REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ambasadorul Filipinelor în Coreea de Sud a demisionat după ce a fost implicat într-un caz de hărţuire sexuală

Ambasadorul Filipinelor în Coreea de Sud a demisionat după ce a fost implicat într-un caz de hărţuire sexuală

Replica API 20 iulie 2020 | 00:00 972

Ambasadorul Filipinelor în Coreea de Sud şi-a prezentat demisia după ce a fost acuzat că ar fi hărţuit sexual o femeie sud-coreeană, la Seul, în luna decembrie, conform unui anunţ al autorităţilor de la Manila, transmite DPA, citată de Agerpres.

O plângere a fost înaintată la Ambasada filipineză de la Seul şi de acolo a fost transmisă autorităţilor din Manila în luna februarie, pe când fostul ambasador se afla în capitala Filipinelor, conform unui comunicat al Ministerului filipinez de Externe.

Numele ambasadorului nu a fost precizat în comunicat. Conform autorităţilor filipineze acesta şi-a dat demisia la 16 martie, după ce a fost deschisă o anchetă împotriva sa. De asemenea, nu se precizează de ce demisia sa a fost anunţată abia acum.

În prezent, Ambasada statului Filipine de la Seul este condusă de însărcinatul cu afaceri Christian De Jesus.

Conform unui material al agenţiei de presă sud-coreene Yonhap, care, de asemenea, nu a precizat numele ambasadorului (invocând relaţiile diplomatice cu Filipine), Interpolul l-a inclus pe suspect pe lista fugarilor şi le-a solicitat ţărilor membre să contribuie la localizarea şi arestarea fostului oficial.

Ministerul de Externe de la Manila nu a comentat informaţiile că fostul ambasador se ascunde de forţele de ordine.

Ultimul reprezentant diplomatic al Filipinelor în Coreea de Sud este ambasadorul Noe Wong, un fost ofiţer de carieră care a ocupat şi fotoliul de ambasador în Cambodgia în perioada administraţiilor preşedinţilor filipinezi Gloria Arroyo şi Benigno Aquino al III-lea. Absolvent al Academiei Militare filipineze promoţia 1975, Noe Wong a lucrat în Ministerul Apărării în perioada mandatului lui Juan Ponce Enrile, în timpul regimului Marcos, conform publicaţiei filipineze online rappler.com.

Noe Wong a fost numit ambasador în Coreea de Sud în mai 2019.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212