REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ALTE ARESTĂRI în DOSARUL COCAINEI din MARE

ALTE ARESTĂRI în DOSARUL COCAINEI din MARE

Replica API 22 aprilie 2021 | 13:09 11624

Alte două persoane au fost arestate preventiv în dosarul ”Cocainei din mare” Este vorba despre Claudiu Alexandru și Iosif Augustin Șugar, decizia aparținând Tribunalului Tulcea.

Mai exact, la data de 21 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Tulcea, au pus în executare două mandate de arestare preventivă emise de Tribunalul Tulcea, pe numele a doi bărbați de 40 și 32 de ani, ambii din municipiul Galați, cu reședințe în Spania.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2019, cei doi bărbați în cauză ar fi constituit un grup infracțional organizat împreună cu alte persoane de cetățenii diferite, cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină (trei tone) din America de Sud-Brazilia, portul Belem, pe apele teritoriale românești ale Mării Negre, în vederea distribuirii acesteia pe piețele din Europa.

În cauză, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbați pentru 30 de zile, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,Trafic ilicit de droguri de mare risc”, ,,Trafic ilicit internațional de droguri de mare risc” și ,,Inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni grave”.

Ambii bărbați au fost depuși de către polițiști la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Tulcea, în vederea executării măsurilor preventive.

Citește și: Poliția Română, CLARIFICĂRI cu privire la captura de DROGURI de la malul mării!

Cum a început

Cazul a ajuns în atenția autorităților și a opiniei publice în luna martie 2019, atunci când pe plaja din Sfântu Gheorghe a fost descoperită o tonă de cocaină. De asemenea, mai multe pachete de cocaină au fost aduse de curenți pe tot malul Mării Negre, în zona litoralului românesc.

Gruparea infracțională avea ca lider un cetățean de origine libaneză cu rezidența în Brazilia și în componență cetățeni brazilieni, dar și de alte naționalități (cum ar fi membrii echipajelor celor două nave folosite la transportul drogurilor din Brazilia), precum și cetățeni români, spanioli, sârbi și ucrainieni.

Cine sunt membrii grupării infracționale

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie - martie 2019, s-a constituit grupul infracțional organizat cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină din America de Sud – Brazilia, Portul Belem, furnizată de N.E.N.J. zis „SHEIK-UL” (cetățean libanez cu reședința în Brazilia), iar ulterior de a extrage această cantitate de cocaină din apele teritoriale românești ale Mării Negre și de a o preda persoanelor din cadrul grupării infracționale responsabile cu transportul acesteia spre țări din Europa de Vest şi Balcanii de Vest, în vederea plasării pe pieţele din Europa.

M.G., M.I., P.A., Ș.I.A., (cetăţeni români), N.E.N.J.(cetăţean libanez cu reședința în Brazilia), D.D.A., L.P.R.P., L.P.E.J., S.N.J.A., (cetăţeni spanioli) și S.P. (cetăţean sârb), la începutul anului 2019, au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, în care i-au cooptat și pe coinculpaţii, A.C., P.S.A., Ș.B.A. (toţi cetăţeni români), C.H.A.J. (cetățean spaniol), K.R. (cetăţean ucrainean), dar şi pe K.T. și C.N., coinculpații.

Din martie 2019, întreg grupul infracțional organizat a acționat în mod coordonat, reușind, ulterior preluării de la furnizorii predominant columbieni, și introducerea pe cale maritimă din Brazilia și transportul pe teritoriul României, a cantității totale de 1.797,399 kilograme cocaină, droguri de mare risc,în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro en gros, respectiv aproximativ 600 milioane euro, valoare de piaţă.

Citește și: DETALII din dosarul „COCAINA DIN MARE”. Scuza inculpaților sârbi: voiau să ajungă la Brașov, dar s-au rătăcit și au ajuns în Deltă!

Operațiune pentru recuperarea pachetelor cu cocaină din Marea Neagră

Procurorii spun că indivizii și-au asigurat logistica necesară recuperării și manipulării drogurilor, respectiv au închiriat locații izolate în Delta Dunării, au cumpărat autovehicule, două bărci de mare viteză, un peridoc, telefoane mobile, cartele sim prepaid, stații de emisie-recepție, anvelope speciale pentru deplasarea pe nisip, saci de rafie pentru transportul pachetelor, fierăstrău electric pentru tăierea pereților ambarcațiunii răsturnate în Marea Neagră și în care se aflau pachetele cu cocaină recuperate.

Liderul grupării, unul dintre cei mai cunoscuți traficanți

Inculpatul N.E.N.J. se află în evidențele autorităților libaneze pentru infracțiuni de trafic de droguri, acesta încălcând legislația libaneză cu privire la traficul de droguri de 12 ori în perioada 1994 - 2016.

N.E.N.J. este unul dintre cei mai cunoscuți traficanți / distribuitori de droguri din America de Sud, nu a recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa cu ocazia audierii efectuate de către procurorii DIICOT – Structura Centrală în Brazilia, la data de 19 decembrie 2019. Mai mult decât atât, a încercat să justifice formularea acuzațiilor împotriva sa prin notorietatea pe care o are în lumea traficanților internaționali de droguri.

Potrivit informațiilor transmise de către Interpol Brazilia, N.E.N.J. a fost arestat la data de 21 octombrie 2019 şi se află încarcerat în Brazilia, în Penitenciarul „Paulo Luciano Campos” din statul Sao Paulo, oraş Avare, fiind condamnat la o pedeapsa de 22 ani închisoare pentru trafic de droguri.

Citește detalii aici: DETALII INCREDIBILE cu POLIȚIȘTI IMPLICAȚI în dosarul COCAINEI de la MAREA NEAGRĂ

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sefi vostri? tot cu ayahoaska.
2
0
La smoala cu marfa
0
1
RAYM SIFONU SI CI TAMER SA VA IA DRACU DE SIFOANE SI CU VASILICA HIPOTENTU MIATI BAGAT FRATIORU LA PUSCARIE NU POT SA MAI IMI VIND MARFA DE VOI SIFOANELOR RAIM DIN MANGALIA SEFU LA SIFOANE DIICOT
0
0
Ce va tot lamentati ,nimeni nu va baga drogurile pe gat . Drogurile omoara in special retardatii si psihopatii .
9
6
Asta inseamna ca in ultimul timp a intrat marfa multa,,,asta e doar kota ca sa functioneze sistemul de distribuit faina fara probleme din partea politiei,,,!
10
1
Este implicat si Cristi Bozolan de la Politie care il acopera pe alt dealer din Mangalia si anume pe finul lui unu zis Verde! Se mai vand multe droguri si in zona La Moara tot in Mangalia. Direct la puscarie cu toti vanzatorii de moarte !!!
12
0
Raducanu Razvan din Mangalia fiu de fost politist este un criminal nenorocit a omorat lumea cu drogurile lui!! Si o sa mai omoare si pe altii cu drogurile Alo Diicotu! Raducanu Razvan si Cristi Dafina vand droguri atat in Mangalia cat si prin Constanta!
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108