgaria solicită un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore, românilor care intenționează să călătorească pe teritoriul său. Măsura a fost adoptată în contextul trecerii României în zona roșie a statelor cu o rată de infectare foarte ridicată. S-a întâmplat din cauza exploziei de cazuri COVID din ultimele două luni, din România.

Autoritățile sanitare din statul vecin solicită un test PCR negativ chiar dacă cetățenii români au certificat verde care atestă că au fost vaccinați ori că au trecut prin boală în ultimele șase luni. Informația a fost confirmată pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe.

Cei care nu au un certificat verde care atestă vaccinarea, pot prezenta doar testul PCR, însă vor fi nevoiți să stea în carantină 10 zile.

Cine este exceptat de la aceste reguli

Noua reglementare se aplică doar celor care au ca destinație finală Bulgaria, iar nu și celor care doar tranzitează țara. De asemenea, sunt exceptați copiii cu vârsta de până în 12 ani, conducătorii de autocare care efectuează transport internațional de persoane, șoferii de camion, piloții de avion și studenții străini care învață în Bulgaria.

„În cazul minorilor cu vârste între 12 și 18 ani, intrarea în Bulgaria este permisă pe baza prezentării unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID sau a unui document similar, cu aceleași date ca și certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe din România.

Bulgaria a introdus noi restricții anti-COVID

Din data de 4 noiembrie, Bulgaria a introdus mai multe restricții pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

Astfel, barurile și restaurantele se închid la ora 23.00, iar în interiorul acestora trebuie respectate măsurile de distanțare. De asemenea, muzeele, galeriile de artă, cinematografele, teatrele și sălile de sport au fost închise.

În ceea ce privește evenimentele cu public, precum nunțile, botezurile și petrecereile private, se pot ține cu participarea a cel mult 15 persoane în spațiile închise. În spațiile deschise, numărul de participanți permis este de 30 de persoane, scrie evz.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Test se cere si in germania chiar daca esti intepat numai in ro trebuie mwistii sa scape de 120 milioane de doze
9
4
Pana si bulgarii sunt mai destepti ca noi
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468