REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ALERTĂ: Centrala Nucleară de la Cernavodă ar putea intra în CARANTINĂ din cauza coronavirusului

ALERTĂ: Centrala Nucleară de la Cernavodă ar putea intra în CARANTINĂ din cauza coronavirusului

Replica API 12 martie 2020 | 00:00 8239

Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă asigură aproximativ 20% din necesarul de energie electrică al României, iar sănătatea angajaților săi reprezintă astfel un subiect de securitate națională. În cursul zilei, au circulat informații cu privire la instituirea carantinei la CNE Cernavodă, în contextul amenințărilor care vin din partea coronavirusului, afecțiune ce începe să facă ravagii și în România.

Într-un document oficial, semnat de directorul general Cosmin Ghiță, Nuclearelectrica dezminte instituirea carantinei la centrala de la Cernavodă.

”Față de solicitările de informații privind instituirea carantinei la CNE Cernavodă, SN Nuclearelectrica SA infirmă intrarea în carantină și face următoarele precizări cu privire la planul de protecție elaborat și implementat în contextul riscului asociat cu infectarea cu coronavirus”, transmite Nuclearelectrica. ”Având în vedere importanța strategică a SNN, aceea de asigurare constantă a producției de energie electrică la nivel național, în condiții de siguranță, coroborat cu protecția personalului și a comunității locale, compania a elaborat un Plan de Continuitate a activităților în cazul unei epidemii și a format un Grup de Lucru intern care elaborează, coordonează și implementează măsurile de prevenire și planifică măsuri de protecție în funcție de posibila evoluție a situației”, se arată într-un document Nuclearelectrica.

”Planul de asigurare a continuității este elaborat în concordanță cu legislația națională și măsurile stabilite la nivel guvernamental și este actualizat în mod continuu ținând cont și de standardele și experiența internațională în domeniul nuclear”, explică societatea de stat.

Spațiu special pentru personalul esențial

”Planul se aplică gradual, de la măsuri preventive de igienă până la măsuri de asigurare a personalului esențial, a cărui implementare depinde de nivelul de risc asociat, însă este unul prin excelență proactiv în așa fel încât să se reducă la minim riscul de contaminare cu coronavirus pentru personal”, se arată în documentul companiei care administrează CNE Cernavodă.

Nuclearelectrica pregătește inclusiv un spațiu special de carantină în incinta centralei nucleare, pentru protejarea personalului esențial în producția de energie electrică.

”Pentru asigurarea personalului esențial în vederea operării în siguranță a instalației, SNN/CNE are în plan inclusiv măsura organizării unui spațiu special amenajat, cu respectarea tuturor condițiilor necesare, inclusiv hrană și transport, măsura urmând a fi implementată conform legislației în vigoare. Această măsură se va aplica în strânsă corelație cu evoluția răspândirii coronavirusului și are drept scop protejarea personalului esențial și asigurarea continuității operaționale și de producție.

De asemenea, SNN are stabilit un plan de măsuri pentru toate categoriile de personal care este aplicat gradual în funcție de evoluție”, se mai arată în documentul Nuclearelectrica.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din data de 17.03. au inceput sedintele la SNN stabilindu-se liste cu personalul care va ramane sa locuiasca in campus intre 2-8 saptamani cat va fi alerta.Deja au inceput sa se manance intre ei, ca cei alesi vor fi platiti 300% si vor beneficia de multe facilitati.Din ora in ora s-au facut liste peste liste, taiau pe unii de pe lista di bagau altii.Firmele contractoare isi trimit personalul acasa de luni 23 martie in concedii fara plata.Tare mult mi-as dori sa nu functioneze ceva la centrala si sa-i vedeti pe ,, marii specialisti '' ce terminati sunt.
0
0
Sper din tot sufletul sa nu se gaseasca buget pentru retehnologizarea unitatii 1 si sa sa fie ingropata in 2026. Atunci sa-i vezi pe arogantii si spagarii astia de angajati ce or sa dea din coate si or sa se sape unii pe altii ca sa-si pastreze posturile...
0
0
Daca se inchide centrala o sa fiu iar macaragiu?!
1
0
Tu vb de moldoveni jegosule tu un moldovean parvenit ajuns sef
1
0
Moldovenii sunt Coronavirus la centrala nucleara!
5
1
Sa bage in carantina si divortatele de la primarie ca raspandesc sculamentocoronavirus
9
1
este personal de continuitate, experti, etc. daca nu sunt astia exista riscul sa bubuie centrala. Este personal tehnic specializat
0
5
Prostie al salariatiilor de la SNN.Datorita salariilor mult prea mari multi salariati si au depasit bunul simt si aroganta ii caracterizeaza.Cand vezi un salariat de la Centrala Nucleara veti vedea un MUNTE DE PROSTIE.
11
3
Sa ma cac in centrala voastra cu tot cu angajatii ei pilosi si spagari.
12
6
De ce scrieti ALERTA in titlu ?
4
4
25% sunt pensionari.
5
6
nu si..ELCOMEXUL...daca se inchide ce face matuaratoarea sefa de la elcomex..biata de ea...sta si mananca KAKAT...de toata lumea...elcomexule..ba..tu esti sanatos la minte???alta jigodie care stie sa mature n-ai gasit??cred ca japita asta va luat mintile...cu pestii ei afumati si kakati...
7
8
Ce treaba au atomii cu virusul? Daca inchide reactorul nu o sa mai fie iar dat drumu, putem sa ne luam la revedere de la centrala
4
5
virusul nu ii poate atinge pe moldoveni asa ca cne cernavoda este in deplinatate siguranta.
9
5
octombrie 2018, Centrul Johns Hopkins pentru Siguranta Sanatatii impreuna cu Fundatia Bill and Melinda Gates, cu toate ca nu exista nicio amenintare de pericol pandemic, au organizat si gazduit asa numitul "Event 201" un exercitiu de simulare a unei pandemii de grad innalt.V AM NOMINALIZAT IN TITLU CA VOI SUNTETI PSD ISTI PLATITI SA SCRIE si urmeaza sa apareti si la articolul asta cu eventuale Raspunsuri
5
5
trebuie inchise institutiile, magazinele si granitele 2 saptamani, cat mai repede
14
2
sa vina curvele din Columbia
12
2
o sa fie cel mai infestat!
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108