REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

AMĂNUNTE despre ARESTAREA lui Radu Mazăre! Ce se aude despre extrădare

AMĂNUNTE despre ARESTAREA lui Radu Mazăre! Ce se aude despre extrădare

Replica API 11 mai 2019 | 00:18 680

Radu Mazăre a fost arestat de autoritățile din Madagascar, la data de 8 mai, fiind reținut pe aeroportul din Antananarivo, la punctul de control al documentelor, alături de iubita sa. Și de atunci s-au făcut tot felul de speculații cu privire la reținerea sa, inclusiv că ar fi făcut infracțiuni acolo. Însă, iată că detalii ciudate ies la iveală, în sensul că, brusc, a apărut în evidețele din Madagascar ca urmărit internațional, în condițiile în care, în urmă cu câteva ore nu apărea. Cât despre procedura de extrădare, se pare că magistrații Curții de Apel București au dat soluția (sunt întrunite condițiile) și toate documentele sunt pregătite.

Informația cum că Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar a fost confirmată, pe 8 mai, de către Poliția Română. ”Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile. Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional. Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2019, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat”, potrivit unui comunicat de presă.

Ulterior, pe 10 mai, a apărut și informația conform căreia Curtea de Apel București a dat soluția în privința extrădării, în sensul că sunt întrunite toate condițiile.

DETALII CIUDATE: A apărut ca urmărit internațional deodată! Dar până atunci?

Menționăm că fostul primar al Constanței a fost condamnat, în februarie 2019, la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor de plaje. Decizia a fost definitivă. Apoi, în aprilie, Mazăre a mai bifat 9 ani și 10 luni, în dosarul Polaris, dar decizia nu e definitivă. Însă, el a fost dat în urmărire încă de când a părăsit țara, în decembrie 2017. Dar asta nu l-a împiedicat să aibă probleme în Madagascar și nici să apară în evidențele de acolo.

Potrivit jurnaliștilor de la Evz.ro, care au obținut detaliile în excluivitate: ”Mazăre solicitase o prelungire a permisului de rezidență, care se acordă, conform spuselor consulului onorific al Madagascarului la București, numai pe câte un an și logic, se reînoiește anual. Doar că Mazăre depusese o cerere specială, pentru o prelungire de cinci ani și, culmea, a fost anunțat că i s-a aprobat. A fost programat pentru ziua de miercuri să meargă la Ministerul de Interne din capitala Madagascarului pentru a-și ridica actele. Fericit pentru că obținuse ceea ce își dorise, Mazăre și iubita lui s-au îmbarcat pe aeroportul din orașul Diego Suarez și au zburat spre Antananarivo. Au ajuns cu bine în capitala Madagascarului și au plecat direct spre sediul Ministerului de Interne. Acolo Radu Mazăre a intrat în posesia actelor de rezidență pentru o perioadă de cinci ani. A plecat și a dat mai multe telefoane în România ca să-și anunțe realizarea. A vorbit, printre alții, cu mama sa, cu fiul său Răducu și cu frații săi. Le-a spus acestora că a reușit să obțină rezidență în Madfagascar pentru încă cinci ani și că vreo două ore o să aibă telefonul închis pentru că o să fie în aeroport și în avion, în drum spre Diego Suarez. Pe aeroportul din Antananarivo, la punctul de control al documentelor, cei doi au fost reținuți. Numele și poza lui Radu Mazăre a apărut pe ecranul calculatorului celui care se ocupa cu accesul pasagerilor în zona de îmbarcare, ca urmărit internațional”.

Și de aici întrebările: de ce nu a apărut ca urmărit și când a fost verificat pentru a pleca spre capitală? De ce nu a fost reținut la Minister? Să fie o strategie a celor de la INTERPOL? Atunci ce urmează?

