REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

AMENDĂ de 2.500 de lei pentru hârşovenii care NU RESPECTĂ regulamentul de DEPOZITARE a GUNOIULUI de grajd

AMENDĂ de 2.500 de lei pentru hârşovenii care NU RESPECTĂ regulamentul de DEPOZITARE a GUNOIULUI de grajd

Replica API 30 martie 2021 | 21:10 1115

Locuitorii oraşului Hârşova vor putea beneficia în viitorul apropiat de serviciile oferite de platforma de colectare şi management a gunoiului de grajd. Primarul Viorel Ionescu a supus spre aprobare regulamentul de funţionare a acestei platforme, scopul principal fiind implementarea planului de acţiune pentru protecţia apelor împortiva poluării cu nitraţi.

Platforma a fost recepţionată în 2017

Primăria oraşului Hârşova va pune în aplicare, în viitorul apropiat, planul de acţiune pentru protecţia apelor împortiva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole. Astvel, se doreşte implementarea proiectului “ Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” prin aplicarea regulamentului de funcţionare a platformei de colectare şi management a gunoiului de grajd. Amintim că lucrările de construcţie a platformei au fost recepţionate de către Primărie în 2017. Platforma de depozitare vizează satisfacerea nevoilor referitoare la gestionarea gunoiului de grajd, produs în gospodăriile şi fermele mici şi mijlocii. Rolul platformei este de depozitare temporară, în bune condiţii tehnologice şi ecologice a gunoiului de grajd.

Suprafaţă de 800 de mp

Platforma de depozitare, ce face obiectul regulamentului, este situată în extravilanul oraşului Hârşova şi este alcătuită din următoarele construcții: platforma propriu-zisă de depozitare, construită din beton armat, cu o suprafață de 798 mp; un bazin de stocare semi-îngropat, construit din beton armat, care are rolul de a colecta precipitațiile și efluenții; containere, destinate colectării celor trei categorii de materiale inerte (sticlă, metal şi plastic/carton). Platforma de depozitare este dotată cu următoarele utilaje: încărcător frontal; tractor; remorcă agricolă basculabilă; remorcă cisternă vidanjabilă; maşină de împrăştiat gunoi. Toţi utilizatorii, persoane fizice sau juridice, de pe teritoriul Orașului Hârşova au garantat dreptul de a beneficia de serviciile aferente platformei de depozitare. Programul de funcţionareal platformei de depozitare este zilnic de la 8:00 la 17:004. Utilizatorul poate beneficia de serviciile aferente platformei de depozitare în baza contractului de servicii încheiat cu operatorul platformei.

Nerespectarea regulamentului atrage sancţiuni

Încălcarea dispoziţiilor regulamentului atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravenţională sau penală, după caz. Următoarele fapte constituie contravenții: abandonarea sau depozitarea gunoiului de grajd pe spațiile verzi, căile de comunicație, în locurile publice sau în alte locuri decât platforma de depozitare sau spații special amenajate; necolectarea separată a gunoiului de grajd și amestecarea gunoiului de grajd cu alte deșeuri; împrăștierea/aplicarea gunoiului de grajd sau a compostului rezultat din gunoiul de grajd cu nerespectarea calendarului de interdicție Contravențiile menționate se sancționează prin: avertisment sau amendă contravențională cuprinsă între 25 de lei şi 2.500 de lei.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108