REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ALERTĂ! MIZERIE de nedescris într-un restaurant de pe LITORAL!

ALERTĂ! MIZERIE de nedescris într-un restaurant de pe LITORAL!

Replica API 22 august 2021 | 14:09 6868

Inspectorii ANPC au găsit, în urma unui control, într-un restaurant din Năvodari, o mizerie de nedescris. Mâncarea era gătită pe un aragaz plin de grăsime, iar chiuvetele erau înfundate şi pline cu apă murdară. Potrivit reprezentanților ANPC, restaurantul nu este la prima abatere, activitatea acestui mai fiind suspendată din cauza peștelui depozitat în condiții improprii.

Este pericol și în restaurantele din Delta Dunării. Produse mucegăite, expirate din 2015 și pește expirat au fost găsite de inspectorii de la ANPC. Și mai grav este că produsele, adevărate pericole pentru sănătate, le erau vândute turiștilor.

În lăzile frigorifice au fost găsite sarmale congelate de mai bine de un an, care urmau să ajungă în farfuriile turiștilor. În frigidere au fost găsite bucăți întregi de salam mucegăit şi brânză putrezită.

41 de tone de alimente neconforme, confiscate

După ce au fost verificate 50 de firme, peste 40 de tone de alimente neconforme au fost confiscate.

,,Este imposibil să existe vreo explicatie şi ca urmare nici nu poţi să asculţi vreo explicaţie’’, a precizat Sorin Susanu, comisar șef ANPC.

,,Discutăm de peste 41 de tone de produse alimentare neconforme care au fost oprite de la comercializare’’, a mai transmis comisarul șef ANPC.

Peste 50 de firme au fost verificate, în ultimele patru zile, la Murighiol. Câteva dintre cele cu probleme sunt restaurantele unor hoteluri cu multe stele, preferate de turişti.

„Peste 53 de agenți au fost controlați. Comandamentul din Deltă nu s-a mai desfășurat de ani de zile.

Bilanțul negru arată că sunt produse expirate din 2014, lucru inacceptabil. Și la Năvodari e la fel de grav. Activitatea a mai fost suspendată, iar acest operator nu a înțeles nimic, a fost găsit din nou cu peștele depozitat în condiții de neacceptat, care pun în pericol sănătatea turiștilor”, a declarat Sorin Susanu, comisar șef ANPC, potrivit realitatea.net.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cherhanaua Lotca in incinta marelui peste alb
0
0
O fi si peninsula? Va rugam sa spuneti care sunt!
3
0
O fi Cherhanaua Tasaul????
3
0
Dati nume de restaurant sa stim pe care le evitam
19
0
Daca nu va place sa mancati la restaurant saracilor puteti sa stati acasa sau sa va duceti in alta parte Noua ne place la navodari, e cel mai frumos oras Pacat ca e locuit
7
26
odata la doi trei ani amenzile sunt vax pentru patronii pusi pe chilipire si nesimtire!
20
1
n-a dat proprietarul nimic.
20
1
Mancare expirata din 2014? Cand au fost controlate exact cum trebuie aceste restaurante? De ce dau mari acum cu cate nereguli au gasit? Pana acum de ce nu si-au facut treaba inspectorii?
31
1
Cam toate restaurantele de pe litoral arata la fel. Atentie mare unde mancati. Nu sunt fan junk food dar McDonalds e restaurant cu stea Michelin in comparatie cu bucatarile astea de la mal de mare.
32
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614