REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Amendat pentru construcții ilegale. Marius Pușcași se judecă cu Primăria Constanța!

Amendat pentru construcții ilegale. Marius Pușcași se judecă cu Primăria Constanța!

Replica API 9 octombrie 2018 | 00:57 601

sursa foto litoralulromanesc.ro

Lucrările ilegale din stațiunea Mamaia se află, de ani de zile, pe masa judecătorilor constănțeni. Proprietarii spațiilor din nordul litoralului, sau, cel puțin, unii dintre ei, n-au mai așteptat avizul administrației locale și s-au apucat de renovări la hoteluri, cluburi ori restaurante. Deși s-a constatat că respectivele construcții au fost realizate ilegal, acestea încă sunt pe poziții. De exemplu, în 2015, societatea Magic Ambasador S.R.L. deţinută de Marian şi Lavinia Gheorghe, a executat lucrări la restaurantul Ambasador, situat în zona hotelului Rex, din Mamaia.

În urma unui control al polițiștilor locali, aceștia au sesizat că modificările la imobil au fost realizate fără a fi în conformitate cu legea, fapt pentru care au fost sancționați. Amenda n-a fost plătită, și nici lucrările n-au fost desființate. Abia după doi ani, Primăria Constanța a sesizat instanța, solicitând autorizația pentru a desființa construcțiile, constând în extindere suprafață construită parter, cu suprafața de 28,5 m, prin realizare închideri cu material rigips pe structură metalică, pe laturile S și NV; recompartimentări interioare, refațadizare și realizare supantă pe structură metalică, pe latura de NV, cu înălțime de nivel de aprox.2 m, executată la înălțimea de 2,2 m de cota 0.

În replică, apărătorii societății au spus că s-au efectuat demersuri pentru îndeplinirea obligațiilor din procesul-verbal, fiind eliberat certificatul de urbanism. În cadrul acestuia se impunea obținerea mai multor avize, pentru care au efectuat demersuri, dar care au fost imposbil de obținut în termenul legal. Înstanța a dat dreptate UAT Constanța și a obligat pârâta să desființeze lucrările de construcție realizate fără autorizație de construire, constatate prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor din noiemrbie 2015. Decizia a fost pronunțată pe fond, așa că, la sfârșitul lunii trecute, dosarul a ajuns la instanța de recurs.

Chiriaşul, intervenţie în proces

Construcții ilegale au fost executate, tot în zona Rex, la un alt imobil deținut de Marius Pușcași. Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța, anul trecut, Primăria Constanța a solicitat obligarea acestuia la desființarea lucrărilor de construcții realizate în mod ilegal fără a deține autorizație de construire la spațiul comercial – alimentație publică din stațiunea Mamaia, zona Rex, respectiv: realizare compartimentări interioare și refațadizare, în suprafață de aproximativ 706 m.p., cu regim de înălțime parter și funcțiunea alimentație publică.

Amendat și obligat să aducă clădirea la starea inițială, Pușcași nu s-a conformat acestor obligații. Polițiștii locali au revenit la locul faptei, verificându-se îndeplinirea măsurilor complementare impuse prin procesul verbal de contravenție, însă au consemnat faptul că Pușcași nu s-a conformat măsurilor cuprinse în procesul de constatare și sancționare a contravențiilor.

”Pârâtul nu a contestat procesul verbal de contravenție nici în privința sancțiunii principale aplicate, dar nici în ceea ce privește măsurile complementare dispuse și termenele de îndeplinire a acestora, astfel că acesta se bucură de o prezumție relativă de veridicitate, care s-a consolidat urmare a necontestării în termenul stabilit de lege în acest scop”, au spus reprezsentanții Primăriei Constanța, la instanță. Fapt pentru care a fost acționat în instanță.

Pe 1 martie 2018, Pușcași a formulat cerere de introducere în cauză a altor persoane, motivând că, de fapt, altcineva ar fi trebuit să aibă calitatea de pârât în cauză întrucât spațiul este închiriat. Este vorba despre SC Underground Club SRL, deținută de Horațiu Bobeș și Daniel Georgescu, foștii patroni ai localurilor Crazy și Wish, cel din urmă ridicat pe terenul familiei Pușcași. Instanța, însă, a respins cererea de intervenție forțată, ca inadmisibilă.

Deși, la dosarul cauzei a fost depusă autorizația de construire nr. 1218/29.05.2009 prin care pârâtul a fost autorizat să execute lucrările de construire pentru amenajare terasei, investiție ce urma să fie realizată de către SC Underground Club SRL la imobilul situat în stațiunea Mamaia, zona Rex. De asemenea, instanța a reținut că termenul de valabilitate pentru respectiva autorizație de construire este de 12 luni, începând cu data de 29.05.2010.

Raportat la dispozițiile legale enunțate, instanța a reținut că obligația de a solicita emiterea autorizației de construire revenea pârâtulu, respectiv Marius Pușcași, în calitate de proprietar al imobilului, și nu chiriașului. Instanța a admis acțiunea Primăriei Constanța, având în vedere și poziția procesuală a lui Pușcași, care, deși legal citat, nu s-a prezentat pentru a răspunde interogatoriul primăriei.

Potrivit prevederilor art. 358 din Codul de procedură civilă, dacă partea, fără motive temeinice, refuză să răspundă la interogatoriu sau nu se înfățișează, instanța poate socoti aceste împrejurări ca o mărturisire deplină ori numai ca un început de dovadă. Și această speță a ajuns, recent, la Curtea de Apel Constanța, instanța de recurs.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Porcul e mort in papusoiul primariei ! Oricine incearca sa obtina ceva de la primarie, ia pula in brate. Dai spaga, se rezolva imediat ! Asta se intampla in toate sectoarele primariei. Absolut toti lucratorii sunt spagagii, labari si puturosi. Multa muie cu cacat fagadau, muie dragnea, muie pesede !!!
4
2
am si eu ceva de adaugat de ani de zile astept si eu o rezolvare cu o portiune mica de teren mai precis din 2004 la care am asteptat tot timpul ca se rezolva dar nimic lasundu-ma pagubasa cum politisti lcali au inceput sa vina cam de 2 ori pe an ptr aceeasi treaba nu degeaba cu tolba plina de pv si amenzi in 2009 am reluat cererea cu plan proiect bani pptr toate .....astept astept vine politia locala amenda ...au trecut 9 ani tot asteptand si tot platind amenzi va rog sa-mi spuneti oameni buni E CORECT ALOOO CEI IN CAUZA CE PARERE AVETI E NORMAL CA NU SE DA AVIZ FAVORABIL?????
4
0
Ma bucura reactia primariei in cazul celor doi. Dar care a fost reactia primarie in cazul bisericii Haralambie de pe Tomis, a demolat-o si nu stiu eu? Sau blocul construit abuziv in Tomis Plus, mai e in picioare? Fatarnici!
8
2
eu nu inteleg cum pot sta cereri de autorizare cu ani prin primarie si nimeni nu le face nimic. Cautati acolo sursa problemei.
14
0
Eu nu inteleg cum si de ce dureaza aceste procese atatia ani. Mai ales astea de autorizatii, acte, etc. Astea pot fi rezolvate intr-o singura instanta de 10 minute. Ai avut hartiile necesare ? Nu. Esti vinovat. Sau Da. Nu esti. Scurt.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272