REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

ALERTĂ la Constanţa! Ne aşteaptă temperaturi critice! S-a întrunit comandamentul de urgenţă!

ALERTĂ la Constanţa! Ne aşteaptă temperaturi critice! S-a întrunit comandamentul de urgenţă!

Replica API 4 august 2017 | 00:00 360

Autoritățile din Constanța s-au întrunit pentru a discuta măsurile din următoarele zile, fiind vorba de problemele cauzate de caniculă.

"Am decis să facem acest comandament din cauza temperaturilor ridicate de pe litoral. Sunt prezenţi toţi reprezentanţii de la structurile descentralizate din Constanţa", a spus prefectul Ioan Albu, joi, 3 august.

"Ne aşteaptă două zile sub incidenţa codului portocaliu, inclusiv la litoral. Zona de vest a judeţului e cea mai afectată, cu temperaturi de 38 de grade, chiar 39 de grade, iar pe litoral o să fie 34 de grade. Duminică o să fie până la 36 de grade", au spus meteorologii de faţă.

Directorul Direcție de Sănătate Publică, Constantin Dina, a declarat că în cele două zile de caniculă se va monitoriza apa potabilă, dar și apa de îmbăiere. Serviciul Județean de Ambulanță Constanța și-a suplimentat echipajele.

Direcția de Sănătate Veterinară a spus că totul se află sub control la instituție, iar criza de pestă porcină care afectează țara ține în alertă medicii veterinari. De asemenea, în ultimele două zile au fost efectuate controale la 35 de unități, dintre care s-au aplicat 12 sancțiuni, valoarea amenzilor fiind de 26.000 de lei.

Măsuri de prevenire pe timpul caniculei

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU, în intervalul 04– 05 august.a.c., pentru judeţul Constanţa şi se va manifesta prin val de căldură, temperaturi extreme, disconfort termic accentuat iar temperaturile maxime se vor situa între 36 şi 39 grade celsius.

De aceea, temperaturile ridicate pot afecta persoanele care se expun timp îndelungat la soare şi pot favoriza producerea incendiilor de mirişti, a vegetaţiei uscate sau a fondului forestier.

În vederea evitării unor astfel de evenimente, care pot pune în pericol viaţa oamenilor, bunurile materiale şi mediul, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, recomandă respectarea următoarelor reguli şi măsuri de prevenire şi protecţie, în perioadele de caniculă şi secetă prelungită:

- este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, în zonele afectate de uscăciune avansată, precum şi pe timp de vânt;

- verificarea utilajelor agricole folosite la recoltarea cerealelor păioase astfel încât să nu constituie surse de aprindere şi dotarea acestora cu mijloace de primă intervenţie;

- restricţionarea efectuării, în anumite intervale din timpul zilei, a unor lucrări care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălzirii excesive;

- asigurarea protejării faţă de efectul direct al razelor solare a recipientelor, rezervoarelor şi a altor tipuri de ambalaje care conţin vapori inflamabili sau gaze lichefiate sub presiune, prin depozitare la umbră;

- prevenirea jocului copiilor cu focul în condiţii şi în locuri în care se pot produce incendii, aceasta constituind o obligaţie a persoanelor care răspund, potrivit legii, de creşterea, educarea şi îngrijirea copiilor.

Este necesar ca persoanele vârstnice, copiii și bolnavii cu afecțiuni cronice, cardiace și respiratorii, să evite deplasările în aer liber, între orele 11:00 – 18:00, dar și locurile aglomerate.

În cazul expunerii la soare trebuie, obligatoriu, să fie folosite mijloace de protecție (pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbracăminte subțire, preferabil din țesături naturale și în culori deschise).

Se recomandă creșterea consumului de apă și evitarea alimentației bogată în grăsimi, în special de grăsimi animale şi a consumului de cafea sau băuturi alcoolice.

Echipajele SMURD ale I.S.U .Constanţa sunt pregătite să intervină pentru acordarea primului ajutor medical calificat, iar celelalte echipe de intervenţie vor acționa pentru limitarea efectelor produse de aceste schimbări ale vremii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E imputit SI disrus.primarul SI consilierii si au facut salarii babane.rusine.
1
0
cand e vorba de analfabeti, nu-i nicio paguba ca o stergeti afara. drum bun si mult noroc celor ce vor fi tratati de voi.
1
0
POATE CU ACEASTA OCAZIE SA II COMUNICATI SI MENEGERULUI GRASA SA NE MAI SLABEASCA CU TELEFOANELE, INTERVENTIILE DOMNIEI SALE.ASTA PT O BUNA DESFASURARE A URGENTELOR CARE AJUNG AICI LA NOI LA UPU.ATMINTERI MULTI MEDICI SE VOR REORIENTA IN PRIVAT S-AU DE CE NU AFARA.POSIBIL SA EXISTE SI INSTITUTI SPITALICESTI IN SPETA URGENTA UNDE SA FIM LASATI SA NE FACEM ACTIVITATEA CURENTA.posibil cin sa ia masuri
0
0
Cine ignora autoprotectia,o face pe barba lui. Bai Murphy,nu-ti face griji! Cand o suna alarma, sa stii sa-ti faci cruce si Dumnezeu cu mila,caci adaposturi in caz de razboi nu ai,daca te bagi ca nataraul la subsol la cutremur sau orice, risti sa ramani acolo,fie halit de sobolani si pureci,electrocutat,zdrobit fie altceva nasol. Pe strada ai totusi sanse mai mari. Fiti seriosi,degeaba se face pregatire teoretica fara logistica.Stii sa tragi cu arma dar tu esti cu mainile goale in fata dusmanului ,ce faci,strigi la el ,, poc,poc''? Nu avem nimic sa ne protejeze,fiti lucizi,ce naiba....
3
0
Ieri au sunat sirenele de alarma antiaeriana in Constanta. Se auzeau bine de tot. Toata lumea se plimba linistita pe strada ca si cum nimic nu ar fi urmat sa se intample. Dar, in caz real, oare tot asa va proceda populatia de pe strada ? Domnule Fagadau, cand faci exercitii de alarma antiaeriana, spune si ce trebuie sa faca populatia de pe bulevardele tale imputite si pline de gropi, de gunoie, fara borduri, fara iarba, fara flori. Ba...am gresit, este un frumos aranjament floral la fantana arteziana din Tomis 3, intersectia Tomis-Lapusneanu, salcami pitici cu iarba, wowbiz !
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212