Cert este că se va analiza legalitatea mandatului de arestare și nu este exclusă posibilitatea de a fi eliberat.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Merita sa stea impreuna cu porcusor in puscarie pana mor la cat rau au facut Constantei.
1
1
Mama,fiul Raducu sau frati lui Radu Mazare au ceva in conturile bancare sau detin proprietati pentru ca despre vedeta familiei s-a spus ca a pagubit bugetul local cu milioane de euro dar nu s-a scris cat a recuperat statul conform deciziei date de instanta.
1
1
Ca a fugit, nu este o problema prea mare. Dar a fugit cu toti banii si nu i-a impartit cu hotii de aici. Nu a facut parte cu ei. De aceia i-l cauta astia. Nu ca vor sa faca ceva bun pentru noi. Vor sa-l stoarca de icre ca pe sturion. Cand vreodata psd-ul va inchide un pesedist, asa, doar ca este hot?
3
0
Ne-ai distrus orasul, golanule !!!
6
1
Dau un teren cui vrea sa ma suga 24 ore
0
2
Jos fagadau, demisia fagadau, demisia fagadau, demisia fagadau, jos neispravit mincinos!
15
1
Sa dea banii furati inapoi si ma pis pe 3 sau 9 ani cat dracu are de facut inchisoare, tb sa dea banii inapoi si sa mute cartierul de tigani in palas, ca ne-au distrus linistea plosnitele, Fagabou, urmatorul pe lista esti tu. Ii puneti pe toti cacatii astia de fura tara sa faca cativa ani de inchisoare, dar ei se intorc la banetul lor din banca..asa fac toti snapanii, se intorc din inchisoare la averi, prejudiciul cine il plateste?
15
1
FAGADAU SLUGA MAZAROIULUI CE MAI CAUTA PRIMAR? SA CONTINUIE HOTIILE CU HAMESITII AIA PE CARE I-A FACUT SEFI PESTE OAMENII VECHI SI SERIOSI DIN PRIMARIE. FAGADAU LA MADAGASCAR CU TINE SAU UNDE ITI E LOCUL STII TU BINE
18
0
A fost vreo polita de platit!Si pe vremea lui Basescu stiau unde era Popa,fosta mana dreapta a lui Vantu.dar mergeau pe burta cu santajul!De Omar Hayssam va mai amintiti,cu plecarea si intoarcerea lui in tara?Cine l-a ajutat?
1
0
Fagaboul ar fi bine sa dispata cu toata sleahta lui de hoti ucenicii lui Mazare. Nici constantenii nici angajatii din primarie nu va mai suporta pana la alegeri
13
2
Sa-i adune si pe toti discipolii golanului si mai ales pe prim discipolul fagadau! Se pare ca derbedeul nostru i-ar fi obligat si pe malgasi sa dea anunturi in ziar!!!
11
2
replica de ce stiu eu mai multe decat voi ??? Ce interes aveti sa-i acoperiti pe hoti ??? Serge Rameau, consulul onorific al Madagascarului a zis ca ministerul afacerilor externe roman stia ca ei, malgasii, vor si pot sa-l extradeze oricand pe hot !!! Hai cu comentarii, hai muistul de unu !!!
5
2
Mazare este baiat destept ! Nu se lasa el prins cu una cu doua ! Se urca imediat pe ZMEU si dispare in apele internationale !
2
9
ba baiatule nu te multumea-i cu cateva milioane, traiai linistit. La ce iti trebuie sute de milioane de euro tie si tuturor din jurul tau cu care ai furat de-ai spart. Ti-ai imbogatit toti amicii pentru 7 vieti. cu noi prostimea cum ramane
18
0
Deja procurori detasati de la SRI verifa atacul cibernetic asupra oficialitatilor din madagascar. Se pare ca hakeri din telavid sunt protagonisti iar atacul a venit de pe o adresa de IP din moscova de ziua independentei.
2
1
Abureala de 2 lei. Cand o sa vina Patriciu si Ghita si Udrea o sa vina si Radu.
4
4
Fagadau adjunctul lui Mazare care jumatate din viata lui a ascultat ordinele lui Mazare si acum face la fel... ce cauta asta primar la Constanta? Huaaa DEMISIA FAGADAU
20
1
MU13 PSD SI TUTUROR SUSTINATORILOR MULTA MU13 CU KKT!
13
7
Abonamentul de telefon, tot de primaria cta e platit? Ce, va mira? Pai inseamna ca pana atunci, mazare, circula cu acte false. Dupa ce s-a vazut fraierul cu rezidenta, s-o fi gandit ca e scapat si a dat actele reale. Oricum, i-au stricat distractia. Tocmai acum, cand vantul batea ca lumea.
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108