REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Alexandru Micu: 'Lumea asociază yachting-ul cu oamenii cu bani. Departe de adevăr!'

Alexandru Micu: 'Lumea asociază yachting-ul cu oamenii cu bani. Departe de adevăr!'

Replica API 5 aprilie 2019 | 11:24 1441

Confirmat ca președinte al Federației Române de Yachting

Confirmat ca președinte al Federației Române de Yachting

Constănțeanul Alexandru Micu, lector universitar în cadrul Universității Maritime Constanța, a fost confirmat în funcția de președinte al Federației Române de Yachting, în urma Adunării Generale care a avut loc, sâmbătă, 30 martie a.c.. Menționăm că Alexandru Micu a fost ales în funcție, interimar, încă din mai 2018, în urma demisiei lui Ionuț Pițirigă.

Alexandru Micu este cadru didactic în cadrul Universității Maritime din Constanța, doctor în științe al Universității de Educație Fizică și Sport din București și deține un master în domeniul managementului și organizării bazelor sportive. Este unul dintre cei mai apreciați sportivi și antrenori din România, fiindu-i acordat titlul de „Maestru al sportului” și decorat cu Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a.

În ceea ce privește planurile pe care le are în vedere pentru dezvoltarea Federației Române de Yachting, dar mai ales a acestui sport, Alexandru Micu a enumerat, pentru „Replica de Constanța”, pregătirile pentru campionatele naționale ce vor fi organizate în acest an, dar și pentru participările la campionatele europene și internaționale.

„Avem campania olimpică pe care am demarat-o, în parteneriat cu Comitetul Olimpic Și Sportiv Român, pentru sportiva Ebru Bolat, sperăm să ajungem la jocurile olimpice măcar cu o calificare, dacă nu și cu un rezultat, cu această sportivă. Apoi, avem toată organizarea de campionate naționale, deschidem sezonul cu concursul de bărci mici, Cupa 1 Mai, iar la bărcile mari competiția va fi în primul week-end din iunie, prin Cupa Seanergye”, a afirmat Alexandru Micu.

Totodată, acesta a arătat că la nivelul federației se intenționează derularea a două proiecte, unul pentru pregătirea de instructori sportivi, iar celălalt pentru atragerea copiilor către acest sport. Însă, asemenea altor ramuri sportive, ceea ce le lipsește este finanțarea.

„Din nefericire, ne luptăm cu emblema cuvântului yachting, care în mintea oamenilor înseamnă, în general, niște oameni care au extraordinar de mulți bani. Lucrurile sunt departe de a fi adevărat sau parțial. Față de cei care merg pe yachturile acelea scumpe, cum se întâmplă la categoria ORC, unde o barcă este undeva la 100.000 de euro, când vorbim de copii, vorbim despre copii din familii cu finanțare modestă și trebuie să susținem activitatea. Sunt sportivi de performanță, așa cum sunt la canotaj sau gimnastică, așa sunt și la noi. Finanțarea la nivel național nu se acordă dacă nu sunt rezultate și nu putem să ajungem la rezultate dacă nu suntem finanțați.

Avem o serie de proiecte în minte, dar nu avem finanțare, așa că dacă cineva dorește să sponsorizeze îl primim cu brațele deschise, vrem să inițiem două proiecte mai mari, unul destul de tangibil în momentul acesta, va fi primul curs din istoria federației de instructor sportiv. Este un curs coordonat de federație, avem un partener care se ocupă de training-ul teoretic, Centrul Român de Studii Sportiv Educaționale.

Un alt proiect pentru care nu am găsit finanțare până în acest moment este o școală itinerantă; vrem să mergem prin țară, pe unde sunt lacuri, iar în parteneriat cu autoritățile locale, primării, consilii județene, consilii locale, să inițiem copii pe bărcile mici cu vele”, a mai afirmat Alexandru Micu.

Tot în cadrul adunării de sâmbătă, Iulia Fulicea a fost aleasă în funcția de vicepreședinte a Federației Române de Yachting, iar Andrei Octavian Teodorescu a obținut un mandat de membru al Consiliului Federal, ambii fiind multipli campioni naționali și balcanici și implicați activi în dezvoltarea yachtingului în România.

Pe lângă cele trei numiri, Adunarea Generală a mai aprobat rapoartele de activitate, financiar și al cenzorului pe anul 2018, precum și afilierea definitivă a „Asociaţiei Club Sportiv DAC Yacht Club” astfel numărul membrilor afiliați definitiv la FRY ajungând 23 de asociații.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Invidia va roade
1
3
Biberon - campion!?!
3
0
Lumea asociaza yachting-ul cu hotii cu bani.
1
1
uite-l si pe milogul asta!!! il pupa in cur pe panait toata ziua si nu-si face orele. ia bani degeaba de la mascarada de universitate numita UMC
6
1
Studenti prinsi ca au dat spaga si au recunoscut. Rectorul de la UMC i-a facut prosti pe studenti ca au recunoscut ca au dat. Ca daca au recunoscut, a trebuit sa-i dea afara.
4
0
universitatea maritima e o mare panarama, dai banu si iei diploma.
5
0
nu este sport scump ? ha ha ha. ha ha ha . labagiul asta stie ce este MUNCA?
9
0
Micule, tu vorbesti? Stii doar ce escroc esti ...
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218