REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

ALO, Primăria! Ce faceţi cu LOCURILE de JOACĂ din Poarta 6?

ALO, Primăria! Ce faceţi cu LOCURILE de JOACĂ din Poarta 6?

Replica API 27 iunie 2020 | 00:00 2068

Parcurile sunt inima orașului în care trăim, ele pompează zilnic oxigen. Cu toate acestea, Constanța stă foarte prost la capitolul investiții în spațiile verzi. Locuitorii de la malul mării sunt intrigați de modul în care primăria gestionează această problemă sau, mai bine zis, de cum este trecută cu vederea. Clădiri țanțose se ridică pe locurile în care ar fi trebuit să domnească parcuri generoase, dar asta este alt subiect pe care nu-l vom aborda acum.

Locuitorii din Poarta 6 duc lupte "crâncene" pentru a câștiga un loc în cele două parcuri "gospodărite" de Primăria Constanței. Cu mic cu mare, constănțenii fac slalom printre gunoaie, garduri rupte și bănci abandonate puse la loc de cinste. De locuri de joacă, nici nu mai vorbim. Nici în cel mai ascuns cătun nu se pomeneşte aşa ceva.

40.000 de suflete se "bat" pe două parcuri

În cursul zilei de vineri, 26 iunie, pe o băncuță decorată cu graffiti și împrejmuită de coji de semințe, o tânăra mămică își monitoriza grijulie cei doi copii. Aceasta ne-a relatat aventura pe care o trăiește zi de zi, în parcul minune, din Poarta 6.

"Avem două parcuri, mari si late. Când parcul nu este supraaglomerat și reușesc să prind un loc, încep o nouă aventură. Maidanezii care-și fac veacul în parc, mă țin mereu cu inima la gură. Nu poți să știi ce reacții au aceste animale in preajma celor mici. De curățenie, ce să va mai zic? Se face, dar nu prea", ne-a mărturisit Cristina T.

Un alt constănțean ne-a povestit cum arăta, în trecut, parcul minune din Poarta 6: "Aici erau flori, doamnă, multe flori. Era o grădină superbă. Acum arată așa cum este tot orașul, în paragină. In partea dreapta, acolo unde sunt blocurile, era tot parc. Acum sunt blocuri. Unde se duc banii constănțenilor, doamnă, în buzunarul cui? Duceți-vă în parcul mic. Nici iarbă nu sunt în stare să o tundă".

Şi părinţii sunt revoltaţi. Încă aşteaptă un loc de joacă demn de secolul XXI, sigur pentru copiii lor.

M.S

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aceste asa zise locuri de joaca nu sunt decat surse de mizerie si golaneala. Vor mamele sa aiba unde sparge seminte si unde arunca chistoace pe jos iar golanii sa bea seara.
4
1
Nu vedeti cum va orbeste Fagadau ? Va da NIMIC SI VOI AL ALEGETI! TREZITIVA
2
0
bai voi sunteti tampiti ? Au luat si gardurile ce dracului loc de joaca sa mai faca ? Un bloc , doua .......asta e interesul
2
1
Ala e parcul unde a plans mazare cu lacrimi de crocodil. Apoi a facut blocuri in parc
3
1
Daca 90% sunt moldoveni.astia distrug tot.
7
2
Replica la arabetele ala de ce nu lasati sa comenteze lumea. Ati incasat banii si v-a spus sa nu lasati oamenii liber la comentarii, eram si noi curiosi!? Vreti sa ne conduca arabetii lui Rujatul si pensatul ?
8
1
zice ca un grup de interese bla bla. Sa fie Hasoti sau Dusu de la Celco?
5
0
Replica, va rugam nu mai promovati infractori. Asta face presa si TV de 30ani. Incepeti sa promovati oameni noi, care vor sa schimbe ceva din ce a mai ramas de la infractorii care au condus pana acum in orice domeniu. Promovati si altceva decat psd caci veti muri si vom muri cu ei de gat.Sunteti pe dinafara,nu va pasa de constanteni daca zilnic doar de Fagadau, Ponta, Tariceanu, Basesecu, Gusa scrieti, astfel incat acestia sa ia din voturile USR si PNL. Sunteti mai rau ca Teffegraful. Favorizand infractorii vedeti unde am ajuns.Vom dispare ca tara,vom fi injumatatiti de covid.Rusine sa va fie
5
3
de infractori polaris ! Se vede ca il spaguiesc pe hotul fagadau !!!
6
2
Pai sunt multi nesimtiti in cartier care sparg seminte , beau bere si vin cu cainii sa se caca pe locurile de joaca. De aceea nu se face acolo.
14
3
VOTATI FAGABOU!
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272